Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Audi TT, 2.0TFSI, S-tronic, Bodykit TTS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po poprzednich autkach rozmiarowo "rodzinnych" przyszedł czas na małego zapierdalacza.

tt.jpg

Ciekawsze elementy wyposażenia:

- silnik 2.0 TFSI, 200PS

- 6 biegowa, automatyczna skrzynia S-tronic z łopatkami przy kierownicy

- skórzane, podgrzewane sportowe fotele z pełną regulacją elektryczną

- nawigacja RNS-E

- bixenony

Tak autko wyglądało zaraz po sprowadzeniu

IMG_1454.JPG

IMG_1452.JPG

IMG_1477.JPG

IMG_1494.JPG

A tak po wprowadzeniu pierwszych modyfikacji

- zamontowany body-kit TTS (lusterka alu, progi, grill, zderzaki)

- wymieniony wydech (ostatni tłumik zastąpiony sportowym, dodane wyjście na dwie strony i końcówki 100mm)

- zamontowane czujniki cofania

IMG_1487.jpg

IMG_1529.jpg

IMG_1651.JPG

IMG_1716.JPG

IMG_1733.JPG

Do posłuchania dźwięk nowego wydechu

Zabawa z softboxem zaraz po pełnym odświeżeniu lakieru kosmetykami Megs'a

IMG_1528.JPg

IMG_1572.JPG

Warszawa nocą. Fotki by LukaszR

img_1182.jpg

img_1199.jpg

9 czerwca autko dostało nowy program silnika w MR-Motors

IMG_1696.jpg

IMG_1706.jpg

malinowy%252540gmail.com.jpg

Filmik pokazujący mniej więcej jak auto lata po programie. 0-200kmph

Opony Pirelli PZero Nero 235, felgi Mam Nuvolari 18".

Światła LED z modelu 2009

IMG_4104.jpg

IMG_4091.JPG

Poprawiony wydech + oryginalny dyfuzor TTS

garaz4.jpg

Zestaw zimowy

garaz3.jpg

Piękna i bestia :)

garaz.jpg

tt1d_rej3.jpg

tt8a.jpg

tt4a3.jpg

tt6a.jpg

tt16a1.jpg

tt10c.jpg

tt11c4.jpg

tt12b4.jpg

tt13.jpg

Fotki © Piotr Piechocki - http://piotrpiechocki.viewbook.com/

Opublikowano

fura kosa :kox::good: :good:

Opublikowano

O gustach sie nie dyskutuje :hi:

Opublikowano

EEE a takie fury miałeś :) S4 była najlepsza :good: a to taki kobiecy samochód. Co nie zmienia faktu że wygląda super :good:

Opublikowano

jak zawsze spoko fotki :wink4:

Opublikowano

O gustach sie nie dyskutuje to fakt :decayed: ale jezdzi sie tym za***iście , musze przyznac :cool1:

Opublikowano

EEE a takie fury miałeś :) S4 była najlepsza :good: a to taki kobiecy samochód. Co nie zmienia faktu że wygląda super :good:

Co z tego że miałem S4 jak na siedzeniach tylnych nigdy nikt nie siedział. Na siedzeniu pasażera wiozłem kogoś może ze 3 razy przez cały 1.5r okres użytkowania.

Nie widzę sensu w kupowaniu kolejnego 4 miejscowego, dużego auta jak jeżdżę nim tylko ja. Żona ma swoje, znacznie większe, które używamy do jeżdżenia z dzieckiem i na urlop.

Poza tym spójrz na wagę:

S4 340PS - 1700kg

TT 200PS - 1300kg

TT jest praktycznie całe aluminiowe. Mocno się zdziwiłem jak nie byłem w stanie przyczepić magnesu z anteną CB :)

Dzięki małej wadze zabawa porównywalna a spalanie mniejsze. S4 po mieście jarało mi 22l. Tutaj jest znacznie spokojniej. Chociaż jak podkręcę do 250ps to może być podobnie :mysli:

A autko ma opinię "kobiecego" tylko w Polsce. Chyba dlatego że tutaj im większe tym lepsze :)

W cywilizowanym świecie kochają małe coupe i roadstery - Mazdy MX, MG, Audi TT. Przypomnijcie sobie odcinek TopGear gdzie nową TT testował Clarkson :good:

Opublikowano

mi się podoba :good: ojciec mnie namawiał na TT, ale dla mnie za małe... mój brat miał TT Roadstera, ale w poprzedniej budzie 1.8T i muszę przyznać, że jechało fajnie :good:

Opublikowano

to jest Q, czy oska? Jak oska to :thumbdown:

No i moglbys wreszcie jakies inne felgi wybrac :naughty:

S4 po mieście jarało mi 22l.

