Thom4s Opublikowano 1 Maja 2011 Opublikowano 1 Maja 2011 wystepowalo w b7 1.8t w quattro ? Tak, z 6-biegową skrzynią.
Dev Opublikowano 1 Maja 2011 Opublikowano 1 Maja 2011 wystepowalo w b7 1.8t w quattro ? jak sie nie mylę to było to CABB
grzes1150 Opublikowano 1 Maja 2011 Opublikowano 1 Maja 2011 wystepowalo w b7 1.8t w quattro ? Tak, z 6-biegową skrzynią. BFB 163ps
wojoo Opublikowano 1 Maja 2011 Opublikowano 1 Maja 2011 a jaki motor lepszy do tuningu ... 1.8t czy 2.0 tfsi ? a pytałem o 1.8t w q bo szukałem na allegro i nie znalazłem
Thom4s Opublikowano 1 Maja 2011 Opublikowano 1 Maja 2011 a jaki motor lepszy do tuningu ... 1.8t czy 2.0 tfsi ? Obydwa dobre. 2.0TFSI ma większy potencjał przy samym programie, ale 1.8T jest już sprawdzone na wszystkie możliwe sposoby.
wojoo Opublikowano 1 Maja 2011 Opublikowano 1 Maja 2011 a jaki motor lepszy do tuningu ... 1.8t czy 2.0 tfsi ? Obydwa dobre. 2.0TFSI ma większy potencjał przy samym programie, ale 1.8T jest już sprawdzone na wszystkie możliwe sposoby. ok, a w takim razie ktory motor bedzie tanszy przy modowaniu na jakies 350KM ?
domjenick Opublikowano 1 Maja 2011 Opublikowano 1 Maja 2011 jedno 1,8T na 350+ już w klubie jest-2,0 tfsi-jeszcze nie-więc ciężko powiedzieć,co będzie lepsze/tańsze jeślibym miał wybierać-pomiędzy 1,8t ,a 2,0Tfsi-na taką moc-nie poszedłbym z tymi silnikami-zbyt dużo,żeby to było bezawaryjne na dłuższą metę... jeśli chcesz rwać się na taką moc-wal na 2,7 bit :gwizdanie:
wojoo Opublikowano 1 Maja 2011 Opublikowano 1 Maja 2011 jedno 1,8T na 350+ już w klubie jest-2,0 tfsi-jeszcze nie-więc ciężko powiedzieć,co będzie lepsze/tańsze jeślibym miał wybierać-pomiędzy 1,8t ,a 2,0Tfsi-na taką moc-nie poszedłbym z tymi silnikami-zbyt dużo,żeby to było bezawaryjne na dłuższą metę... jeśli chcesz rwać się na taką moc-wal na 2,7 bit :gwizdanie: interesuje mnie tylko b7 a tam 2.7 niet ;(
domjenick Opublikowano 2 Maja 2011 Opublikowano 2 Maja 2011 jeśli przekładka Cię nie interesuje-to rezaj 2,0T dwieście kucy masz na początek- 60-70-dorzucisz samym programem,drugie tyle dasz radę na gratach,ale wydaje mi się,że 1,8T jest prostsze w rezaniu-poniekąd dlatego,że szlak już przetarty-2,0 TFSI to jeszcze nowy temat,ale graty można dostać-cena-wedle zasobów portfela- TURBINY DO 2,0 T intercooler-wiadomo Front mount,nie wiadomo,jak sprzęgło zniesie taką moc,ale może wrto zmienić SPRZĘGŁO DO 2,0T i jeszcze kilka innych ukrytych kosztów-nie wiem,jak wałki mają się do takiej mocy-dopuki nikt tego nie przerobi i nie opisze na Forum-będzie zagadką...
