domjenick Opublikowano 16 Września 2008 Opublikowano 16 Września 2008 sprobuj,a potem napisz na forum -z tego co filmik pokazuje,to wszystko jest ok
domjenick Opublikowano 19 Września 2008 Opublikowano 19 Września 2008 poziu,a moglbys napisac ,co tak na prawde wplynelo na twojadecyzje-nie to,ze chce zamontowac,ale chcialbym wiedziec,co zlego jest w nitro
adams78 Opublikowano 20 Września 2008 Opublikowano 20 Września 2008 Przeciwwskazaniem (lub źródłem problemów) jest turbosprężarka. Wydaje mi się. W wolnossaku nie ma żadnych przeszkód. Prawda?
jozin Opublikowano 20 Września 2008 Opublikowano 20 Września 2008 poziu,a moglbys napisac ,co tak na prawde wplynelo na twojadecyzje napisalem wyzej... nie co a kto
gregory Opublikowano 20 Września 2008 Opublikowano 20 Września 2008 W wolnossaku nie ma żadnych przeszkód. Taak, a o upalających się i ulatujących zaworach w głowicy 20V zapomniałeś.
adams78 Opublikowano 21 Września 2008 Opublikowano 21 Września 2008 Miałem na myśli ogólnie silniki wolnassące, a nie konkretny 1.8 20V. Ale dzięki za poprawkę.
domjenick Opublikowano 21 Września 2008 Opublikowano 21 Września 2008 a Poziek to chyba nie chce gadac z nami.... [br]Dopisany: 21 Wrzesień 2008, 18:32_________________________________________________mam pytanie-w jaki sposob mozna zwiekszyc cisnienie,wylaczajac wymiane dmuchawki,chodzi mi o to ,co bezposrednio moze wplynac na zwiekszenie cisnienia bez wymiany suszary
gregory Opublikowano 22 Września 2008 Opublikowano 22 Września 2008 Do tego trzeba jeszcze podlać paliwem, bo samo zwiększenie boostu MBC ci nic nie da. Myśle że jest możliwy tuning w garażu używając mbc, posługując się Vag-Comem, programem Lemmiwincks i mając conieco wiedzy. Sonda szerokopasmowa się przyda i do dzieła
domjenick Opublikowano 22 Września 2008 Opublikowano 22 Września 2008 mbc-nie jest to wyczerpujaca odpowiedz,ale zawsze cos... [br]Dopisany: 22 Wrzesień 2008, 21:10_________________________________________________ale bardziej chodzilo mi o to jak sie zwieksza cisnienie,bez dodatkowych potencjometrow,bo jak sie chipuje silnik,to tez musi to w jakiejs postaci wystepowac
jozin Opublikowano 23 Września 2008 Opublikowano 23 Września 2008 stary co Ty kombinujesz.... zrob wreszcie program a nie idziesz jak kon pod gore.... zmiany cisnienia mozesz zaobserwowac zmieniaja N75 na inny, albo np wymieniajac wydech. Poza tym mbc to nie potencjometr.
poziek Opublikowano 23 Września 2008 Opublikowano 23 Września 2008 domjenick odstaw na miesiąc browar i zaoszczędź na czipa i będzie po sprawie
adams78 Opublikowano 23 Września 2008 Opublikowano 23 Września 2008 mbc-nie jest to wyczerpujaca odpowiedz,ale zawsze cos... Zobacz tu, myślę, że miałbyś sporo frajdy: http://www.allegro.pl/item441413652_manual_boost_control_turbo_boost_mbc.html Pozatym dziwi mnie, że nie podejmujesz większych modów, skoro tak bardzo brakuje Ci mocy.
lewy_jelcz Opublikowano 23 Września 2008 Opublikowano 23 Września 2008 Witam Panowie! W 2gim poście Hugo napisał, żeby montować Blow Off-a do 1.8T a w innych wypowiedziach Poźka wyczytałem żeby nie montować Blow Off-a tylko cyt.:"Nie montujemy BOva do 1.8T. Zamiast bova polecam zamontowanie filtra stozkowego pipercrossa i zaworu upustowego Forge 007" . Jak to w końcu jest?
domjenick Opublikowano 23 Września 2008 Opublikowano 23 Września 2008 Pozatym dziwi mnie, że nie podejmujesz większych modów, skoro tak bardzo brakuje Ci mocy. a kto powiedzial,ze mi brakuje mocy?ja po prostu chce to wiedziec...a jesli przy ''grzebanku''dojdzie ze dwa koniki,czemu nie... domjenick odstaw na miesiąc browar i zaoszczędź na czipa i będzie po sprawie az tyle nie pije a chip...?niedlugo sie tym zajme
poziek Opublikowano 24 Września 2008 Opublikowano 24 Września 2008 Witam Panowie! W 2gim poście Hugo napisał, żeby montować Blow Off-a do 1.8T a w innych wypowiedziach Poźka wyczytałem żeby nie montować Blow Off-a tylko cyt.:"Nie montujemy BOva do 1.8T. Zamiast bova polecam zamontowanie filtra stozkowego pipercrossa i zaworu upustowego Forge 007" . Jak to w końcu jest? Jedynie druga opcja.
d_avi_d Opublikowano 18 Października 2008 Opublikowano 18 Października 2008 Koledzy właśnie nie mogę dojśc jakiego blow offa mam założyc do 1.8T.... Nie ma nic na allegro dedykowanego do 1.8T może macie jakieś pomysły albo polecicie cos?? Pozdro
d_avi_d Opublikowano 18 Października 2008 Opublikowano 18 Października 2008 Heheh a co on na "trzeźwo-naczczy" umysł lepiej myśli ;p
Rekomendowane odpowiedzi