Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5/B6/B7] Modyfikacje 1.8T - Pytania i odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czyli standard 0.5-0.6 bar-a

zrób Fmic-a, wtryski, program i co tam jeszcze trzeba i jezdzij

jak chcesz to montuj BOV-a, a jak nie to jakis porzadne DV

FMIC już jest a wtryski i program szykuje się niedługo :wink:

• Odpowiedzi 7,5 tys.
  • Wyświetleń 783,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Whyme prosze cie...jeździsz 150KM serią i chcesz robić psssstt...ja się pytam po co ?:doh::facepalm: babcie chcesz na pasach straszyć....bo rozumiem że masz moc i robisz psstt i jak podjedzie do ciebie coś co ci zrobi "prawdziwe" psst to chociaż nie będzie ci wstyd....Zrób sobie te +-200KM chociaż bez zmiany turbo to cięzko będzie, załóż stożek z 007 i cos tam usłyszysz..i nie rób z poczciwego AEBa jakiegoś GTRa...

Opublikowano

Panowie zakup downpipe zamiast cata gdzie polecacie, na allegro sprzedaje tylko 1 firma w cenie 350zl

Opublikowano
Whyme prosze cie...jeździsz 150KM serią i chcesz robić psssstt...ja się pytam po co ?:doh::facepalm: babcie chcesz na pasach straszyć....bo rozumiem że masz moc i robisz psstt i jak podjedzie do ciebie coś co ci zrobi "prawdziwe" psst to chociaż nie będzie ci wstyd....Zrób sobie te +-200KM chociaż bez zmiany turbo to cięzko będzie, załóż stożek z 007 i cos tam usłyszysz..i nie rób z poczciwego AEBa jakiegoś GTRa...

Zjedź snickersa bo gwiazdorzysz :grin: Trochę sobie to wyolbrzymiłeś za bardzo. Nie mam zamiaru żadnych babci straszyć jak to wcześnie pisałem, ale lepiej przeczytać 2 zdania nie czytając reszty i walnąć posta :facepalm: Miałem już pipera ale za tym idzie tip co idą za tym koszta. Chciałem coś ze smakiem zrobić a nie wieś :wink:

Opublikowano
Ja od 3 albo i 4 lat jeżdżę na ProPerfekcie Typ II i ni uja się nic nie dzieje!!!!!

Pierdzielą ludzie od rzeczy, bo się naczytają w necie, że "blow off w 1.8t - to niemożliwe!"

Przy doładowaniu 1bar, które pewnie będziesz miał przy tych 200KM to będzie się bardzo fajnie sprawował :)

Jak chcesz posłuchać jak syczy to zapraszam do Gliwic ;)

Będę miał to na uwadze :hi:

nie cuduj, pakuj Forge'a 007

Ale bova z forge?

Forge Splitter hybryda :wink: nie za głośno i 100% bez problemów.

Opublikowano
Ja od 3 albo i 4 lat jeżdżę na ProPerfekcie Typ II i ni uja się nic nie dzieje!!!!!

Pierdzielą ludzie od rzeczy, bo się naczytają w necie, że "blow off w 1.8t - to niemożliwe!"

Przy doładowaniu 1bar, które pewnie będziesz miał przy tych 200KM to będzie się bardzo fajnie sprawował :)

Jak chcesz posłuchać jak syczy to zapraszam do Gliwic ;)

Będę miał to na uwadze :hi:

nie cuduj, pakuj Forge'a 007

Ale bova z forge?

Forge Splitter hybryda :wink: nie za głośno i 100% bez problemów.

Jeżeli chodzi o dzwięk " pssst " to forge splittera można śmiało sobie odpuścić testowane w 1.8T i 2.7BT cena duża a dźwięku prawie nie ma. KKrawat chyba trochę przesadzasz, właśnie przy serii będzie słyszalne psssst ale nie będzie mega głośne, dopiero po programie na 1bara jest to dobrze słychać a przy 1.5bara było bardzo słyszalne ( może nawet za bardzo ) i ludzie na ulicy się oglądali. Poza tym nie widzę różnicy czy ktoś ma 150Ps czy zrobi 200Ps bo to i tak ciężkie auto i można powiedzieć że dalej szału nie robi... do jazdy codziennej jest ok ale na ściganie się to dalej za mało....

Opublikowano

Pawel_M dlatego napisałem że z AEB nie zrobi GTRa przy 200KM ale do sprawnego przemieszczania się już wystarcza:)

WhyMe czytam cały wątek od początku więc może Ty tez powinieneś...:wink: Każdy ma swoje podejście do modyfikowania auta ale tak sobie myslę, że lepiej pozbierać graty typu TIP czy DP dokupic wtryski i jechac na program - tym bardziej że FMIC juz masz więc zacząłeś zabawe...Na seryjnej turbinie po dobrym programie w porównaniu do serii będziesz mega zadowolony i wtedy mozna się bawić w BOVy jeśli nadal bedziesz chciał :wink: No ale zawsze mozna iść swoja drogą :friends:

Opublikowano

No i tak zrobię. Poczekam jeszcze do programu i później coś będę myślał. Jakie wtryski polecacie?

Opublikowano

do seryjnej turbiny? seryjne wystarcza ewentualnie max 320 :wink:

Opublikowano
do seryjnej turbiny? seryjne wystarcza ewentualnie max 320 :wink:

Tak żeby wykorzystać dobrze moc. Te wtryski wrzucę, ogarnę jeszcze DP i wydech i program zrobię i to mi starczy :oczko:

---------- Post dopisany at 14:39 ---------- Poprzedni post napisany at 14:37 ----------

Czyli wtryski z S4 będą dobre?

Opublikowano

Ją będę mial wtryski 320cc na sprzedaż za 2 tyg. Jakby co to wał na PW.

Opublikowano

jakby co to mi jeszcze został jeden komplet wtrysków Boscha 350cc/3bar pasują P&P do AEB

Opublikowano

jak cos to też mam wtryski od s4 b5 (6sztuk) po taniości sprzedam

Opublikowano

To znaczy ile za sztuke?

Wystukane z Pegasusa

Opublikowano

wszystkie oddam za 160zł juz z wysyłką:grin:

Opublikowano

Panowie na dp to całe 10m bandaza idzie czy ile tego zużyc? Jak grubo to owinac?

Opublikowano

a po Ci tam ta szmata ?

odizoluj dobrze przewód olejowy i bedzie ok

Opublikowano

Twierdzisz że to zbędne ? :eusathink:

Opublikowano

jasne, ja jezdze non-stop z żółtym kolektorem i turbiną i nic sie nie dzieje

Opublikowano

Ja bym owinal po co Ci tyle ciepla pod maska... A tymbardziej jesli masz stozek nie odgrodzony...

Jesli masz 10m to wywin tam wszystko...