adadur Opublikowano 31 Maja 2011 Opublikowano 31 Maja 2011 Ja bym zmienił: Termin wakacyjny mi nie odpowiada na: Termin mi nie odpowiada / Termin mi nie pasuje to jest bardziej ogólne a dokładnie nikt nie wnika... Sam termin wakacyjny jest naprawdę dobrym pomysłem - przecież lepiej chlać w ciepły letni wieczór niż ma się ulewać z kielona dygocząc z zimna.
domjenick Opublikowano 31 Maja 2011 Opublikowano 31 Maja 2011 niż ma się ulewać z kielona dygocząc z zimna. znam takich,co im się ulewa cały rok :gwizdanie: ...ale zimno im chyba nie jest
adadur Opublikowano 31 Maja 2011 Opublikowano 31 Maja 2011 Jeszcze jedna uwaga skoro już szukamy powodów słabej frekwencji - kto wymyślił ten cennik dla dzieci? Wychodzi na to że 4-5o latki to jakieś obżartuch czy jak, myślę że dzieci powinny być liczone co najwyżej: Nocleg + śniadanie + obiad = 70zł/osoba x 2 dni Przykład dla rodziny 2+2 (dzieci powyżej 3 lat): 275x2=550zł lub 255x2=510zł 229x2=458zł lub 209x2=418zł Koszt 1008zł (928zł) za 2-e doby no Panowie :gwizdanie:
filip1001 Opublikowano 31 Maja 2011 Opublikowano 31 Maja 2011 punkt drugi trochę bez sensu bo skąd ktoś niby wie jak tam jest jak nigdy nie był :gwizdanie: jedynie ocena na podstawie zdjęć ,które pokazują zaledwie kawalek ośrodka :gwizdanie: Ludzie oceniają to po zdjęciach Panowie, w zakupie kontrolowanym śpece potrafią ocenić po kilku fotach w jakim stanie jest auto, tak samo potrafią niektórzy ocenić czy rozrząd był wymieniany bez podnoszenia maski, więc tym bardziej tu poradzą sobie z oceną pensjonatu
Młody_drog Opublikowano 31 Maja 2011 Opublikowano 31 Maja 2011 No trochę faktycznie przesada, co prawda ja (jeszcze) nie mam z tym problemu ale 1000zł za 2 dni to trochę dużo
Gość -makaveli- Opublikowano 31 Maja 2011 Opublikowano 31 Maja 2011 ceny za dzieciaki ustalał ośrodek.....czyli 50% na wyżywieniu ....reszta jak za dorosłego (nocleg)
RS Opublikowano 1 Czerwca 2011 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Co do oceny Ośrodka... ... w czasach Google i Google-earth chyba nie jest to większym problemem?
Madas Opublikowano 1 Czerwca 2011 Opublikowano 1 Czerwca 2011 czyli jednak nie chodzi o kasę obserwując ankietę
dziadek Opublikowano 1 Czerwca 2011 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Przypomnę tylko że była to JEDYNA oferta na ten rok :gwizdanie no chyba że mowa o sierpniu to się zgodzę
taktuś Opublikowano 1 Czerwca 2011 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Sierpień jest za***istym terminem na zlot, obostrzonym jednak wieloma warunkami. I nic tu nie dziwi, żeby pojąć wystarczy starać się zrozumieć właściciela ośrodka albo choć raz zorganizować zlot w sierpniu. Jak widać ciężko jest ludziom zaplanować coś, co ma być za dwa-trzy miesiące, z dnia na dzień w sierpniu się nie da !!! Innymi słowy, jeżeli zimowy robimy w marcu na wiosnę, to letni róbmy jesienią w listopadzie, gwarantuje, że puste ośrodki będą całować organizatorów nie tylko w d*pę ale i pod pachami. ( W socjalistycznej Polsce pracodawca nie mógł zmusić pracownika do wzięcia urlopu w marcu i listopadzie - to były martwe miesiące).
jarko Opublikowano 1 Czerwca 2011 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Przypomnę tylko że była to JEDYNA oferta na ten rok :gwizdanie no chyba że mowa o sierpniu to się zgodzę Tak, bo Wszyscy chcieli okres wakacyjny - o to mi chodzi Przykład dla rodziny 2+2 (dzieci powyżej 3 lat): 275x2=550zł lub 255x2=510zł 229x2=458zł lub 209x2=418zł Koszt 1008zł (928zł) za 2-e doby no Panowie :gwizdanie: Ceny dla dzieci są od zawsze, nie rozumiem kompletnie Twojego zdziwienia... I to nie są wymysły organizatorów tylko właścicieli ośrodków którzy odgórnie narzucają wysokość zniżek... W BT dla Twojego przykładu wychodziło 1000zł...
