Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5/B6/B7] Modyfikacje 1.8T - Pytania i odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 7,5 tys.
  • Wyświetleń 783 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Program wymiata :slina: Tylko trzeba mieć do tego telefon klasy wyżej :whistling:

Opublikowano
a próbowałeś jakoś porównać czy wskazania są prawidłowe?

sprawdzałem moc i niuty--tylko trzeba mieć spory kawałek prostej i walić-wyniki porównywalne, ale jak w każdym przypadku "hamowni" drogowej-trzeba zrobić profil auta z dokładną wagą, pasażerem, ilością paliwa-resztę wykalkuluje sam, no i jeśli kogoś podniecają cyferki-to fajnie je wyświetla:decayed: ogólnie to kupiłem to w razie podróży-bo potencjalne błędy-przynajmniej w moim aucie-można kasować, ale tylko w silniku-więc w razie awarii-kasujemy i jedziemy dalej:wink: no i obsługuje więcej marek, niż VCDS

Opublikowano

sprawdzałeś moc? duża różnica?

Opublikowano

Jest jedna wadą, nie pasuje do aut przed 1999 rokiem z grubsza ,między innymi z aeb'ami też nie działa, za stare ecu

Wysłano z HTC EVO 3D X515m z użyciem Tapatalk

Opublikowano
sprawdzałeś moc? duża różnica?
5-7 kuni i z 10 niuta...przy takiej samej trasie, jak pomiary K-powerem, no i zależy od pogody, bo w moim aucie IC jest centralnie-już fabrycznie, ale zasłonięty chłodnicą od klimatyzacji z przodu, a z drugiej strony-z tyłu- chłodnica wody-więc jak to ma się do przepływu powietrza i chłodzenia-odpowiedz sobie sam:facepalm:

czasem pokazuje 140 koni i 420 niuta-co w ogóle nie ma związku z rzeczywistością, bo program jest robiony na 180/400, ale to była trasa, dosyć krótka i z górki, więc szybko się rozkręciło auto i to właśnie jest jedna z zagadek-jak ten program takie pomiary robi i czemu to ma służyć...czasem pokaże 160 koni, przy takim samym niucie-420:whistling:

Opublikowano
Ile da się wycisnąć z K03 przerobionej na hybrydę k03s???

Ktoś już testował???

Bo wczoraj dostałem coś takiego

http://imageshack.us/a/img225/1708/mg6036.jpg

Co prawda smigam na hybrydzie k04 FMIC ,DP wtryski 320cc, forg 007 dolot z kwasowki ,stozek wywaony kat wystrojone na 220km i 310nm mam juz kupione 440 i auto czeka na zmodzone sprzeglo od radzikowskiego i bedzie korekta

Opublikowano

Kto robił hybryde i kto ci stroil?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

scrollprodukt robil turbo co prawda byl maly przeboj bo pierwsze turbo zatarlo sie po 5 km ale odeslalem je doplacilem 500 zl i teraz jest ok , a strojone bylo w plszewie u googhope

Opublikowano

Panowie czy mozna vagiem sprawdzic w B6 1.8T jaki jest afr i egt? Jakie sa jeszcze inne wskazniki oprocz logow ktore informuja o kondycji silnika?

Jak po logach sprawdzić czy zaplon jest OK?

Opublikowano
Panowie czy mozna vagiem sprawdzic w B6 1.8T jaki jest afr i egt? Jakie sa jeszcze inne wskazniki oprocz logow ktore informuja o kondycji silnika?

Jak po logach sprawdzić czy zaplon jest OK?

można -AFR będzie na 032 chyba, ale sprawdź, na wolnych powinno pokazywać 1, a przy max doładowaniu 0,97-0,98, EGT też jest, ale nie pamiętam na którym kanale, co do zapłonu to masz 020 i kąt wyprzedzenia przy programie na 100 oktan-nie powinno przekraczać 7* :wink: około 3-5* to jest max dla auta z seryjnym softem

tu masz linka jak REVO Technik sugeruje do modułu SPS

http://www.revotechnik.com/resources/uploads/files/SPS_AdvancedUserGuide_V0707.pdf

Opublikowano

dla ciekawości, może było może nie

jak ktoś chce mieć troszkę sztywniejsza rurę dolotową w B5 a nie ma kasy na porządnego TIPa to można wsadzić rure z B6 np BFB, ma więcej takich pierścieni usztywniających przez co się mniej zapada na podciśnieniu, ogólnie też jest troche solidniejsza i ma grubsze ścianki szczególnie na flanszach, trzeba tylko zaślepić jeden niepotrzebny w B5 otwór

Opublikowano

Z jakiego interface'u bezprzewodowego korzystacie przy używaniu Torque? Taki elm 327 z allegro wystarczy ?

Opublikowano
Z jakiego interface'u bezprzewodowego korzystacie przy używaniu Torque? Taki elm 327 z allegro wystarczy ?

wystarczy:wink:

Opublikowano

Jako że długo szukałem jaki ma wpływ na parametry montaż samego FMIC przy seryjnych nastawach i niewiele znalazłem, umieszczam wykres z hamowania mojego BFB.

Jak widać już samo dołożenie intercoolera poprawia przebieg krzywej.

Drugie hamowanie już po chipowaniu oczywiście :)

a4b7.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Opublikowano
długo szukałem jaki ma wpływ na parametry montaż samego FMIC przy seryjnych nastawach i niewiele znalazłem,

jest jeden wątek, gdzie opisywaliśmy alternatywy dla chiptuningu- 180+/260+ z mojego byłego AVJ-ta, a i z innych aut też:wink:

Kliknij w linka

Opublikowano

pytanie - co jesli na seryjnym sofcie przeplywka pokazuje max 160mg/s kiedy auto ma 150km?

Opublikowano
pytanie - co jesli na seryjnym sofcie przeplywka pokazuje max 160mg/s kiedy auto ma 150km?
w B6 to się przeliczało tak, że przepływka powinna pokazywać 80% nominalnej mocy auta, czyli 120mg/s przy 150 konnej jednostce, ale nie wiem, jak to jest "wyliczane" w B5
Opublikowano

jest podobnie, dlatego sie pytam skad moze sie wziac taki duzy wynik...

Opublikowano

160 g/s to ok 1 bar