Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Imitacja samopoziomowania xenon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy jest ktoś w stanie wykonać (chyba że jest) jakiś układ który będzie powodował charakterystyczne dla ori xenonu opuszczenie soczewki, czyli po prostu uruchomi silniczek od regulacji i opuści ją na chwile i wróci na swoje miejsce? Ostatnio miałem styczność z policją i sprawdzali czy soczewki się ruszą po wyłączeniu i włączeniu świateł. Pozdrawiam

Opublikowano

Na allegro mozna kupic zestaw samopoziomowania cos koło 350zł lub kup cały zestaw ori samopoziomowania.

Opublikowano

Ale to nie w każdym samochodzie z xenonami chyba jest taka funkcja że po włączeniu świateł soczewka się opuszcza/ podnosi. Ostatnio sprawdzaliśmy to przy okazji zakładania HIDow do mojego auta, w lexusie znajomego i u niego nie ruszały się. Inna sprawa że może się zepsuło :gwizdanie: U nas takie drogi są że taka instalacja cały czas musi pracować i dokonywać korekt.... Mogło nastąpić zmęczenie materiału :naughty:

Opublikowano

W każdym aucie z fabrycznymi xenonami jest wypoziomowanie lamp po właczeniu zapłonu lub świateł.

Opublikowano

W każdym aucie z fabrycznymi xenonami jest wypoziomowanie lamp po właczeniu zapłonu lub świateł.

Zdziwiłbyś się, ale niekoniecznie i zależy to też od warunków.

Np. w B5 poziomowanie jest statyczne.

Opublikowano

Dokładnie, u mnie w B5, jak włączam światła rano zawsze soczewki trochę się obniżą i podniosą, ale jak wyłączę światła i po krótkim czasie włączę, prawie nigdy się nie ruszą a poziomowanie sprawne i działa, widać to od razu, jak siądą z tyłu trzy osoby, światła wyraźnie jadą w dół.

Opublikowano

Czy jest ktoś w stanie wykonać (chyba że jest) jakiś układ który będzie powodował charakterystyczne dla ori xenonu opuszczenie soczewki, czyli po prostu uruchomi silniczek od regulacji i opuści ją na chwile i wróci na swoje miejsce? Ostatnio miałem styczność z policją i sprawdzali czy soczewki się ruszą po wyłączeniu i włączeniu świateł. Pozdrawiam

a spryski masz ????

mi ostatnio tez sie trafiła kontrol na drodze

panowie zazyczyli sobie prezentacji działania

Opublikowano

a spryski masz ????

mi ostatnio tez sie trafiła kontrol na drodze

panowie zazyczyli sobie prezentacji działania

Widzisz mi się trafił żandarm, psikałem i psikałem spryskami :wink4: a ten wsadził łeb do środka i "regulacja wysokości jest = nie ma samopoziomowania" :gwizdanie:

Opublikowano

A wydawało mi się, że samopoziomowanie nie jest konieczne:

Regulaminu nr 48 EKG ONZ

6.2.6.2.1. W przypadku gdy do spełnienia wymogów określonych w pkt 6.2.6.1.1 i 6.2.6.1.2 niezbędny jest korektor ustawienia świateł przednich, takie urządzenie musi działać automatycznie.

6.2.6.2.2. Dozwolone są jednak korektory ręczne regulowane w sposób ciągły lub nieciągły (...)

ale może się mylę.

Opublikowano

miałem podobną sytuacje z policją ale ja zrobiłem w ten sposób, że w środku mam pokrętło regulacji i zawsze kiedy mnie policja zatrzyma to wyłączam silnik i przekręcam pokrętło o jeden stopień, i gdy później załącze światła to automatycznie się obniżają już tak kilka razy nabrałem stróżów prawa

Opublikowano

Czy mógłbym poprosić o wytłumaczenie co znaczy poziomowanie statyczne, a "niestatyczne".

Z góry dzięki.

Opublikowano
  • Autor

spryski oczywiście mam, ale go bardziej interesowało to czego nie mam :decayed:

Opublikowano

Czy mógłbym poprosić o wytłumaczenie co znaczy poziomowanie statyczne, a "niestatyczne".

Z góry dzięki.

Otóż w B5 nie zmienia się poziom podczas jazdy, bo odczyt z czujników jest po uruchomieniu samochodu. Więc podczas jazdy nic się już nie przestawia. W B6 i nowszych jest dynamiczne, może się zmieniać podczas jazdy.

Opublikowano

Witam! mam lampy w swoim audi a4 xenony, ale przycisk''włacznik'' regulacji wysokości nie działa mi? dlaczego tak jest, czy to zalezy od świateł, jeśli te ksenony wstawił 1 właściciel tzn. że nie są standardowe i nie da się już ich regulować od 0 do 4 ?

Opublikowano

Masz dokładane ksenony, przy ori nie ma w ogóle pokrętła regulacji położenia reflektorów.

Cytat:

Otóż w B5 nie zmienia się poziom podczas jazdy, bo odczyt z czujników jest po uruchomieniu samochodu. Więc podczas jazdy nic się już nie przestawia. W B6 i nowszych jest dynamiczne, może się zmieniać podczas jazdy.

Może się mylę ale wydaje mi się, że nie do końca, cała rzecz w szybkości zmian. W B6 zmiany następują szybko, układ usiłuje skorygować nierówności drogi, w B5 zmiany są wolne i na nierównościach niezauważalne, ale jeżeli zmiana odczytu z czujników jest wystarczająco długa, to reflektory reagują, np. jak nie wyłączając silnika i świateł biorę pasażerów na tylne siedzenia lub załaduję bagażnik światła odczuwalnie opadają.

Opublikowano

mam nastawione na 0 (od 0 do 4) ale czy mam nastawione na 1 czy na 3 to nie ma różnicy, o co dokładniue w tym chodzi ? ponieważ nie zabardzo się na tym akurat znam

Opublikowano

A wydawało mi się, że samopoziomowanie nie jest konieczne:

Regulaminu nr 48 EKG ONZ

6.2.6.2.1. W przypadku gdy do spełnienia wymogów określonych w pkt 6.2.6.1.1 i 6.2.6.1.2 niezbędny jest korektor ustawienia świateł przednich, takie urządzenie musi działać automatycznie.

6.2.6.2.2. Dozwolone są jednak korektory ręczne regulowane w sposób ciągły lub nieciągły (...)

ale może się mylę.

Mylisz się, dla świateł o mocy świetlnej powyżej 2000 lumenów (m. in. lamp wyładowczych) punktu 6.2.6.2.2 nie stosuje się.

Opublikowano

Mhm ja wcześniej przeglądałem ten rozdział 6 dotyczący regulacji wysokości świateł (wraz ze wspomnianym w nim załącznikiem 8) nie mniej nigdzie nie znalazłem wzmianki o mocy światła. Dlatego też ta moja wcześniejsza myśl.

Niestety teraz nie bardzo mam czas na jego dokładne studiowanie ale jakby kogoś interesował ww. Regulamin 48

http://www.4shared.com/document/fQiE_sNN/Regulaminu_nr_48_EKG_ONZ.html

Opublikowano

to jak to wkońcu jest ? da się regulować pokrętłem do regulacji od 0 do 4 czy nie ?