A4_Raf Opublikowano 18 Listopada 2014 Opublikowano 18 Listopada 2014 To już konkret, a myślałem, że moje były mocno wypalone, gdzie tak czarna była tylko ta dolna ścianka..
elmer80 Opublikowano 20 Listopada 2014 Opublikowano 20 Listopada 2014 H7 też można przerobić na bixy z B8? Niedawno zmieniłem na ori bixy od S4 i te H7 tak leżą bezczynnie :-) wysłane z Commodore 64
plxhorrorx Opublikowano 28 Listopada 2014 Opublikowano 28 Listopada 2014 (edytowane) Można, ale to już większa przeróbka. Trzeba odblask przyciąć i wywiercić 4 otwory pod mocowanie. Ja przerabiałem w swojej b7, tylko założyłem projektory z górnej półki F-XR wersja 3.0. d2s i przetwornice koito. Takie projektory są bardziej wydajne od ori, świecą jaśniej i szerzej. Dają bardzo fajną poświatę niebieską na odcięciu. Edytowane 28 Listopada 2014 przez plxhorrorx
elmer80 Opublikowano 28 Listopada 2014 Opublikowano 28 Listopada 2014 Nooo to mi się podoba :-) Nie chciałbyś się pobawić z lampami od B6? wysłane z Commodore 64
Fr0styyy. Opublikowano 29 Listopada 2014 Opublikowano 29 Listopada 2014 Gdyby to zamontować do bixów od B6...
elmer80 Opublikowano 29 Listopada 2014 Opublikowano 29 Listopada 2014 w czym problem? pytanie tylko czy sie nadaja do jazdy w trasie? czy powyzej odciecia jest totalna ciemnosc? bo jesli tak jest to tylko lans...
plxhorrorx Opublikowano 30 Listopada 2014 Opublikowano 30 Listopada 2014 Na drugim zdjeciu widac jak swieci w nocy. Niebieski odcien jest spowodowany gladkimi szklami soczewki. Ori projektor hella z b6 czy b7 to podstawowa i mało wydajna konstrukcja. W b6 sa juz soczewki wiec bez ciecia mozna założyć kwestia czy wejdą projektory fxr. Ma ktos wymiary ori projektora b6 ? Ja jeszcze nie mam założonych markowych żarników, co by zwiększyło jasność swiecenia. Jak by ktos chciał zobaczyc jak swieci w Warszawie moge pokazać.
kris-krzysztof Opublikowano 30 Listopada 2014 Opublikowano 30 Listopada 2014 (edytowane) Ja obstawiam że sie nie zmieści . Linie światła/cienia w innych soczewkach też można modyfikowac. Edytowane 30 Listopada 2014 przez kris-krzysztof
elmer80 Opublikowano 30 Listopada 2014 Opublikowano 30 Listopada 2014 Dopóki ktoś nie zmierzy soczewki to się nie dowiemy czy wejdzie. Ponawiam pytanie: czy powyżej linii odcięcia jest totalna ciemność czy nie? I co za tym idzie czy nadają się do jazdy w nocy na mijania. Widzę co jest na zdjęciu ale chodzi o np. znaki drogowe. Ktoś pisał w temacie że gładkie szkło soczewki powoduje "zanik" światła powyżej linii. wysłane z Commodore 64
michalchelm Opublikowano 30 Listopada 2014 Opublikowano 30 Listopada 2014 Witam, pamieta ktos roznice pomiedzy otworami w mm?
elmer80 Opublikowano 30 Listopada 2014 Opublikowano 30 Listopada 2014 Nikt nic nie pamięta i nikomu się nie chce zmierzyć :-) wysłane z Commodore 64
plxhorrorx Opublikowano 1 Grudnia 2014 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Linia odcięcia jet bardzo ostra i wszystko oświetla, znaki, pasy.Co najważniejsze daleko i jasno świecą. Jeżdżę już trochę na tych projektorach i jeszcze nie miałem problemu z miganiem czy oślepianiem kogoś. Przegląd bez problemu zero pytań. Projektor jest duży i ma 3 cm soczewkę, wiec spora. Jest też wersja z 2,5 cm o podobnych parametrach Parametry techniczne:WYMIARYGłębokość: 150mmSzerokość: 112 mmWysokość: 95 mmŚrednica szkła soczewki: 3″ Na YouTubie jest trochę filmików i informacji o projektorach fxr. Ja sprowadzałem ze stanów ale jest już w Polsce importer który sprzedaje różne projektory. http://hidretrofit.pl/ Naprawdę jak chcemy poprawić widoczność w nocy to warto zainwestować. Wcześniej miałem w focusie zamontowane projektory mini h1 pod gniazdo h7 z firmy morimoto. Bez wiercenia i cięcia. Byłem mega zadowolony. Ale teraz postanowiłem zainwestować w fxr i nie żałuje. Było trochę pracy, cały weekend. W moim przypadku wycinka odblasku w reflektorze i mierzenie, wiercenie.
