Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Dziwne zachowanie na 4 biegu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie cos sie zaczelo dziwnego dziac z moja A4. Jadac na 4 biegu od okolo 2600 obrotow silnik szybciej sie wkreca (nastepuje gwaltowniejszy wzrost obortow) i przy okolo 3600 obrotow powraca do okolo 3000 obrotow i juz jedzie normalnie.

Mial juz ktos taka sytuacje :?:

Mialem nakrecic filmik i zapomnialem. W weekend postaram sie zrobic jak do tego czasu problem sie nie rozstrzygnie.

Opublikowano

mnie to wychodzi na ślizgające się sprzegło :thumbdown:

Opublikowano
  • Autor

tez tak myslalem ale dziwne ze na nizszych biegach sie tak nie dzieje, a to wystepuje przy calkowicie puszczonym pedale sprzegla

Opublikowano

śpsiengło :wink4: tylko i wyłącznie sprzęgło daje takie objawy,skończyła sie tarcza i będzie już tylko gorzej

Opublikowano
  • Autor

Nie, tylko nie to :confused4:

Opublikowano

nom trzeba bylo kupowac AVF sprzeglo o niebo lepsze :)

Opublikowano

Jak nie chcesz wymieniać sprzegła to pozostaje ci jeździć do 300 obrotów - przynajmniej na jakiś czas :wink4:

Opublikowano

Jak nie chcesz wymieniać sprzegła to pozostaje ci jeździć do 300 obrotów - przynajmniej na jakiś czas :wink4:

Albo bez wyprzedzania i gwałtownego przyspieszania. Nie martw się i ciesz że to nie dwumas!!! Tak na marginesie, jeszcze nie masz tak źle, jak ja miałem sprzęgło do wymiany w moim starym poczciwym fordzie :) to objawiało się to tym że musiałem ruszać jakieś 5 sekund przed zmianą świateł zeby kierowcy za mną mnie nie obtrąbili, a najlepsze było na autostradzie.... szedł do 120km/h dalej już tylko obroty się zwiększały, więc nie masz jeszcze tragedii :decayed: :decayed: :decayed:

Opublikowano

Nie martw się i ciesz że to nie dwumas!!

Tylko jak już będzie wymieniał sprzęgło to warto za jednym zamachem wymienić dwumas ;)

Opublikowano

Warto ale czy fundusze pozwolą ? skoro dwumas drogi :embarrassed:

Opublikowano

Jak jeszcze dwumasy nie wymieniał, a i przebieg już sporawy to ja bym wymienił. Bo potem to dojdzie koszt ponownej roboty :no:

Kiedyś czytałem artykuł o dwumasach. Podobno koszt produkcji tej części to są grosze w porównaniu z ceną zakupu w sklepie :wallbash:

Opublikowano

Jak jeszcze dwumasy nie wymieniał, a i przebieg już sporawy to ja bym wymienił. Bo potem to dojdzie koszt ponownej roboty :no:

Kiedyś czytałem artykuł o dwumasach. Podobno koszt produkcji tej części to są grosze w porównaniu z ceną zakupu w sklepie :wallbash:

Itak nakręcamy portfele hurtownikom itd itp :kwasny:

Opublikowano

dokładnie niestety taka prawda ze ich dorabiamy i będziemy dorabiać

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

A jak sprzeglo slizga to trzeba wymienic cale, nie mozna by wymienic samej tarczy albo docisku albo czegos innego co co powoduje slizganie :?:

Opublikowano

A jak sprzeglo slizga to trzeba wymienic cale, nie mozna by wymienic samej tarczy albo docisku albo czegos innego co co powoduje slizganie :?:

jezeli sprzeglo sie slizga to z reguly wina albo docisku albo zuzytej tarczy.

jezeli jest zuzyta tarcza, wtedy docisk rowniez zwykle dobiega zywota,

jezeli przyczyna jest docisk, tarcza z reguly przez to jest zuzyta i przepalona.

nie warto oszczedzac, poniewaz itak w krotkim czasie bedzie trzeba wymienic nie tylko niewymieniony element, ale i wymieniony.

do tego, warto wymienic dwumasa.

Opublikowano

jezeli sprzeglo sie slizga to z reguly wina albo docisku albo zuzytej tarczy.

jezeli jest zuzyta tarcza, wtedy docisk rowniez zwykle dobiega zywota,

jezeli przyczyna jest docisk, tarcza z reguly przez to jest zuzyta i przepalona.

nie warto oszczedzac, poniewaz itak w krotkim czasie bedzie trzeba wymienic nie tylko niewymieniony element, ale i wymieniony.

do tego, warto wymienic dwumasa.

Dokładnie to samo mi powiedział mechanik, też miałem podobny objaw jak kolega. Wymieniłem sprzęgło i dwumas i puki co mam spokój.

Opublikowano

Co to czesci produkcji ze sa tania niestety to jest prawda

robie na produkcji i robimy czesci do silnikow tuleje panewki to wiekszosci marek samochodow i jak czasem patrze ceny czesci sklepowych a to co u mnie w firmie to grosze

Opublikowano

Zanim zaczniesz wymieniać sprzęgło i dwumasa poczytaj:

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=104364.0;highlight=%B6lizgaj%B1ce+si%EA+sprz%EAg%B3o

I do dzisiaj mam spokój :tongue4:

I tutaj:

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=202295.msg2414809#msg2414809

Jak nie pomoże to dopiero wymieniaj :gwizdanie:

Opublikowano

oczywiscie mozna sprobowac przypalanki.

Opublikowano
  • Autor

oczywiscie mozna sprobowac przypalanki.

Balbym sie troche to zrobic.