...a kiedys podawales duzo nizsze liczby :gwizdanie:

Opublikowano

fajne furka

za kolejne FWD :thumbdown:

ale za 2.0T :good: i

s-tronic :good:

malik jakie wrażenia z jazdy automatem?

na miasto za***ista opcja, pełen relax z jazdy.

Opublikowano

to jest Q, czy oska? Jak oska to :thumbdown:

W tym modelu Q tylko w 3.2l V6. A tutaj wchodzi już akcyza 18.6% :kwasny: W pojebanym państwie żyjemy. Wystarczy, że za S4 odprowadziłem prawie 10k PLN akcyzy na pensje dla j**anych polityków. Drugi raz nie idę na taki numer.

No i moglbys wreszcie jakies inne felgi wybrac :naughty:

Też mi się opatrzyły ale zostały takie z oponami po A3. Planuję zmianę niebawem na wzor R8 V10.

S4 po mieście jarało mi 22l.

...a kiedys podawales duzo nizsze liczby :gwizdanie:

Oczywiście, ale z tego co pamiętam to było w kontekście "ile najmniej udało się spalić po mieście". Zdarzyło się, że wracając do domu przez całe miasto siekierkowskim, doliną i marynarską około 21:00 udawało się zejść do 13.5l. Jednak w codziennych korkach rano i koło 17:00 jarało 22l jak nic.

Opublikowano

za***iste autko. Zawsze podobało mi się nowe TT. Silnik + skrzynia :good: A właśnie jak skrzynia się sprawuje? Testowałeś już Launch Control?

Opublikowano

malik jakie wrażenia z jazdy automatem?

na miasto za***ista opcja, pełen relax z jazdy.

Skrzynia super. Nawet w trybie w pełni automatycznym ładnie zmienia biegi w górę. W dół (przy hamowaniu) trochę szarpie ale w każdym momencie można zacząć korygować ją łopatkami i wtedy juz jest tak jak chcę. Zabawa jak w Gran Turismo :decayed:

Po przesiadce z 2.0TDI to TT po prostu fruwa. Wrażenia porównywalne do S4.

Opublikowano

No fajna furka. Ten środek też miażdży! :evil::kox: Q by się pewnie przydało... :gwizdanie: Już potraktowałeś ją Meguiarsem? :cool1:

Opublikowano

fajne

minusy kolor i automat :)

a tak to super

Opublikowano

chyba bym jednak wolał s3 :mysli:

równie małe, a jednak lepiej jeździ i ma q :wink4:

TT jest troche z kategorii Mini Cooper S, tyle, że ten drugi lepiej skręca :wink4:

nie szalałbym z degradowaniem Polski względem cywilozowanej reszty eu..

reasumując Twój wybór i to Tobie sie ma podobać i dobrze jeździć i nic mi do tego :wink4:

Opublikowano

za***ista jest :slina:Malikorientujesz sie czy gdzies mozna dostac dekielki to tych MAM`ow?? Bo szukam :cool1:

Opublikowano

nie szalałbym z degradowaniem Polski względem cywilozowanej reszty eu..

Taaa... nasze jedzenie przegoniło już ich jedzenie. Na przykład: kiełbasa przegoniła :polew:

No ładniejsze mamy też dziewczyny

Poza tym hmmm... to by było na tyle... reszta to raczej kupa wstydu a nie powód do dumy.

chyba bym jednak wolał s3 :mysli:

Miałem przez rok A3 Sportback w tej budzie. Najnudniejsze i najsmutniejsze auto jakie kiedykolwiek posiadałem. Każdemu odradzam. Jak patrzę na fotki wnętrza S3 i RS3 to niczym się nie różnią. Co do "Quattro" w S3 to poczytaj o różnicach w budowie Torsena i Haldexa :wink4:

Opublikowano

Poza tym hmmm... to by było na tyle... reszta to raczej kupa wstydu a nie powód do dumy.

Dokładnie. :good: Nie wiem też jak niby S3 ma lepiej jeździć, skoro TT ma bardziej opływowe kształty i lepszy współczynnik oporu powietrza. Skrzynia jak najbardziej OK. 100 razy lepsza i szybsza niż manual. Z tego co wiem montowali też Haldexa do 2.0TFSI. :mysli: