Opublikowano 24 Października 201213 l No to co to za program? ---------- Post dopisany at 12:10 ---------- Poprzedni post napisany at 12:08 ---------- https://play.google.com/store/apps/details?id=org.prowl.torque&hl=pl ?
Opublikowano 24 Października 201213 l a próbowałeś jakoś porównać czy wskazania są prawidłowe? sprawdzałem moc i niuty--tylko trzeba mieć spory kawałek prostej i walić-wyniki porównywalne, ale jak w każdym przypadku "hamowni" drogowej-trzeba zrobić profil auta z dokładną wagą, pasażerem, ilością paliwa-resztę wykalkuluje sam, no i jeśli kogoś podniecają cyferki-to fajnie je wyświetla:decayed: ogólnie to kupiłem to w razie podróży-bo potencjalne błędy-przynajmniej w moim aucie-można kasować, ale tylko w silniku-więc w razie awarii-kasujemy i jedziemy dalej:wink: no i obsługuje więcej marek, niż VCDS
Opublikowano 25 Października 201213 l Jest jedna wadą, nie pasuje do aut przed 1999 rokiem z grubsza ,między innymi z aeb'ami też nie działa, za stare ecu Wysłano z HTC EVO 3D X515m z użyciem Tapatalk
Opublikowano 25 Października 201213 l sprawdzałeś moc? duża różnica? 5-7 kuni i z 10 niuta...przy takiej samej trasie, jak pomiary K-powerem, no i zależy od pogody, bo w moim aucie IC jest centralnie-już fabrycznie, ale zasłonięty chłodnicą od klimatyzacji z przodu, a z drugiej strony-z tyłu- chłodnica wody-więc jak to ma się do przepływu powietrza i chłodzenia-odpowiedz sobie sam:facepalm:czasem pokazuje 140 koni i 420 niuta-co w ogóle nie ma związku z rzeczywistością, bo program jest robiony na 180/400, ale to była trasa, dosyć krótka i z górki, więc szybko się rozkręciło auto i to właśnie jest jedna z zagadek-jak ten program takie pomiary robi i czemu to ma służyć...czasem pokaże 160 koni, przy takim samym niucie-420:whistling:
Opublikowano 1 Listopada 201213 l Ile da się wycisnąć z K03 przerobionej na hybrydę k03s???Ktoś już testował??? Bo wczoraj dostałem coś takiego http://imageshack.us/a/img225/1708/mg6036.jpg Co prawda smigam na hybrydzie k04 FMIC ,DP wtryski 320cc, forg 007 dolot z kwasowki ,stozek wywaony kat wystrojone na 220km i 310nm mam juz kupione 440 i auto czeka na zmodzone sprzeglo od radzikowskiego i bedzie korekta
Opublikowano 10 Listopada 201213 l scrollprodukt robil turbo co prawda byl maly przeboj bo pierwsze turbo zatarlo sie po 5 km ale odeslalem je doplacilem 500 zl i teraz jest ok , a strojone bylo w plszewie u googhope
Opublikowano 11 Listopada 201213 l Panowie czy mozna vagiem sprawdzic w B6 1.8T jaki jest afr i egt? Jakie sa jeszcze inne wskazniki oprocz logow ktore informuja o kondycji silnika? Jak po logach sprawdzić czy zaplon jest OK?
Opublikowano 12 Listopada 201213 l Panowie czy mozna vagiem sprawdzic w B6 1.8T jaki jest afr i egt? Jakie sa jeszcze inne wskazniki oprocz logow ktore informuja o kondycji silnika?Jak po logach sprawdzić czy zaplon jest OK? można -AFR będzie na 032 chyba, ale sprawdź, na wolnych powinno pokazywać 1, a przy max doładowaniu 0,97-0,98, EGT też jest, ale nie pamiętam na którym kanale, co do zapłonu to masz 020 i kąt wyprzedzenia przy programie na 100 oktan-nie powinno przekraczać 7* około 3-5* to jest max dla auta z seryjnym softemtu masz linka jak REVO Technik sugeruje do modułu SPS http://www.revotechnik.com/resources/uploads/files/SPS_AdvancedUserGuide_V0707.pdf
Opublikowano 15 Listopada 201213 l dla ciekawości, może było może nie jak ktoś chce mieć troszkę sztywniejsza rurę dolotową w B5 a nie ma kasy na porządnego TIPa to można wsadzić rure z B6 np BFB, ma więcej takich pierścieni usztywniających przez co się mniej zapada na podciśnieniu, ogólnie też jest troche solidniejsza i ma grubsze ścianki szczególnie na flanszach, trzeba tylko zaślepić jeden niepotrzebny w B5 otwór
Opublikowano 16 Listopada 201213 l Z jakiego interface'u bezprzewodowego korzystacie przy używaniu Torque? Taki elm 327 z allegro wystarczy ?
Opublikowano 16 Listopada 201213 l Z jakiego interface'u bezprzewodowego korzystacie przy używaniu Torque? Taki elm 327 z allegro wystarczy ? wystarczy:wink:
Opublikowano 23 Listopada 201213 l Jako że długo szukałem jaki ma wpływ na parametry montaż samego FMIC przy seryjnych nastawach i niewiele znalazłem, umieszczam wykres z hamowania mojego BFB. Jak widać już samo dołożenie intercoolera poprawia przebieg krzywej. Drugie hamowanie już po chipowaniu oczywiście Uploaded with ImageShack.us
Opublikowano 23 Listopada 201213 l długo szukałem jaki ma wpływ na parametry montaż samego FMIC przy seryjnych nastawach i niewiele znalazłem, jest jeden wątek, gdzie opisywaliśmy alternatywy dla chiptuningu- 180+/260+ z mojego byłego AVJ-ta, a i z innych aut też Kliknij w linka
Opublikowano 23 Listopada 201213 l pytanie - co jesli na seryjnym sofcie przeplywka pokazuje max 160mg/s kiedy auto ma 150km?
Opublikowano 23 Listopada 201213 l pytanie - co jesli na seryjnym sofcie przeplywka pokazuje max 160mg/s kiedy auto ma 150km?w B6 to się przeliczało tak, że przepływka powinna pokazywać 80% nominalnej mocy auta, czyli 120mg/s przy 150 konnej jednostce, ale nie wiem, jak to jest "wyliczane" w B5
Opublikowano 23 Listopada 201213 l jest podobnie, dlatego sie pytam skad moze sie wziac taki duzy wynik...