Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Chińskie opony

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanko

Może ktoś jeździ na czymś takim

http://moto.allegro.pl/opony-letnie-205-55r16-bieznik-f1-gw-cja-3lata-wys-i1588595824.html

bo nie będę walił ściemy, be które mam są kupione w ubiegłym roku (wrzesień) z tzw kupy (używane) i tym są mimo że to Michelin. Nie mam kasy na topowe gumy, a gadałem z kolesiem który zajmuje się oponami i poleca Chińskie opony bo wiele ze znanych firm oponiarskich produkuje w chinach, a chinole pod swoją nazwą wypuszczają te same gumy (ten sam skład mieszanki). No i cena też jest atrakcyjna.

Na pewno nie kupie nadlewek bo już jedne kupiłem ( do poprzedniego auta) a ich nawet do przyczepki bym nie założył.

:hi:

Opublikowano

mialem chinskie opony i w tym roku zmienilem na inne bo wyzabkowaly sie po kilku tys km i strasznie hałasowały. Auto na mokrym w ogole nie hamowalo. Nigdy wiecej. Nie chodzi o to gdzie produkuja opony, wazne jaka technologia i jakosc. Teraz kupilem Cooper 225/45/17 i jak narazie moge polecic z czystym sumieniem. Nie sa drogie ale ciche i dobrze trzymają.

Opublikowano
  • Autor

dzięki.

ja od 2 sezonów mam zimowe chińskie i szczerze sprawują się super.

i dlatego moje pytanie

Opublikowano

Nigdy chińskich opon nie założę, posiadam dwie sztuki 225/40R18 bieżnika tyle co na nowej i już wyząbkowane :wallbash:

Opublikowano

Moim zdaniem to nie opona dostosowuje się do kierowcy tylko kierowca do opony. Jeden będzie jeździł na chińczykach i będzie zadowolony drugi już mniej bo ma inny styl jazdy. To kierowca powinien dopasować się do opon na jakich jeździ. Wymagający - wyższa półka zapewni im bezpieczeństwo itp.

Ja jestem zwolennikiem podtartych ale markowych opon wiem że muszę uważać ale mam większe zaufanie do Bridgestone :good: niż Ling long :> zwłaszcza na lato

Opublikowano

Ja też zawsze byłem za lepszymi markami, ale wszystko zależy kto, jak i gdzie jeździ.Jak pobujać sie po mieście to można wziąść i chinole. Inaczej jak byś ganiał głownie trasy i bany np. w niemiaszkach :decayed:

Opublikowano
  • Autor

jeżdżę z dzieckiem tak więc prędkość ok 100km/h chyba że trzeba przycisnąć (jak ktoś ma dzieci to wie :) )

a si do jazdy to tak 50/50 miasto- trasa.

Opublikowano

jeżdżę z dzieckiem tak więc prędkość ok 100km/h chyba że trzeba przycisnąć (jak ktoś ma dzieci to wie :) )

a si do jazdy to tak 50/50 miasto- trasa.

Stary, sam odpowiedziałeś sobie na pytanie :disgust: jeździsz z dzieckiem :wallbash: Może pożycz parę zeta od rodziców , teściów, kumpli, weź na raty, i kup jakieś porządne opony :hi:

Opublikowano

Nigdy w życiu nie bierz gówna chińskiego, a tym bardziej jakiegoś LingLong'a - chyba, że chcesz świadomie narażać swoją rodzinę :shocked: Lepszym rozwiązaniem jest zakup markowych używek, lub leżaków :good: z pewnego źródla.

Opublikowano

miałem chińskie NEXENy N3000 - jedne z lepszych chinskich. sprawowały się super, ale... teraz założyłem Dunlopy SP9000 i dopieor teraz widać różnicę !! już nigdy więcej chinskich

Opublikowano

od ok 200zl dostaniesz nową opone dębicy, napewno lepsze od chinczykow a wydasz niewiele wiecej

Opublikowano
  • Autor

dzięki za pomoc sprawa się rozwiązała. dostałem w prezencie PIRELLI P5000 z grudnia 2010 jeszcze maja widoczne linie malowane na bieżniku :dance: :dance: :dance:

Opublikowano

Kolega skusił się na letnie Ling Long bo ładny wzór bieżnika i cena atrakcyjna, rozmiar 225/45/17 do Octavii RS,jechaliśmy na mokrym i dramat,auto gorzej niż w zimie prawie sunęło przy hamowaniu,ABS non stop działał,sprzedał je po 2 miesiącach.

Opublikowano

Ling long robi także opony do naczep tirów. Te opony nigdy nie dojadą do końca zawsze odrywają się z niej paski gumy. Za 215zł można kupić baruma bravurisa 2 który będzie o niebo lepszy.

Opublikowano

ja mialem MAXXIM 17" to byly holernie glosne, a jak zahamowalem z lekkim poslizgiem to mi strzelilo szycie w oponie :kox:

kupilem potem uzywki Michelin w dosc dobrym stanie i jest znaczna roznica!!!!! tak wiec jak juz chce sie oszczedzac to lepiej firmowe uzywki

Opublikowano

W E46 miałem chińskie opony to auto na mokrym zaczęło wyjeżdżać z łuku. Do Audi miałem kupić nexeny ale kupiłem falkeny i nie żałuje.. Fajna miękka opona..