Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5/B6/B7] Modyfikacje 1.8T - Pytania i odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc co szukać jak wszystko jest nie osiągalne?

---------- Post dopisany at 14:49 ---------- Poprzedni post napisany at 14:48 ----------

A k03s gdzie była montowana seryjnie?

• Odpowiedzi 7,5 tys.
  • Wyświetleń 781,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Więc co szukać jak wszystko jest nie osiągalne?

---------- Post dopisany at 14:49 ---------- Poprzedni post napisany at 14:48 ----------

A k03s gdzie była montowana seryjnie?

:facepalm: k03s to k03-073. A4 b6 1.8T 190KM BEX

---------- Post dopisany at 15:09 ---------- Poprzedni post napisany at 15:06 ----------

A przyglądnij się jak wyglądają łopatki :grin: ciekawe co chciała przemielić?

Opublikowano

Fakt łopatki nie wygladają za dobrze,ale skoro k03-073 pochodzi z BEX-a to gdzie była montowana k04? Sorki że tak pytam ale w temacie Turbin nie siedze aż tak dobrze więc proszę o wyrozumiałośc bo jedynie tutaj mogę sie czegoś dowiedzieć konkretnego.

Opublikowano

k04-015 nie bylo montowane nigdzie. To turbina typu upgrade.

Opublikowano
Fakt łopatki nie wygladają za dobrze,ale skoro k03-073 pochodzi z BEX-a to gdzie była montowana k04? Sorki że tak pytam ale w temacie Turbin nie siedze aż tak dobrze więc proszę o wyrozumiałośc bo jedynie tutaj mogę sie czegoś dowiedzieć konkretnego.

polecam przeczytać cały ten tamat to wtedy będziesz wiedział dużo więcej:wink:

Opublikowano

Dzieki Panowie za uświadomienie:wink:,tylko dalej mnie ciekawi jaka to turbina ta z allegro.

Opublikowano
Dzieki Panowie za uświadomienie:wink:,tylko dalej mnie ciekawi jaka to turbina ta z allegro.

Wygląda na to że to k03 hybryda :whistling: czyli rozwiercona część zimna i większe koło kompresji.

i teraz coś specjalnie dla Ciebie: TURBOSPREZARKA K03-005 AUDI A6 C5 1.8T (3019185733) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. -to samo tylko nie uszkodzone :wink:

Opublikowano

Grzesiu wielkie dzieki za info może akurat się skuszę:wink: a tak w ogóle to jaki to ma potencjał ta turbina? Ile da sie z niej wycisnąć?

Opublikowano

Wygląda na to że to k03 hybryda :whistling: czyli rozwiercona część zimna i większe koło kompresji.

i teraz coś specjalnie dla Ciebie: TURBOSPREZARKA K03-005 AUDI A6 C5 1.8T (3019185733) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. -to samo tylko nie uszkodzone :wink:

Ja mam taką z C5 :decayed: To chyba to samo?

Opublikowano

:facepalm: ale masz przerobioną stronę zimną bo ta to nie jest seryjna tylko po modach??? Na takiej hybrydzie pociska się spokojnie na 200+

Opublikowano

Zerknie ktos przy okazji? VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Opublikowano

:facepalm: ale masz przerobioną stronę zimną bo ta to nie jest seryjna tylko po modach??? Na takiej hybrydzie pociska się spokojnie na 200+

Turbinkę mam z A6 C5 1.8 T 180 KM AJL tak zwany, dokładnie z takiego silnika i nic nie było kombinowane, spawane etc. Pasuje bez problemu więc wydaje mi się że to jest to samo co było w AEB itd.

Opublikowano

Jest identyczna w AJL i AEB

Wystukane z Pegasusa

Opublikowano
Zerknie ktos przy okazji? VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Jest do tego dział odpowiedni, a jak już wrzucasz to komplet logow zrob.

Opublikowano
Jest identyczna w AJL i AEB

Wystukane z Pegasusa

No i o to mi chodziło :wink:

Opublikowano

Panowie lepiej wsadzic sprzęgło sachsa do AJL'a czy od AWX'a?

Opublikowano

wrzuc jednomasa Sachs-a, jest taka opcja ale nie mam nr, gdzieś mi sie zapodział :facepalm:

Opublikowano
wrzuc jednomasa Sachs-a, jest taka opcja ale nie mam nr, gdzieś mi sie zapodział :facepalm:

jaki jest koszt takiego jednomasu? I czy czuć różnicę między nim a dwumasem? ile Nm jest w stanie przenieść?

Opublikowano

soryy, to jest Valeo :facepalm:

nr 835 040 a ile przeniesie to nie wiem

Kolega bezproblemowo jezdzi AJL-em z K04-015 230kM/310Nm

Opublikowano

Witam Panowie :) zamierzam wsadzic do siebie silniczek AEB zakuty i podciagniety na 220km:) i Pytanie :) silnik jest w A6 c5 czy po przełożeniu wiazki,sterownika przewodow intercoolera i tej calej reszty bedzie bajka z paleniem i jazdą ?? bo to wkoncu A6 :/ a i drugie pytanie czy przewody jakies nie beda zbyt dlugie albo inaczej ulozone ??