Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] A4 TDi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

jak zamontujesz bedzie robic robote :kox: jeszcze posadz ja porzadnie i bedzie bajka!! :decayed:

to już w przyszłym sezonie :wink4:, teraz nie mam kasy, a muszę podklepac przednie błotniki i je odmalować, bo ostatnio mi lakiernik tyle szpachli na nie najebał że głowa mała, a teraz wszystko puchnie :thumbdown:, myślę nad kupnem nowych i delikatnym ich poszerzeniu tak jak u Armiego :wink4:, a do tego oponkę na przód 215/40 :decayed:

• Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 210,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

jak zamontujesz bedzie robic robote :kox: jeszcze posadz ja porzadnie i bedzie bajka!! :decayed:

to już w przyszłym sezonie :wink4:, teraz nie mam kasy, a muszę podklepac przednie błotniki i je odmalować, bo ostatnio mi lakiernik tyle szpachli na nie najebał że głowa mała, a teraz wszystko puchnie :thumbdown:, myślę nad kupnem nowych i delikatnym ich poszerzeniu tak jak u Armiego :wink4:, a do tego oponkę na przód 215/40 :decayed:

Slepy kombinuj bo mozna by jeszcze posadzic dziada i wtedy to bedzie bajka :kox:

Opublikowano
  • Autor

Slepy kombinuj bo mozna by jeszcze posadzic dziada i wtedy to bedzie bajka :kox:

napewno siądzie, marzy mi się taka gleba jak miał Krycha, albo jak ma teraz Armi :wink4:, ale w tym sezonie raczej poza zasięgiem, głównie przez przód, bo tył by spokojnie siadł jeszcze :decayed:

Opublikowano

Paweł wiesz czemu ci klocki tak biorą?? to że zużyte to jedno, a pytanie takie gdzie masz druty na zaciskach?? hamuje ci to wogóle??

Opublikowano
  • Autor

Paweł wiesz czemu ci klocki tak biorą?? to że zużyte to jedno, a pytanie takie gdzie masz druty na zaciskach?? hamuje ci to wogóle??

z tej strony zapomniałem założyć jak składałem hamulce, z drugiej jest założony, przy okazji zmiany kółek założę ten drut :wink4:[br]Dopisany: 09 Sierpień 2011, 14:51_________________________________________________klapa sobie schnie, muszę domówić lakieru bo zrobiłem zbyt cienka warstwe i są prześwity pod słońce, mam nadzieje ze do weekendu sie z tym ogarnę :embarrassed:

powalczyłem dzisiaj z maską w Suzuki Vitarze, szkoda że Audi nie ma tak poddatnego lakieru, 10minut ręcznej roboty Meguiar`sowym Ultimate Compound, na aplikatorze Tri Color :naughty:

uc2yc.jpg

10067339.jpg

Opublikowano

za***isty efekt jak na ręczną korektę :good::kox:

szkoda że na niemieckim lakierze to nie przejdzie...

Opublikowano
  • Autor

za***isty efekt jak na ręczną korektę :good::kox:

szkoda że na niemieckim lakierze to nie przejdzie...

widzisz takie efekty, i aż chce Ci sie polerować reszte :decayed:, nie mogę sie doczekać korekty maszynowej :kox:

Opublikowano

Efekt super jak na ręczną robotę :shocked: Powiedz mi (skoro już tu jestem :decayed:) Którą stroną aplikatora się pracuje z UC? I wg jak działa to UC? Nakładać i od razu polerować do momentu aż spoleruje ten srodek z panelu?

Opublikowano
  • Autor

Efekt super jak na ręczną robotę :shocked: Powiedz mi (skoro już tu jestem :decayed:) Którą stroną aplikatora się pracuje z UC? I wg jak działa to UC? Nakładać i od razu polerować do momentu aż spoleruje ten srodek z panelu?

nakładasz twardzą stroną, czyli zółta, ja czarnej używałem do Glazeu :wink4:, polerujesz do czasu aż aplikator zacznie skwierczeć na lakierze potem wycierasz do czysta mikrofibrą :wink4:, ale powiem Ci że na twoim kolorze bym sobie odpuścił ręczną korektę, ojebiesz sie a efekt i tak bedzie mizerny, jedno przez srebrny lakier, drugie przez jego twardość :wink4:

Opublikowano

żółtą :wink4:

Nakładasz troszkę na pada i trzesz niewielki obszar aż "wypracujesz" to co nałożyłeś, nadmiar ścierasz mikrofibrą. Nie pozwól żeby UC wysechł na lakierze, nie nakładaj go dużo, nie rób naraz całego elementu.

a tu masz film

[br]Dopisany: 09 Sierpień 2011, 22:45_________________________________________________

ale powiem Ci że na twoim kolorze bym sobie odpuścił ręczną korektę, ojebiesz sie a efekt i tak bedzie mizerny, jedno przez srebrny lakier, drugie przez jego twardość :wink4:

ale za to jaki bajceps :kox: :kox:

Opublikowano
  • Autor

żółtą :wink4:

Nakładasz troszkę na pada i trzesz niewielki obszar aż "wypracujesz" to co nałożyłeś, nadmiar ścierasz mikrofibrą. Nie pozwól żeby UC wysechł na lakierze, nie nakładaj go dużo, nie rób naraz całego elementu.