Gość -makaveli- Opublikowano 1 Czerwca 2011 Opublikowano 1 Czerwca 2011 dokładnie...właściciel chce mieć jak najszybciej zabezpieczenie (zaliczke), że nie zostanie na lodzie. raz że chce wiedzieć czy na bank bierzemy ich oferte, a dwa że chcą wiedzieć jak najszybciej ile miejsc zajmiemy, żeby w razie co nie blokować wolnych miejsc jak znajdzie się inny chętny. w kuj-pom jest kilkanaście ośrodków i już ponad 2 miesiące temu nie było wolnych terminów na taką ilość osób jaka była brana pod uwage. szkoda bo były o niebo lepsze miejscówki wolne na 50 osób np.
jarko Opublikowano 1 Czerwca 2011 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Sierpień jest za***istym terminem na zlot, obostrzonym jednak wieloma warunkami. I nic tu nie dziwi, żeby pojąć wystarczy starać się zrozumieć właściciela ośrodka albo choć raz zorganizować zlot w sierpniu. Jak widać ciężko jest ludziom zaplanować coś, co ma być za dwa-trzy miesiące, z dnia na dzień w sierpniu się nie da !!! Innymi słowy, jeżeli zimowy robimy w marcu na wiosnę, to letni róbmy jesienią w listopadzie, gwarantuje, że puste ośrodki będą całować organizatorów nie tylko w d*pę ale i pod pachami. ( W socjalistycznej Polsce pracodawca nie mógł zmusić pracownika do wzięcia urlopu w marcu i listopadzie - to były martwe miesiące). No i to jest sedno całej sprawy... Skoro chcemy okres wakacyjny to niestety musimy się liczyć ze sporymi ograniczeniami i wcześnie decydować na wyjazd. Jeżeli chcecie swobodę w zapisach jaka była do tej pory przy BT ( zawsze okres po feriach ), to zloty letnie robimy nie wcześniej jak we wrześniu...
dziadek Opublikowano 1 Czerwca 2011 Opublikowano 1 Czerwca 2011 w kuj-pom jest kilkanaście ośrodków i już ponad 2 miesiące temu nie było wolnych terminów na taką ilość osób jaka była brana pod uwage. szkoda bo były o niebo lepsze miejscówki wolne na 50 osób np. słuchajcie na 2012 zlot już jest ciężko z miejscami na 100osób więc tak jak pisze makaveli każdy chce się zabezpieczyć żeby nie tracić żadnego terminu w sezonie bo to gruba kasa jest i nikt na gębę nie zarezerwuje całego ośrodka - chyba logiczne i żal mi tych co tego nie rozumieją
poziek Opublikowano 1 Czerwca 2011 Opublikowano 1 Czerwca 2011 trzeba zrezygnować ze zlotów letnich bo ludzie wolą/muszą wyjechać na urlop z rodziną/dziewczyną/kochanką a nie na chlanie w klubowiczami dlatego tez propozycja taktusia jest idealna, listopad- ludzie się odkują po wakacjach, nie będzie innych atrakcji, będzie można pojechać i się nakurwić bez rodziny/dziwczyny/kochanki :gwizdanie:
dziadek Opublikowano 1 Czerwca 2011 Opublikowano 1 Czerwca 2011 mi się tam akurat bardziej letni zlot widzi bo i pochlać na świeżym powietrzu można i czasem pośmigać na jakiejś prostej a zimowy to tylko chlanie w pomieszczeniu bo zimno no ale wiadomo każdy kto co lubi
Cuber Opublikowano 1 Czerwca 2011 Opublikowano 1 Czerwca 2011 dlatego tez propozycja taktusia jest idealna, listopad- ludzie się odkują po wakacjach, nie będzie innych atrakcji, hmmm Ja bym bardziej był za terminem : koniec Września lub początek października , będzie można pojechać i się nakurwić bez rodziny/dziwczyny/kochanki :naughty:
RS Opublikowano 1 Czerwca 2011 Opublikowano 1 Czerwca 2011 A ze tak sie spytam, jak wyglada sprawa z terminami w czerwcu? Z tym ze wtedy zlot zimowy musialby być w większym odstępie. Na zimowy termin wtedy możnaby dołączyć weekend powiedzmy po sylwestrze. Może dla niektórych byłaby to okazja do przedłużenia urlopu z miłym akcentem na zakończenie a terminy powinny wtedy być tez luzniejsze... Jak myślicie?
dobis1 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Opublikowano 1 Czerwca 2011 A ze tak sie spytam, jak wyglada sprawa z terminami w czerwcu? Z tym ze wtedy zlot zimowy musialby być w większym odstępie. Na zimowy termin wtedy możnaby dołączyć weekend powiedzmy po sylwestrze. Może dla niektórych byłaby to okazja do przedłużenia urlopu z miłym akcentem na zakończenie a terminy powinny wtedy być tez luzniejsze... Jak myślicie? jeśli termin po sylwestrze to trzeba wziąć pod uwagę że ewentualne zaliczki będą na przełomie listopada grudnia a wtedy to już każdy oszczędza na święta i na sylwka (to nie małe wydatki nie ma się co oszukiwać)....styczeń to już też się utarło że najcięższy miesiąc w roku...moim zdaniem byloby jeszcze mniej chętnych niż teraz
jarko Opublikowano 1 Czerwca 2011 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Znajdź ośrodek na styczeń na tyle osób w górach... Stasinda na pewno odpada... No chyba że zlot zimowy zrobimy na Mazurach
Rekomendowane odpowiedzi