karllo Opublikowano 29 Listopada 2007 Opublikowano 29 Listopada 2007 Witam. Dzisiaj odebrałem swoją A4 od mechanika. Rozrząd, olej, filtry. Podczas pierwszej jazdy stwierdziłem że wszystko gra. Później garnąłem się za miasto i się zaniepokoiłem. Po przekroczeniu 3000 obr. Coś zaczyna dosłownie szumieć. Przy wolnych obrotach nic nie słychać niepokojącego. Jak sprawdzić co się dzieje, bo mechanicy gdzie robiłem serwis pewnie mnie zmyją jakąś kiepską wymówką. Czy to jakaś nowa rolka może tak szumieć bo odgłos jakiś taki podobny, tylko szum nie narasta stopniowo tylko jest albo momentalnie cichnie . Pozdrawiam
cayenne Opublikowano 29 Listopada 2007 Opublikowano 29 Listopada 2007 pewnie mnie zmyją jakąś kiepską wymówką. Nie mogą Cię zwodzić. Jeśli przed wymianą było ok,to ewidentnie coś zepsuli. Jedź i kluć się o swoje. Przecież płaciłeś za usługę.
biedruch Opublikowano 13 Grudnia 2007 Opublikowano 13 Grudnia 2007 Do sprawdzenia szczelność zwłaszcza rur od intercoolera -niedokręcenie opasek i już masz wycie i świsty przy większym ciśnieniu, mi po wymianie rozrządu tak założyli rurki że po dłuższym butowaniu poczułem nagle trzask i już powietrze z rury dmuchało mi w... zderzak. NIc nie pękło, ale strachu się najadłem... Zrób logi, Vag może coś w tym temacie pokazać.
Krisu Opublikowano 19 Grudnia 2007 Opublikowano 19 Grudnia 2007 I raczej zajmij się tym szybko, bo może to być pierdoła ale może też być coś poważnego...
radzio Opublikowano 21 Grudnia 2007 Opublikowano 21 Grudnia 2007 a moze za mocno naciagneli rolke napinajaca pasek rozrzadu i wyje teraz
..::CZARNY::.. Opublikowano 27 Grudnia 2007 Opublikowano 27 Grudnia 2007 równie dobrze też mogli źle ustalić wałek. wówczas jednak bardziej słychać stukanie, niż szum.
bratpit Opublikowano 30 Grudnia 2007 Opublikowano 30 Grudnia 2007 równie dobrze może trezc pasek o obudowe plastikową , albo spaprali Ci wisko i teraz za każdym razem się załącza na maksa
lexpar Opublikowano 30 Grudnia 2007 Opublikowano 30 Grudnia 2007 Jedź i reklamuj. Płaciłeś, więc wymagasz i nikt Ci łaski nie robi. Przy okazji poproś o zadośćuczynienie (strata czasu, nie możesz zarabiać bo auto jest nie pewne itp.itd). Nie masz nic do stracenia. Ale może trzeba zrobić logi dynamiczne?
Rekomendowane odpowiedzi