Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5/B6/B7] Modyfikacje 1.8T - Pytania i odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2075 to cena czy machnales sie?

Wysłane z mojego HTC EVO 3D X515m

• Odpowiedzi 7,5 tys.
  • Wyświetleń 783 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
masz gdzies info jak dlugie musza byc te dystanse?

Możesz też zmierzyć jedne wtryski, potem drugie a różnica długości to wymiar dystansu. Ja bym dał dystans krótszy o 1-2 mm, żeby lepiej docisnąć wtryski.

wtrysków nie dociśniesz bo one pasowane są tylko po średnicy, tak więc nie poszalejesz.

---------- Post dopisany at 19:14 ---------- Poprzedni post napisany at 19:12 ----------

Turbo z firmy BorgWarner K04-2075 nowe

No to masz panie turbo od 1.8t poprzecznego, a nie wzdłużnego i nie podejdzie

ty potrzebujesz K04-015

wybacz zle podałem dokladnie o takich nr mam

k14-015 M690012009 0002

to masz wreszcie K04 czy K14??????? bo k14 to np. w 2,5tdi R5 stary typ siedziały :)

Opublikowano

może to jakaś rzeźba a nie ori turbo :eusathink:

Opublikowano

machnąłem sie :) mam zamontowane te BorgWarner k14-015 M690012009 0002

Opublikowano
machnąłem sie :) mam zamontowane te BorgWarner k14-015 M690012009 0002

weź jak możesz to zapodaj fotkę, bo ja takiego k14 to na oczy nie widziałem co to do 1,8T pasuje w serii?????????

Ja to zbudowałem mutanta K04 wydech + BV50 z 3,0TDI ssący i boję się GO zakładać :) ponoć jak dobry kolektor wydechowy i program 2000obr/min dmucha około 0,8 bara, dla amatorów tego nie polecją i bez kucizny też nie za bardzo, bo ponoć jak źle program zrobiony to korby gnie albo ma się dużegu SURGA.

Opublikowano

Ale to do 1.8T ?

Opublikowano
Ale to do 1.8T ?

nom :) przymierzałem na szybkiego to wchodzi na styk pod oryginalny kolektor. Według FLOWMAPu da rade jakieś 300KM dmuchnąć bez problemu tylko może być problem z wypróżnianiem, bo muszla K03 trochę ciasna na te 300KM, a od RS4 albo RS6 raczej ciężko upolować używke w oryginale.

Opublikowano

Przepraszam, ze zadam to pytanie podnownie odnosnie N75, ale czy wymiana tego zaworu w B6 na 034 906 283 K (S2) gdzie jest mapsensor ma sens i jest dopuszczalna bez robienia remapy?

Opublikowano

Panowie ecu z passata podajdzie p&p do a4 ? mowa o b5 z tego samego roku i z takim samym silnikiem. Immo nie zablokuje?

Opublikowano
Panowie ecu z passata podajdzie p&p do a4 ? mowa o b5 z tego samego roku i z takim samym silnikiem. Immo nie zablokuje?

jak masz pestke albo kluczyk ori od tego kompa z paska to nie zablokuje.

Opublikowano

jak masz pestke albo kluczyk ori od tego kompa z paska to nie zablokuje.

dzięki za odp:hi:

Opublikowano

Koledzy chcę zmienić u siebie olej, i oto moje pytanie jakiego najlepiej wlać do mojego aeb? Ktoś mi powiedział że pół syntetyk a w innym sklepie mineralny. Proszę o pomoc :drinks:

Opublikowano
Koledzy chcę zmienić u siebie olej, i oto moje pytanie jakiego najlepiej wlać do mojego aeb? Ktoś mi powiedział że pół syntetyk a w innym sklepie mineralny. Proszę o pomoc :drinks:

Syntetyk Mobil1 5w50

Opublikowano

Syntetyk Mobil1 5w50

Dziękuje :wink:

---------- Post dopisany at 12:56 ---------- Poprzedni post napisany at 12:51 ----------

Ps. A co powiecie na olej Motul x-cess 5W40?

Opublikowano

Syntetyk Mobil1 5w50

---------- Post dopisany at 12:56 ---------- Poprzedni post napisany at 12:51 ----------

ja polecam w 100% Motula jeżdże już dłuższy czas i wg mnie jest lepszy od mobila a od castrola to już wogóle :grin:

Opublikowano

Syntetyk Mobil1 5w50

ja polecam w 100% Motula jeżdże już dłuższy czas i wg mnie jest lepszy od mobila a od castrola to już wogóle :grin:

To wlejemy motula, dzięki kolego :wink:

Opublikowano

tylko nie kupuj na allegro bo dużo podrabiają go, z jakiegoś pewnego źródła bierz. Cena będzie około 180zł

Opublikowano
tylko nie kupuj na allegro bo dużo podrabiają go, z jakiegoś pewnego źródła bierz. Cena będzie około 180zł

Nie mam czasu żeby z allegro brać. W niedzielę wyjeżdżam więc by pewno nie doszedł olej.

Opublikowano

Przepraszam, ze zadam to pytanie podnownie odnosnie N75, ale czy wymiana tego zaworu w B6 na 034 906 283 K (S2) gdzie jest mapsensor ma sens i jest dopuszczalna bez robienia remapy? Czytałem, że AFR będzie zaburzony i lepiej wziac seryjny N75

Opublikowano

Zalezy co masz na myśli pisząc zablokuje. Black box był ten sam więc wystarczy zaadoptować immo w ecu do boxu. Bez tego nie ruszy znaczy będzie zablokowany i nie odpalisz.