Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] A4 TDi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aaaa, już wiem. Za słabo tarłem :decayed:

Chyba już wiem co będę jutro robił :kox:

glinki nie dociskasz do lakieru, ona ma swobodnie jeździc po lubrykancie, w innym wypadku możesz zrysować lakier :gwizdanie:

Ja chyba dałem za dużo wody bo u mnie się tylko ślizgała, mało co zebrała.

W sumie to nie przykładałem się aż tak bo za bardzo śpieszyłem na majóvwkę :wink4:

Dzięki, za radę. Jutro będę działał :)

• Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 210,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Autor

Aaaa, już wiem. Za słabo tarłem :decayed:

Chyba już wiem co będę jutro robił :kox:

glinki nie dociskasz do lakieru, ona ma swobodnie jeździc po lubrykancie, w innym wypadku możesz zrysować lakier :gwizdanie:

Ja chyba dałem za dużo wody bo u mnie się tylko ślizgała, mało co zebrała.

W sumie to nie przykładałem się aż tak bo za bardzo śpieszyłem na majóvwkę :wink4:

Dzięki, za radę. Jutro będę działał :)

Ja mam Regulara, i jest on dość twardy, także wody też nie żałowałem, ale jak widać sciągła w chooj syfu :wink4:

Opublikowano

Nie zatrzymali Cię jeszcze za te światła?

Ja wczoraj pomagałem chłopakowi po wypadku i jak przyjechała policja to pierwsze co to od razu złowieszcze spojrzenie na diodowe postojówki ale dali mi spokój (chyba dlatego byłem tym, który się zatrzymał żeby udzielić mu pomocy :wink4:)

Opublikowano
  • Autor

Nie zatrzymali Cię jeszcze za te światła?

Ja wczoraj pomagałem chłopakowi po wypadku i jak przyjechała policja to pierwsze co to od razu złowieszcze spojrzenie na diodowe postojówki ale dali mi spokój (chyba dlatego byłem tym, który się zatrzymał żeby udzielić mu pomocy :wink4:)

to nie można miec diodowych postojów? :blink:, moja teraz więcej stoi niż jeździ, zobaczymy w nastepnym tygodniu, stare Bmki 3, golfy 2 i Citroeny śmigają na takich lampkach, także może nie bedzie tak źle :decayed:

Opublikowano

Można mieć ale jak się trafi na nadgorliwca to zaraz zacznie sapać, że to nie jest białe światło tylko niebieskie itd :wink4:

Ale stale świecących kierunkowskazów nie zauważyli (stałem na awaryjnych) :decayed:

Coś czuję, że jak będziesz widział radiowóz to będziesz miał znane uczucie "zaraz mnie zatrzymają, żeby mnie tylko nie zauważyli etc" :wink4:

Hahaha, miałem tak jak po raz pierwszy wyjechałem na miasto po montażu hidów, ale to był stres. Wydawało mi się, że każdy policjant chce mi zabrać dowód :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Można mieć ale jak się trafi na nadgorliwca to zaraz zacznie sapać, że to nie jest białe światło tylko niebieskie itd :wink4:

Ale stale świecących kierunkowskazów nie zauważyli (stałem na awaryjnych) :decayed:

Coś czuję, że jak będziesz widział radiowóz to będziesz miał znane uczucie "zaraz mnie zatrzymają, żeby mnie tylko nie zauważyli etc" :wink4:

Hahaha, miałem tak jak po raz pierwszy wyjechałem na miasto po montażu hidów, ale to był stres. Wydawało mi się, że każdy policjant chce mi zabrać dowód :decayed:

jak tylko jakich zobaczę na ulicy i się dopytam, żeby nie było problemów potem :wink4:, jak powiedzą ze nie można to zerwę, ale jak dla mnie tak jak jest teraz jest mega :decayed:

Opublikowano

super robota, szkoda, że ja nie mam takich warunków do mycia auta ;(

Opublikowano

idzie się zayebać ręcznie przy UC, nie? :decayed:

Opublikowano
:no::naughty:
Opublikowano

no jak nie, 2 razy robiłem tym auto ręcznie i 2 razy mówiłem że nigdy więcej :decayed:

aż się zastanawiam czy nie kupić jakiejś taniej rotacji, tak na próbę...

Opublikowano

Slepy mnie ostatnio zatrzymali i akurat do swiatel nie sapali :wink4: za to do kol i przeswitu sie przyczepili :wallbash:

Opublikowano

Kola to pewnie ze za szeroko :naughty: ale przeswit? :wallbash::mysli::shocked:

Podobno wymagany przeswit samochodu to 12 cm :mysli: ale nie umial mi potwierdzic tego artykulem, podjade na stacje i zobacze :)

Opublikowano

Przeciez 12cm to koza w uj :P Niektore seryjne auta siedza nizej :gwizdanie: :polew:

Opublikowano

Slepy mnie ostatnio zatrzymali i akurat do swiatel nie sapali :wink4: za to do kol i przeswitu sie przyczepili :wallbash:

:shocked:

że co, że jezdnie glebą niszczysz :mysli: ?