CoLo Opublikowano 2 Maja 2011 Opublikowano 2 Maja 2011 jeśli przekładka Cię nie interesuje-to rezaj 2,0T dwieście kucy masz na początek- 60-70-dorzucisz samym programem,drugie tyle dasz radę na gratach,ale wydaje mi się,że 1,8T jest prostsze w rezaniu-poniekąd dlatego,że szlak już przetarty-2,0 TFSI to jeszcze nowy temat,ale graty można dostać-cena-wedle zasobów portfela- TURBINY DO 2,0 T intercooler-wiadomo Front mount,nie wiadomo,jak sprzęgło zniesie taką moc,ale może wrto zmienić SPRZĘGŁO DO 2,0T i jeszcze kilka innych ukrytych kosztów-nie wiem,jak wałki mają się do takiej mocy-dopuki nikt tego nie przerobi i nie opisze na Forum-będzie zagadką... Dorzucić chyba trzeba jeszcze wtryski...a znimi (chyba ?) jest problem w wzdłużnym silniku. Co na to pompa paliwa ? W poprzeczniaku coś tam jest rozkminione ale tam są graty z innych mocniejszych modeli. Ogólnie temat do przemyślenia i przerzuceniu neta
Dev Opublikowano 2 Maja 2011 Opublikowano 2 Maja 2011 na audizine jest sporo informacji na ten temat :good: tylko gdzie nam do tego.... :polew: :polew:
wojoo Opublikowano 2 Maja 2011 Opublikowano 2 Maja 2011 hehe, dzieki chłopaki co do rezania na ok 350km to myslalem ze wrzuci sie do tfsi graty od s3 (ponoć kompoty i ecu projekt to spokojnie ogarnia) Wysłałem kiedyś do nich zapytanie co trzeba zrobic i odpisali mi że: - wydech - wtryski od s3 - turbo od s3 - IC (ale chyba od s3 sie nie zmiesci) - modyfikacja,dołożenie lub zmiana pompy paliwa i chyba tyle
domjenick Opublikowano 2 Maja 2011 Opublikowano 2 Maja 2011 nie wiem,jak się mają graty z poprzecznego do wzdłużnego-niektóre na pewno podejdą,ale jeśli chcesz-to rezaj-popatrzymy i sie sami czegoś nauczymy
wojoo Opublikowano 2 Maja 2011 Opublikowano 2 Maja 2011 nie wiem,jak się mają graty z poprzecznego do wzdłużnego-niektóre na pewno podejdą,ale jeśli chcesz-to rezaj-popatrzymy i sie sami czegoś nauczymy wpierw to musze kupic b7 a nastąpi to za jakis miesiac
domjenick Opublikowano 2 Maja 2011 Opublikowano 2 Maja 2011 wtryski...a znimi (chyba ?) jest problem w wzdłużnym silniku. może nie tyle co we wzdłużnym,co w FSI,szlam się na nich zbiera-przykład RS4 B7-nie pamiętam,gdzie o tym czytałem,czy na AZ,czy na SR,ale myślę,że regularny przegląd i serwis podzespołów-temat do ogarnięcia
CoLo Opublikowano 2 Maja 2011 Opublikowano 2 Maja 2011 hehe, dzieki chłopaki co do rezania na ok 350km to myslalem ze wrzuci sie do tfsi graty od s3 (ponoć kompoty i ecu projekt to spokojnie ogarnia) Wysłałem kiedyś do nich zapytanie co trzeba zrobic i odpisali mi że: - wydech - wtryski od s3 - turbo od s3 - IC (ale chyba od s3 sie nie zmiesci) - modyfikacja,dołożenie lub zmiana pompy paliwa i chyba tyle turbo z s3 do 2.0tfsi wzdluznie ? Napisales, ze to do A4 by szlo ?
domjenick Opublikowano 2 Maja 2011 Opublikowano 2 Maja 2011 turbo z s3 do 2.0tfsi wzdluznie ? Napisales, ze to do A4 by szlo ? też się zastanawiam,jak to możliwe
wojoo Opublikowano 2 Maja 2011 Opublikowano 2 Maja 2011 hehe, dzieki chłopaki co do rezania na ok 350km to myslalem ze wrzuci sie do tfsi graty od s3 (ponoć kompoty i ecu projekt to spokojnie ogarnia) Wysłałem kiedyś do nich zapytanie co trzeba zrobic i odpisali mi że: - wydech - wtryski od s3 - turbo od s3 - IC (ale chyba od s3 sie nie zmiesci) - modyfikacja,dołożenie lub zmiana pompy paliwa i chyba tyle turbo z s3 do 2.0tfsi wzdluznie ? Napisales, ze to do A4 by szlo ? tak, podobno mają jakiś patent ... gdzies na forum był o tym temat pewnie Patrox potwierdzi
Buba Opublikowano 2 Maja 2011 Opublikowano 2 Maja 2011 tam jest kwestia przerobienia rurek z tego co pamiętam
Dev Opublikowano 2 Maja 2011 Opublikowano 2 Maja 2011 wszystko mozna zrobic w metalu tylko po co cudowac ????
Rekomendowane odpowiedzi