a tu masz film

[br]Dopisany: 09 Sierpień 2011, 22:45_________________________________________________

ale powiem Ci że na twoim kolorze bym sobie odpuścił ręczną korektę, ojebiesz sie a efekt i tak bedzie mizerny, jedno przez srebrny lakier, drugie przez jego twardość :wink4:

ale za to jaki bajceps :kox: :kox:

no to jest inna sprawa :naughty:

co do filmiku, gość robi korektę na idealnym lakierze :polew:, do tego najebałe tego UC jak głupi, po czym 2/3 sciągnął mikrofibra :wallbash:

robisz tak jak pisał michał, po małym kawałku aż do wypracowania , i scierasz resztki :good:

Opublikowano

nakładasz twardzą stroną, czyli zółta, ja czarnej używałem do Glazeu :wink4:, polerujesz do czasu aż aplikator zacznie skwierczeć na lakierze potem wycierasz do czysta mikrofibrą :wink4:, ale powiem Ci że na twoim kolorze bym sobie odpuścił ręczną korektę, ojebiesz sie a efekt i tak bedzie mizerny, jedno przez srebrny lakier, drugie przez jego twardość :wink4:

Ale ja się lubię bawić :) Przynajmniej będzie mi się wydawać ładniej niż wcześniej. Tzw. efekt Placebo. :polew:

Ale jak mi coś strzeli do łba, to pewnie pożyczę od kolegi Polerkę i będę próbował to zrobić niczym profesjonalista :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Ale ja się lubię bawić :) Przynajmniej będzie mi się wydawać ładniej niż wcześniej. Tzw. efekt Placebo. :polew:

Ale jak mi coś strzeli do łba, to pewnie pożyczę od kolegi Polerkę i będę próbował to zrobić niczym profesjonalista :naughty:

jak się przyłożysz to napewno bedzie widać różnicę, ale nie bedzie ona współmierna do włożonej pracy :wink4:, ale i tak warto :good:

Opublikowano

jak się przyłożysz to napewno bedzie widać różnicę, ale nie bedzie ona współmierna do włożonej pracy :wink4:, ale i tak warto :good:

Jak dla mnie wystarczy taka zachęta :kox: Mógłbym teraz iść i polerować gdybym miał już u siebie :polew:

Opublikowano

Też się dziś trochę pobawiłem, dodam że maska 4 tygodnie po lakierowaniu, oczywiście lakiernik wykonał przezajebistą polerkę mechaniczną :decayed:

Nie wiem już sam jaką polerkę zamówić, a szlak mnie trafia jak widzę świeży lakier po nieudolnej polerce :sick3:

Zdj_cie0414.jpg

Zdj_cie0413.jpg

efekt po ręcznej polerce, pad "german" i 30sekund pracy, myślę że nawet przy maszynie DA efekt będzie kosa :rolleyes:

Opublikowano
  • Autor

Też się dziś trochę pobawiłem, dodam że maska 4 tygodnie po lakierowaniu, oczywiście lakiernik wykonał przezajebistą polerkę mechaniczną :decayed:

Nie wiem już sam jaką polerkę zamówić, a szlak mnie trafia jak widzę świeży lakier po nieudolnej polerce :sick3:

Zdj_cie0414.jpg

Zdj_cie0413.jpg

efekt po ręcznej polerce, pad "german" i 30sekund pracy, myślę że nawet przy maszynie DA efekt będzie kosa :rolleyes:

DA, napewno zrobi robotę, tyle że bedziesz się musiał więcej napracować :wink4:, no ale i tak bedzie dużo lzej niż ręcznie :wink4:[br]Dopisany: 10 Sierpień 2011, 08:43_________________________________________________Dzisiaj pan listonosz przyniusł nowy siuwax :kox:

tenzi.jpg

Zimówki które kupiłem są za***iście od środka uwalone, APC, w stężeniu 1:4 nie dało rady :confused4:, trzeba sięgnąć po coś mocniejszego, gołe aluminium zjada podobno w 15 sekund :decayed:

Opublikowano

Slepy jaki zestaw polecasz do mojego lakieru dodam że kupuje tez jakąś polerkę mechaniczną?

Opublikowano
  • Autor

Slepy jaki zestaw polecasz do mojego lakieru dodam że kupuje tez jakąś polerkę mechaniczną?

wszystko zależy co chcesz osiągnąc i ile wydać na to kasy :wink4:

polecam ten wątek :wink4:http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=2685, napewno coś dobierzesz, ale radzę sie spieszyć, bo z tego co sie dowiedziałem, nieorginalne samplery bede usuwane z ofert sklepów, i trzeba bedzie kupowac pełnowymiarowe opakowania, a wtedy robi sie to naprawdę drogim hobby :wink4:

Ogarnąłem sobie dzisiaj sprzęcik, wkrótce pokażę Zieloną w nowym świetle :gwizdanie:

dollyq.jpg

Opublikowano

no ślepy, czyżby się szykowało jakieś videooo? :kox:

Opublikowano

Widzę, że chcesz również zapoczątkować jakiś nowy trend z klapą :naughty: