Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5/B6/B7] Modyfikacje 1.8T - Pytania i odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a jak z tymi properfektami ? DV nie bov są dobrej jakości ?

używają-nie narzekają-więc chyba dobre :wink4:
  • Odpowiedzi 7,5 tys.
  • Wyświetleń 783,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

u mnie seryjna DV-ka(ASO), ori przepływka(ASO)- 1,23 bara w peaku 1,19 do samiutkiego końca - żadnych problemów

Opublikowano

a jak z tymi properfektami ? DV nie bov są dobrej jakości ?

używają-nie narzekają-więc chyba dobre :wink4:

kumpel ma w a3 i nie narzeka :good:

Opublikowano

w czym jest lepszy forge 007 od properfekta że idzie jak ciepła buła a nasz krajowy produkt traktowany jest po macoszemu

Opublikowano

Mam properfekta i nie narzekam dobrze sie sprawuje :good:

Opublikowano

ja mam czerwoną, żółta i niebieską

A nie chciałbyś się pozbyć czerwonej? :naughty: Bo jest mi potrzebna.

Opublikowano

ja mam czerwoną, żółta i niebieską

A nie chciałbyś się pozbyć czerwonej? :naughty: Bo jest mi potrzebna.

podaj adres, to Ci wyślę :wink4:
Opublikowano

Mam takie pytanko. Mam TIP na 2,75" i dzisiaj dorwałem obudowę od przepływki vr6 czyli 3". Opłaca się wsadzić w tę obudowę przepływkę seryjną? czy to coś poprawi? Coś wcześniej pisaliście, że przed strojeniem się tego nie zaleca bo coś się może pochrzanić? za dużo powietrza będzie dostawać i ecu zeświruje czy jak?

Opublikowano

Mam takie pytanko. Mam TIP na 2,75" i dzisiaj dorwałem obudowę od przepływki vr6 czyli 3". Opłaca się wsadzić w tę obudowę przepływkę seryjną? czy to coś poprawi? Coś wcześniej pisaliście, że przed strojeniem się tego nie zaleca bo coś się może pochrzanić? za dużo powietrza będzie dostawać i ecu zeświruje czy jak?

Będzie ubogo

Opublikowano

Mieszankę będzie źle dobierał tak? czyli generalnie zmieniać obudowę dopiero przed strojeniem i stroić na 3" czy w ogóle na razie odpuścić i zrobić to dopiero przy wymianie wtrysków?

Opublikowano

zrób wszystko za jednym razem: wtryski, przepływke i program

Opublikowano

jak sprawdzić DV?? i czy WG jest sterowany ciśnieniem czy podciśnieniem?? :mysli:

Opublikowano

jak sprawdzić DV?? i czy WG jest sterowany ciśnieniem czy podciśnieniem?? :mysli:

najlepiej to podać ciśnienie i obserwować,czy spadnie,a gruszka sterowana jest ciśnieniem
Opublikowano

wpadłem na taką myśl i nie wiem czy mam rację czy mój problem z rozłączeniem turbo może być taki że gruszka przy turbo jest źle ustawiona i nie wytrzymuję ciśnienia?? czy raczej to jest nie możliwe?? :mysli:

Opublikowano

wpadłem na taką myśl i nie wiem czy mam rację czy mój problem z rozłączeniem turbo może być taki że gruszka przy turbo jest źle ustawiona i nie wytrzymuję ciśnienia?? czy raczej to jest nie możliwe?? :mysli:

raczej nie, bo gruszką i tak steruje N75, więc jeśli coś przepuszcza na linii wysokiego ciśnienia, to tylko N75,DV ewentualnie nieszczelność,gruszka pada bardzo rzadko :wink4:
Opublikowano

raczej nie, bo gruszką i tak steruje N75, więc jeśli coś przepuszcza na linii wysokiego ciśnienia, to tylko N75,DV ewentualnie nieszczelność,gruszka pada bardzo rzadko :wink4:

:rant: więc od środy zdejmuję pyszczek mojej małej i każdą jedną obejmę i wężyk i DV i wszystko sprawdzam.

bo raczej za taki spadek doładowania nie powinienem winić pompy paliwa czy regulatora??

Opublikowano

nie ma to bezpośredniego wpływu na działanie pompy i regulatora-z reszta o niskim ciśnieniu paliwa poinformował by Cię vag :wink4:

Opublikowano

a jeszcze jedno pytanie wałki od ADR zmienia się oba czy tylko ssący bo ja zmieniłem oba czy może to mieć jakiś wpływ?? :mysli:

Opublikowano

a jeszcze jedno pytanie wałki od ADR zmienia się oba czy tylko ssący bo ja zmieniłem oba czy może to mieć jakiś wpływ?? :mysli:

wątpię ADR ma stopień sprężania 10,3

a AEB 9,5 nie wydaje mi się, zęby to było aż tak znaczące :wink4: