Panda z Teksasu Opublikowano 19 Maja 2010 Opublikowano 19 Maja 2010 a ktos wytłumaczy mi o czym mówicie?? T-rex ale ja nie chce wyć na pół miasta tylko własnie chce taki pomrók uzyskać no ale dobra założe to się przekonamy jak to współgra wszystko ze sobą
T-Rex Opublikowano 19 Maja 2010 Opublikowano 19 Maja 2010 Nie przekonamy się, bo obiecałeś, że przy nas będziesz to zapychał
Panda z Teksasu Opublikowano 19 Maja 2010 Opublikowano 19 Maja 2010 dobra kurde to Wam nie pokarze kurde kurde :D:D
Bartas Opublikowano 19 Maja 2010 Opublikowano 19 Maja 2010 no zwracam honor etka sie instaluje i instaluje i instaluje i 0%
T-Rex Opublikowano 19 Maja 2010 Opublikowano 19 Maja 2010 i kajaki. Jeden żeby grill nie utonął. Bartek dziwnie mi się zachowują te temperatury. Do tej pory wyglądało to tak. Odpalam auto i nie może się rozgrzać zimą. Chłodnica ciepła, wiadomo termostat. Nawiew nie może dogrzać kabiny. Wymieniam i od razu auto dogrzewa się do 90 i w kabinie ciepło. Ale jak zaczyna się temperatura otwierania termostatu, to gwałtownie stygnie do 60st. Chyba termostat powinien się od razu zamknąć i nie dopuścić do tak dużego spadku. Od razu też czuć to w kabinie, że chłodniej dmucha. Musiałem trochę ostudzić auto, żeby ta temperatura znów szła do 90. Czyli gaszę silnik na trochę i odpalam. Inaczej nie poszła w górę. Wnioskuję, że termostat otwierał się w poprawnej temperaturze ale nie zamykał się poprawnie tylko do zamknięcia potrzebował niskiej temperatury. Taki wniosek do dziś, bo dzisiaj mam zimny nawiew, a temperatura na budziku 90. Czyli identyczny objaw ale budzik pokazuje 90. Po jakimś czasie robi się cipło czyli jak poprzednio z gaszeniem auta. To samo co na budziku pokazuje kod 51 w klimie. Podpinam Vaga i tylko w bloku 003 mogę odczytać dwie temperatury. Jedna 90, druga ok 80. Nie mam możliwości przegrzać auta i nie rozumiem tego. Nawet na postoju. Na dodatek jadąc wszystko gra i na budziku i Vagu i klimie Jak zwykle coś się uparło podczas testu. Druga temperatura w Vagu podczas szybkiej jazdy spadła do 40. Co to za temperatura? Duży obieg? Na koniec co jest dziwne. Gaszę auto i wiadomo temperatury rosną. Ale tylko w Vagu i tylko do 99st. Klima i budzik cały czas pokazuje 90. Powinna chyba też lecieć w górę. Vag wyświetlił mi też błąd chwilowy czujnika temperatury G62. Termostat otworzył się, bo rury od chłodnicy gorące. Pewnie się też zamykał, bo inaczej podczas szybkiej jazdy temperatura spadłaby. No i jeszcze jedna sprawa. Vag nie wiem czemu nie potrafi się połączyć z klimą. Nie było tak wcześniej. Może coś się pokopało zabawą z kodami w klimie? Da się jakoś zresetować klimę? Kurna nie wiem czy coś zrozumiesz z tego, ale moim zdaniem to nie tylko termostat, ale i lub jeszcze któryś czujnik.
bartek1605 Opublikowano 19 Maja 2010 Opublikowano 19 Maja 2010 czy podczas uruchamiania chlupie płyn w nagrzewnicy może być jeszcze uwalony czujnik temp. (g62/g2) wyniki na klimie i budziku nie zawsze pokazują prawde, są orientacyjne
T-Rex Opublikowano 19 Maja 2010 Opublikowano 19 Maja 2010 Nic nie chlupie. Nawet jak wymieniałem termostat, to się zdziwiłem, że samo się ładnie odpowietrzyło. A co to jest ta druga temperatura, która podczas jazdy tak maleje? No i co ma czujnik temperatury cieczy do klimy? Jest jakieś powiązanie? Wiem, że auto się przegrzewa, to klima puści gorący nawiew. To samo jak czujnik okłamuje i pokazuje przegrzanie.
klysek Opublikowano 19 Maja 2010 Opublikowano 19 Maja 2010 pany leci jutro jeszcze ktos na tulipana oprocz Mariusza "MISIA"
kfiat_man Opublikowano 19 Maja 2010 Opublikowano 19 Maja 2010 cześć, jestem nowym użytkownikiem forum i świeżym posiadaczem a4 kiedy jakiś spocik w Łodzi?
MarianekZg Opublikowano 20 Maja 2010 Opublikowano 20 Maja 2010 siemanko kfiat_man podjedź dziś na Tulipana ok.18.00 - poszukuj E0 MISIE będę ja i Tomek - "klysek89" to pogadamy
Seba_LDZ Opublikowano 20 Maja 2010 Autor Opublikowano 20 Maja 2010 tak nei sledzielm wszystkiego od poczatku czy podczas uruchamiania chlupie płyn w nagrzewnicy ale u mnie chlupie a wlasciwie sie przelewa tak jakby z butelki do miski poprzelewa sie troche i ustaje a caly czas walcze z zapowietrzonym ukladem a coz to moze byc ??
Panda z Teksasu Opublikowano 20 Maja 2010 Opublikowano 20 Maja 2010 Nie wiedziałem że Pan od EO MISIE to klubowicz ale często widze kolege na miescie:D
bartek1605 Opublikowano 20 Maja 2010 Opublikowano 20 Maja 2010 widziałem wczoraj zajebiaszczą eSe B5 wersja ameryka [br]Dopisany: 20 Maj 2010, 09:47_________________________________________________ siemanko kfiat_man podjedź dziś na Tulipana ok.18.00 - poszukuj E0 MISIE będę ja i Tomek - "klysek89" to pogadamy czemu mówicie, że was dwóch tylko będzie
T-Rex Opublikowano 20 Maja 2010 Opublikowano 20 Maja 2010 ale u mnie chlupie a wlasciwie sie przelewa tak jakby z butelki do miski poprzelewa sie troche i ustaje a caly czas walcze z zapowietrzonym ukladem a coz to moze byc ?? Jeszcze tego nie naprawiłeś? Jak się przegrzewa to jest może cały czas zapowietrzony. No i chlupie, to ma powietrze.
Bartas Opublikowano 20 Maja 2010 Opublikowano 20 Maja 2010 na forum winiarskim nazywaja to fermentacja
T-Rex Opublikowano 20 Maja 2010 Opublikowano 20 Maja 2010 No dokładnie! Seba podjedź do mnie, to ci dam taką rurkę od balona. Taką wiesz od wina i wodę sobie tam nalejesz to ci będzie bulkać tą rurką hehehe O Bartek jaki szpieg z krainy deszczowców hehe
Rekomendowane odpowiedzi