Opublikowano

zaargumentowal mi ze nie podjade pod kraweznik :polew: juz nie mowiac o tym ze mialem troche gumy przypalonej na botniku :decayed:

Opublikowano

Z tego co ja wiem to nie ma przepisu określającego minimalny prześwit, masz nie szorować żeby nie niszczyć jezdni.

Do tego dochodzi, minimalna wysokość świateł (chyba 50cm od ziemi :mysli:) i tylnej tablicy rejestracyjnej (dolna krawędź ma być położona wyżej niż 0,3 metra a góra krawędź nie może być większa niż 1,2m. Trochę inaczej jest z samochodami terenowymi)

Ale jak masz kuchenkę gazową w samochodzie. Wtedy łapiesz się na przepis, że żaden z elementów instalacji nie powinien być położony niżej niż 20 cm nad ziemią, chyba że poniżej jest element pojazdu. Musi on znajdować się w odległości nie większej niż 15 cm w poziomie (przed lub z boku elementu instalacji gazowej)

Btw,

ciekawe co by było jakbyś podjechał porsche albo ferrari czy też by się czepiał, że masz za niskie auto :gwizdanie:

[br]Dopisany: 09 Lipiec 2011, 13:03_________________________________________________

zaargumentowal mi ze nie podjade pod kraweznik :polew: juz nie mowiac o tym ze mialem troche gumy przypalonej na botniku :decayed:

Trzeba było spytać o podstawę prawną :wink4: ale z drugiej strony strach bo niedouczony policjant zaraz znajdzie inny powód by zabrać dowód.

Opublikowano

Ferrari czy porshe stoja duzo wyzej niz moj :decayed: ale nie o to chodzi, byli wredni to szukali dziury w calym ;) zreszta nie od teraz wiadomo ze przepisy w naszym pieknym kraju sa chore :cool1: Zeby nie bylo offa slepy fura gniecie, a z zoltymi lampami moim zdaniem jest kozak!! choc pokusilbym sie o laminX-a bo troszke za zolto jest :wink4:

Opublikowano

rowniez polecam Lamin-x ( folia gruba jak brystol i MEGA jakosc, wlasciwosci ochronne i bardzo dobrze przebija swiatlo

w UK ta czarna co mam jest 100% LEGAL :decayed:)

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=163060.45

ale do PL bral bym opcje o ton jasniejsza :wink4:

Pawel dobra robota :good:

Zawsze prezencja zadbanego A4 %tuje wizualnie i wewnetrznie :>

ja sie chyba zaczne bawic w nastepnym tyg. bo fanty ciagle jada...

Opublikowano
  • Autor

idzie się zayebać ręcznie przy UC, nie? :decayed:

Idzie, idzie, a efekt mizerny, nalot zeszedł, ale swirle do słońca jeszcze są :wink4:, teraz sobie odpuściłem daję na to Glaze i Wosk Dodo Purple Haze, a następnym razem w ruch pójdzie polerka, i pełna korekta :wink4:

no zobaczymy co powiedzą jak sie spotkamy :decayed:, co do gleby mam do nadkola 64 cm, także do tego sie nie doczepią, na przegladzie tylko gość mi mowił ze nie da rady górnych wahaczy sprawdzić :decayed:

Ferrari czy porshe stoja duzo wyzej niz moj :decayed: ale nie o to chodzi, byli wredni to szukali dziury w calym ;) zreszta nie od teraz wiadomo ze przepisy w naszym pieknym kraju sa chore :cool1: Zeby nie bylo offa slepy fura gniecie, a z zoltymi lampami moim zdaniem jest kozak!! choc pokusilbym sie o laminX-a bo troszke za zolto jest :wink4:

na zywo nie jest aż tak zółto, ale kiedyś pokuszę sie o laminX zobaczymy co Miśki krzykną na te lampki, jak przejdzie to wrzucimy laminX :wink4:

rowniez polecam Lamin-x ( folia gruba jak brystol i MEGA jakosc, wlasciwosci ochronne i bardzo dobrze przebija swiatlo

w UK ta czarna co mam jest 100% LEGAL :decayed:)

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=163060.45

ale do PL bral bym opcje o ton jasniejsza :wink4:

Pawel dobra robota :good:

Zawsze prezencja zadbanego A4 %tuje wizualnie i wewnetrznie :>

ja sie chyba zaczne bawic w nastepnym tyg. bo fanty ciagle jada...

kiedy bedziesz w PL? może byś mi przytaszczył lamin Xa :naughty: