Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5/B6/B7] Modyfikacje 1.8T - Pytania i odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ok dzięki za odpowiedz to chyba się skuszę na te wtryski a DV sobie odpuszczę no i ma się rozumieć że idzie DP zamiast kata a pompa seria da rade na tych wtryskach ?

http://a4-klub.pl/turbo-chiptuning-tuning-mechaniczny-15/etapy-budowy-podnoszenia-mocy-1-8t-323143/

---------- Post dopisany at 21:07 ---------- Poprzedni post napisany at 21:05 ----------

ok dzięki za odpowiedz to chyba się skuszę na te wtryski a DV sobie odpuszczę no i ma się rozumieć że idzie DP zamiast kata a pompa seria da rade na tych wtryskach ?

http://a4-klub.pl/turbo-chiptuning-tuning-mechaniczny-15/etapy-budowy-podnoszenia-mocy-1-8t-323143/

Pompa wyrobi bez problemu przy serii K03s z której wyciśniesz maks ok.235 KM.

Seba, ten sterownik od AEB ma wlutowana podstawke i kosc. Co tam siedzi ?

Pytanie jest dobre.Bo tak to przyjechało z Niemcowni, a ja robiłem program u GTO i mi innego kompa wsadził i ten mi został.Nie wiem czy GTO czasem nie próbował tam coś robić, a potem się zdecydowaliśmy na zmianę.Bo auto zostawiałem u Niego.

• Odpowiedzi 7,5 tys.
  • Wyświetleń 780,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Do web często kładą kompa z agu,jest prościej programowac,kość wielokrotnego zapisu cy cus

Opublikowano
Do web często kładą kompa z agu,jest prościej programowac,kość wielokrotnego zapisu cy cus

Jak AGU to Skoda Octavia RS 1.8T 180KM to własnie takie coś mam.

Opublikowano
Pytanie, czy jesli moje wtryski nie daja sobie rady a w planach mam sekwencje brc to zostawic benzynowe w spokoju i skupic sie na tych lpg ? Czy moze i tei te musza byc wystarczajace ?

Mondtuje sekwencje BRC. Zawsze musisz miec sprawna benzyne by wszystko gralo . Mozna wystroic gaz bez benzyny ale adaptacja bedzie Ci szalec i raz auto bedzie ci chcialo wzbogacac albo zubazac....

Co do instalacji i montazu . Wielozawór w butli do rozwiercenia na 6mm ( wiec juz Ci nie bedzie cewka potrzebna z tyłu ) zaraz za butla trojnik i dwa razy miedz 8mm lub elastyk , przed reduktorm dwa elektrozawory 8mm lub jeden ktory ma duze przeloty ale to musisz dac z innen firmy .

Reguktor ( czarny "klocek" MAX - daje rade do 350KM ) no i żółte wtryski .

I teraz jeszcze jedno - musisz podniesc cisnienie na listwie gazu do 1,7 bara lub wiecej bo inaczej wtryski tego nie ogarna jesli chcesz miec wiecej niz 250KM i zaczna sie "zapętlac" . Probelm w tym ze jak dzwigniesz powyzej 1,7 bara na listwie gazu to mozesz miec problemy z wolnymi obrotami lub wolna jazda w korku ( ale to juz zalezy od auta bo to nie regula )

Mozesz tez zamontowac 8 wtryskiwaczy gazowych które beda podawac rownoczesnie gaz ale wtedy dodatkowe 1000 zl...

Opublikowano

A kolektor ssący po malowaniu proszkowym trzeba planować ? Bo zauwazyłem ze lekko podcieka mi benzyna i słuchać tam jakaś nieszczelność mimo ze do kręcone jest na maxa

Opublikowano

Planuje sie przed malowaniem

Jak jest lipa to wrzuc na frezarke i nowa uszczelke

Opublikowano

Jak AGU to Skoda Octavia RS 1.8T 180KM to własnie takie coś mam.

Nie było AGU w Octavi Rs 1.8T 180km. W Rs-ie był AUQ. AGU to odpowiednik AEB-a.

Opublikowano

Panowie tak się zastanawiam zanim wydam kasę i żona mi obije michę.

Jest sens montowania większego turbo na moce ok 320km do fwd w budzie b6?

Opublikowano

W budzie b6 mozesz dolozyc Q bez problemu wiec problem nie istnieje :)

Opublikowano

Ja bym wolal w tych pieniadzach dolozyc Q niz mocy szczegolnie jak autem ma zona jezdzic...

Opublikowano
Panowie tak się zastanawiam zanim wydam kasę i żona mi obije michę.

Jest sens montowania większego turbo na moce ok 320km do fwd w budzie b6?

Niektórzy mówią, że do ośki 250KM to max, a niektórzy robią np mocne Seaty i jeżdżą z zachwytem...

Seat Leon 2.0 L 20 VT + PT 6766 - Racingforum - Drag, Drift & Time Attack - Racing Forum

Seat Leon 1.8T GTX3076 - Racingforum - Drag, Drift & Time Attack - Racing Forum

VAG-Racing.pl • Zobacz wątek - [#14] Seat Toledo Turbo GT28R

A tu kolega z forum:

http://a4-klub.pl/wykresy-modyfikacjach-projekty-modyfikowanych-aut-119/1-8t-awt-td04-hl-19t-329km-425nm-bizon-garage-mcgiver-strojenie-turbodiesel-pl-266123/

Ciężko wyczuć, kwestia podejscia i gustu. Czytaj dużo na ten temat, pytaj i zadecyduj sam.

Opublikowano

Pokazujesz auta zrobione do 1/4 mili gdzie sie trzyma kierownice prosto i wciska gaz :)

Przecież to auto ma wozić ludzi i to pewnie w miarę komfortowo i bezpiecznie.

Opublikowano

Takie moce na fwd to chyba tylko na prosta:P

Opublikowano

Dwa ostatnie są do wożenia ludzi między innymi. :grin:

---------- Post dopisany at 15:04 ---------- Poprzedni post napisany at 15:04 ----------

Chodzi mi o to, że co człowiek to inna opinia, ze musisz sam zdecydować.

Opublikowano

Wyobraz sobie, ze w lecie bedziesz jezdzil z taka przyczepnoscia przodu jak w zimie. Odpowiada Ci to?

Opublikowano

No i tu masz rację... Ale to ponoć kwestia wyczucia i przyzwyczajenia. :grin:

Opublikowano

Leon Rafałka na PT6766 wypluł ostatnio ponad 700 :decayed:

i jest to auto do latania po ulicy, nie bierze udziałów w zawodach

z tym że porusza się głównie po niemieckich autobanah

Opublikowano

I ciekawe jak często w tygodniu wymienia komplet laczków na przodzie :grin:

Opublikowano

Moderatorzy wydzielcie jakis temat blizniaczy do tego do jakis luznych rozmow,nie wnoszacych nic w temat , bo tego niebawem nikt nie bedzie czytal :)

Opublikowano
Moderatorzy wydzielcie jakis temat blizniaczy do tego do jakis luznych rozmow,nie wnoszacych nic w temat , bo tego niebawem nikt nie bedzie czytal :)

Już się nie da. Swego czasu przeczytałem ten wątek od deski do deski. 80% to luźne rozmowy i powtarzanie w kółko tego samego. Są tematy gdzie jest zebrana, skondensowana wiedza z tego wątku.