Nosfer Opublikowano 23 Marca 2011 Opublikowano 23 Marca 2011 Aktualnie AUDI przeprowadza akcję serwisową wymiany cewek zapłonowych w silnikach 1.8T. Zainteresowani powinni skontaktować się z ASO - po podaniu numeru VIN samochodu zostaniecie poinformowani o tym, czy w waszym samochodzie cewki zostaną wymienione czy też nie Jeśli TAK - umówicie się na konkretną godzinę.Wymiana cewek zapłonowych odbywa się całkowicie bezpłatnie. Nie wiem jak często aktualizują internetową bazę danych Audi, ale po wpisaniu numeru VIN Audi na stronie:KundenbereichPowinny wyświetlić się aktualne akcje serwisowe dla danego numeru nadwozia. ** informacja dzięki uprzejmości kolegi czaki22***A Rafal-L wiedział o tej akcji najwcześniej ze wszystkich
Nosfer Opublikowano 23 Marca 2011 Autor Opublikowano 23 Marca 2011 Jakie roczniki 1,8T sie lapia? Akcja dotyczy silników. Muszisz zadzwonic, bo byc moze poprzedni wasciciel przeszedl juz ta akcje. Przedyktujesz nr Vin i wszystko bedzie jasne. Ja jade jutro.
Galec Opublikowano 23 Marca 2011 Opublikowano 23 Marca 2011 Witam, cała akcja serwisowa dotyczy B6?? czy też może B5 też się łapią??
Maxcudo Opublikowano 23 Marca 2011 Opublikowano 23 Marca 2011 Akcja dotyczy silników. Jak na moje to też ^^
Herman Opublikowano 23 Marca 2011 Opublikowano 23 Marca 2011 witam właśnie wróciłem z ASO AUDI z Wrocławia , byłem na akcji fabrycznej nr.28E9 czyli akcja wymiany cewek zapłonowych , wymienili na nowe ,stare zabrali , oczywiscie trzeba najpierw zadzwonić i podać vin sprawdzą a potem umówić się na sprawdzenie cewk bo nie wszystkie się kwalifikuja na wymiane, mają jakiś katog numerów , ale w mojm przypadku udało się i wymienili to już moja druga akcja serwisowa w mojm AVJ 1.8 T w przeciągu 2 lat
wild80 Opublikowano 23 Marca 2011 Opublikowano 23 Marca 2011 A gdzie najlepiej pojechać do ASO w okolicy Katowic,wie ktoś może?
predki74 Opublikowano 23 Marca 2011 Opublikowano 23 Marca 2011 Czyli zadzwonić i podać vin wiek auta jest jakis podany czy tylko rodzaj silnika
Herman Opublikowano 23 Marca 2011 Opublikowano 23 Marca 2011 podajesz tylko przez telefon numer vin i wyskakuje w historii czy jest akcja fabryczna
addassko Opublikowano 23 Marca 2011 Opublikowano 23 Marca 2011 A gdzie najlepiej pojechać do ASO w okolicy Katowic,wie ktoś może? ja korzystam z Noma2 w Katowicach na ulicy Roździeńskiego i mogę polecić to ASO ja mam silnik 2.0 benzynke i po podaniu numeru VIN telefonicznie zaprosili mnie na poniedziałek na 8.00 do serwisu
Rafal-L Opublikowano 23 Marca 2011 Opublikowano 23 Marca 2011 Dawno o tym informowalem na forum:D http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=178412.15 Wiec;)
addassko Opublikowano 24 Marca 2011 Opublikowano 24 Marca 2011 Dawno o tym informowalem na forum:D http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=178412.15 Wiec;) dokladnie Rafal-L pisales o tym duzo wczesniej ale dobrze niech wiecej ludzi widzi tutaj ewidentnie wiadomo o co chodzi po temacie...
Nosfer Opublikowano 24 Marca 2011 Autor Opublikowano 24 Marca 2011 Witam, cała akcja serwisowa dotyczy B6?? czy też może B5 też się łapią?? Każde 1.8 T W niemieckich ASO też? akcja dotyczy AUDI, a nie Polskich modeli AUDI Czyli zadzwonić i podać vin wiek auta jest jakis podany czy tylko rodzaj silnika Tak jak pisałem wcześniej. Dawno o tym informowalem na forum:D http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=178412.15 Wiec;) Aleś napisał :kox: W jakimś wątku na którejś tam stronie Ps. Dodałem Cię do pierszego posta
Barn1 Opublikowano 24 Marca 2011 Opublikowano 24 Marca 2011 A taki tylko zadam pytanie co się z nimi działo??
krzysiekml Opublikowano 24 Marca 2011 Opublikowano 24 Marca 2011 Witam,poniedziałek na 10.00 w ASO w Warszawie i zobaczymy czy wymienią czy tylko sprawdzą,kolega w poście wyżej ma 1.8t AVJ i u niego wymienili to u mnie mogli by to zrobić trzeba być dobrej myśli.Dam znać jak poszło.
bajk Opublikowano 24 Marca 2011 Opublikowano 24 Marca 2011 2.0TFSI też miało akcje serwisowe na cewki, więc też warto przedzwonić do ASO i upewnić się
wroclav Opublikowano 24 Marca 2011 Opublikowano 24 Marca 2011 Jestem umówiony na czwartek :cool1: Będą nowe ceweczki.
bronekb5 Opublikowano 24 Marca 2011 Opublikowano 24 Marca 2011 Niestety Panowie moje B5 nie podlega ale bardzo miła Pani Joanna z ASO Audi powiedziała, że Audi raczej po 2001 roku to będą podlegać tej akcji, niestety nie udało mi się nic więcej dowiedzieć, gdyż wszystko mówi nr VIN
adamq Opublikowano 24 Marca 2011 Opublikowano 24 Marca 2011 Nie wiem jak często aktualizują internetową bazę danych Audi, ale po wpisaniu numeru VIN Audi na stronie: http://www.audi.de/de/brand/de/service/service_fuer_ihren/rueckrufaktionen.html Powinny wyświetlić się aktualne akcje serwisowe dla danego numeru nadwozia.
Rekomendowane odpowiedzi