wampir Opublikowano 7 Października 2012 Opublikowano 7 Października 2012 moge usunac sama sonde a korekte za miesiac czy od razu korekte?
Dev Opublikowano 7 Października 2012 Opublikowano 7 Października 2012 lepiej od razu wszystko mniej zapłacisz
kamilb5 Opublikowano 7 Października 2012 Opublikowano 7 Października 2012 domjenick układ jest szczelny,zegar Boost-u też jest a dodam tylko że urywa mi to cisnienie podczas mocnego butowania i gdy jade pod góre. Mialem dzisiaj jeszcze to sprawdzić,ale pogoda niestety mi to nie uniemożliwiła Jeśli chodzi o WG to go skręciłem bo klapa była cały czas otwarta,chyba że może za mocno ja dokręciłem,ale chyba nie. devastation Wielkie dzięki za pomoc przez tel,doszedłem wkońcu co było przycznyną,jeszcze raz wielkie dzięki.
Dev Opublikowano 7 Października 2012 Opublikowano 7 Października 2012 devastation Wielkie dzięki za pomoc przez tel,doszedłem wkońcu co było przycznyną,jeszcze raz wielkie dzięki. a co było ?
kamilb5 Opublikowano 7 Października 2012 Opublikowano 7 Października 2012 klapa od WG była strasznie luźna,i praktycznie to była otwarta cały czas i przez to wałśnie turbo nie ładowało od dołu,zamknąłem klape,dokontrowałem sztange i jest ok oprócz tego małego odcięcia doładowania na 4tym biegu. teraz turbina ładnie dmucha bo przy 4tys ma 1,1 bar.
kamilb5 Opublikowano 7 Października 2012 Opublikowano 7 Października 2012 No jakis tam jest,zastanawiam sie jeszcze nad tym MBC ,co o tym myslisz?nie chodzi mi o jakis przyrost mocy,tylko o to żeby nie tracił tego cisnie na 4 tym biegu,chyba że dojde do tego co powoduje spadek cisnienia.
Dev Opublikowano 7 Października 2012 Opublikowano 7 Października 2012 masz przeładowanie, turbo pompuje za duzo a ECU "ucina" wydaje mi sie że musisz dalej szukac
kamilb5 Opublikowano 7 Października 2012 Opublikowano 7 Października 2012 Tylko teraz jak to zrobic czy jechać na korekte softu,czy w jakiś inny sposób?Jak by założył mbc to by ustawił stałą wartość,co może powodowac przeładowanie?
domjenick Opublikowano 7 Października 2012 Opublikowano 7 Października 2012 Tylko teraz jak to zrobic czy jechać na korekte softu,czy w jakiś inny sposób?Jak by założył mbc to by ustawił stałą wartość,co może powodowac przeładowanie? jak ustawisz na MBC, czy na EBC takie samo, jak masz w peacku-to nie będziesz mieć przeładowania, problem może być sam MBC, bo jak będzie zbyt duże doładowanie, to w górnych zakresach obrotów-może spaść delikatnie, a to już będzie odczuwalne podczas jazdy-będziesz musiał odpuścić gazu i wcisnąć ponownie-można z tym jeździć, ale wkurza- korekta softu najlepszym rozwiązaniem
kamilb5 Opublikowano 8 Października 2012 Opublikowano 8 Października 2012 domjenick Ile może spaść to ciśnienie z mbc ? bo w sumie jak by spadło z 1bar na 0,8 czy 0,7 to było by ok,ale tu spada na 0,4 a to już jest odczuwalne niestety.
Dev Opublikowano 8 Października 2012 Opublikowano 8 Października 2012 Kamilb5, sprawdz jeszcze zaworki na przewodach które są pod kolektorem ssącym tam tez moze tkwic problem z doładowaniem
domjenick Opublikowano 8 Października 2012 Opublikowano 8 Października 2012 domjenickIle może spaść to ciśnienie z mbc ? bo w sumie jak by spadło z 1bar na 0,8 czy 0,7 to było by ok,ale tu spada na 0,4 a to już jest odczuwalne niestety. podpinaliśmy z kolesiem mojego MBC u niego z dosyć sporym doładowaniem- 1,3, czy 1,5-nie pamiętam dokładnie, MBC był ustawiony na 0,8 i trzymał, jak wściekły do samej góry, a wskaźnik nawet nie drgnął niżej...ja miałem ustawiony na 0,7 bez programu i trzymał do 0,6 u góry jeśli chodzi o doładowanie-jakie masz-myślę, ze spokojnie by utrzymało te 0,8-z resztą MBC jest stosunkowo tanim rozwiązaniem-zakładaj:wink4:
kamilb5 Opublikowano 9 Października 2012 Opublikowano 9 Października 2012 domjenick Dzięki za wsparcie i dorade,czyli jakbym założył ten mbc to już by nie łapał przeładowania? Chciałbym żeby tylko utrzymał te 0,7 czy 0,8 przy tych 5tyś bo w sumie do tylu spada z 1,1bar,jeszcze założe ori DV-ke z tt-ki,bo ori jest nieszczelna a założony jest blov-off. A jak to nie pomoże to pojade na następną korekte i tyle
grzes1150 Opublikowano 9 Października 2012 Opublikowano 9 Października 2012 domjenick Dzięki za wsparcie i dorade,czyli jakbym założył ten mbc to już by nie łapał przeładowania? Chciałbym żeby tylko utrzymał te 0,7 czy 0,8 przy tych 5tyś bo w sumie do tylu spada z 1,1bar,jeszcze założe ori DV-ke z tt-ki,bo ori jest nieszczelna a założony jest blov-off. A jak to nie pomoże to pojade na następną korekte i tyle Zacznij od wymiany bova na zwykła DVkę
kamilb5 Opublikowano 9 Października 2012 Opublikowano 9 Października 2012 Panowie dzisiaj podpiąłem vaga i wywaliło 2 błędy a mianowice: 1-regulacja mieszanki-stało sie to wymianie pompy na tą walbro 255 2-Miernik masy powietrza rząd cylindrów 1-sygnał wejsciowy za wysoki-po założeniu stożka wywala tego błęda cały czas po przekroczeniu tych 5tys na 4ce. Nie wiem czy padła przepływka czy to rzeczywiście przez stożek? czy zbieg okoliczności?
Pawel_M Opublikowano 9 Października 2012 Opublikowano 9 Października 2012 Panowie dzisiaj podpiąłem vaga i wywaliło 2 błędy a mianowice:1-regulacja mieszanki-stało sie to wymianie pompy na tą walbro 255 2-Miernik masy powietrza rząd cylindrów 1-sygnał wejsciowy za wysoki-po założeniu stożka wywala tego błęda cały czas po przekroczeniu tych 5tys na 4ce. Nie wiem czy padła przepływka czy to rzeczywiście przez stożek? czy zbieg okoliczności? Mam założoną wydajniejszą pompę z póki co seryjnymi wtryskami i mi błędów nie wywala. Sprawa wygląda podobnie jeżeli chodzi o stożek, mam założony stożek ITG i błędów również brak
pioteros Opublikowano 9 Października 2012 Opublikowano 9 Października 2012 podmien z kims przeplywke bo to wspolny mianownik dla obydwu bledow
kamilb5 Opublikowano 9 Października 2012 Opublikowano 9 Października 2012 Dzięki Panowie,bede szukał przepływki i DV-ki
Rekomendowane odpowiedzi