elmer80 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Opublikowano 1 Grudnia 2014 (edytowane) plxhorrorx dzięki za odpowiedź :-) O to właśnie mi chodziło jak świecą powyżej linii. Stronę którą podałeś już wcześniej odwiedziłem. Oferują też montaż soczewek malowanie lamp itd. Krótko mówiąc full serwis. Odklejałeś szkło u siebie? wysłane z Commodore 64 Edytowane 1 Grudnia 2014 przez elmer80
plxhorrorx Opublikowano 1 Grudnia 2014 Opublikowano 1 Grudnia 2014 (edytowane) plxhorrorx dzięki za odpowiedź :-) O to właśnie mi chodziło jak świecą powyżej linii. Stronę którą podałeś już wcześniej odwiedziłem. Oferują też montaż soczewek malowanie lamp itd. Krótko mówiąc full serwis. Odklejałeś szkło u siebie? wysłane z Commodore 64 Rozklejenie reflektora b7 to max 10 min, ja używałem opalarki. Sklejałem na ten sam klej i nic nie paruje. Teraz mam zamiar montować ledy. http://hidretrofit.pl/sklep/swiatla-do-jazdy-dziennej-led-segmentowe/ Zobaczymy jaki będzie efekt. Chciałbym uzyskać coś podobnego na wzór audi r8.. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/426ab82aab11e4a6.html Edytowane 1 Grudnia 2014 przez plxhorrorx
elmer80 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Też o tym myślę że jak już rozbiorę lampę to założyć ledy do świateł dziennych ale w stylu A6 C6. Prosty pasek diód. Mam nadzieję że nie dają zakłóceń tak jak moje aktualne żarówki led w halogenach jako dzienne. W trakcie rozgrzewania rozchylasz czymś żeby się ponownie nie skleiło czy grzejesz całość i zdejmujesz szkło? acha no i czym konkretnie malowałeś wnętrze? jakiś spray?
plxhorrorx Opublikowano 1 Grudnia 2014 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Też o tym myślę że jak już rozbiorę lampę to założyć ledy do świateł dziennych ale w stylu A6 C6. Prosty pasek diód. Mam nadzieję że nie dają zakłóceń tak jak moje aktualne żarówki led w halogenach jako dzienne. W trakcie rozgrzewania rozchylasz czymś żeby się ponownie nie skleiło czy grzejesz całość i zdejmujesz szkło? acha no i czym konkretnie malowałeś wnętrze? jakiś spray? Nagrzewam i podważałem śrubokrętem płaskim. Bez problemu odkleja się szkło. Najpierw zmatowiłem papierem ściernym a potem sprej czarny mat który kupiłem w castoramie. Jak do tej pory nic się nie dzieje.
kris-krzysztof Opublikowano 1 Grudnia 2014 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Bez problemu to masz racje rozkleja sie b7 ale nie b6 i samo podgrzewanie nic nie da.
elmer80 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Koledzy kogo polecacie do regeneracji odbłyśników? wysłane z Commodore 64
Lukasz_N Opublikowano 5 Grudnia 2014 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Cugier Kościan http://paaw.nazwa.pl/reg1/regeneracja-2/
michalchelm Opublikowano 5 Grudnia 2014 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Ktoś obcinał uchwyt (nie mocowanie śruby) soczewka-projektor? jak wiadomo dwa dolne profile trzymające "szkło" mają wybrzuszenia, co bym nie dociął to i tak mi haczy, starając się przyłożyć soczewkę do ringu bez blaszek tak aby do niego doszła jest to samo (nie dochodzi równo do końca) haczy mi lewy dół o plastik wystający w ringu, soczewki mam 07.2013, możliwe że w młodszych są jakieś minimalne różnice w wymiarach? jedyne rozwiązanie widzę w wycięciu mocowania... Fotka uchwytu z widocznymi śladami haczenia, podniesienie soczewki wyżej nie pomoże (brak miejsca)
Rekomendowane odpowiedzi