slepy Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Arek mam dokładnie taką samą oponę i przyciera o plastikowe nadkole:facepalm: szafa a jaka szerokość tej 19? bo to też ważne, jak ja bym miał z przodu ET większe niż 40 to bym spokojnie poniżej 60cm zeszedł, pojeździłem trochę prze weekend i powiem wam ze jest spoko nie ma przycierania o nadkola ani nic, jedynie na krawężniki trzeba uważać, także w przyszłym tygodniu przy myciu i konserwacji nadkoli zejdę jeszcze 1cm niżej:grin:
szafa Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Arek mam dokładnie taką samą oponę i przyciera o plastikowe nadkole:facepalm: szafa a jaka szerokość tej 19? bo to też ważne, jak ja bym miał z przodu ET większe niż 40 to bym spokojnie poniżej 60cm zeszedł, pojeździłem trochę prze weekend i powiem wam ze jest spoko nie ma przycierania o nadkola ani nic, jedynie na krawężniki trzeba uważać, także w przyszłym tygodniu przy myciu i konserwacji nadkoli zejdę jeszcze 1cm niżej:grin: Slepy felgi mają 8,5cala przód dałem et 45 a tył 35 + wpadnie dystans 15mm:kox: ale chcę jeszcze ogarnąć negatyw na tyle żeby to upchać Trudno weznę wytne trochę nadkola i powinno być dobrze:wink:
slepy Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Arek mam dokładnie taką samą oponę i przyciera o plastikowe nadkole:facepalm: szafa a jaka szerokość tej 19? bo to też ważne, jak ja bym miał z przodu ET większe niż 40 to bym spokojnie poniżej 60cm zeszedł, pojeździłem trochę prze weekend i powiem wam ze jest spoko nie ma przycierania o nadkola ani nic, jedynie na krawężniki trzeba uważać, także w przyszłym tygodniu przy myciu i konserwacji nadkoli zejdę jeszcze 1cm niżej:grin: Slepy felgi mają 8,5cala przód dałem et 45 a tył 35 + wpadnie dystans 15mm:kox: ale chcę jeszcze ogarnąć negatyw na tyle żeby to upchać Trudno weznę wytne trochę nadkola i powinno być dobrze:wink: no właśnie a u mnie jest 8J i Et35 na obu osiach, tzn z tyłu teraz jest et30, też myślałem o lekkim negatywie, da sie to w oście ogarnąć?
Gracjan Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Szafa już mi tam coś opowiadał więc pewnie się da:decayed: Pewnie jak wbije na kompa to napisze dokładnie co i jak
slepy Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Szafa już mi tam coś opowiadał więc pewnie się da:decayed:Pewnie jak wbije na kompa to napisze dokładnie co i jak no to dobrze, bo zawsze mi sie podobają te foty b5 jak sie im te koła rozjeżdżają delikatnie:grin:
szafa Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Slepy wszystko się da, wystarczy dostać się do piasty i podłożyć podkładki:wink: Patent stosowany w autach z belką z tyłu podobno 2 podkładki starczą by uzyskać już fajne pochylenie:decayed: Znajomy w fordzie na 2 podkładkach osiągnął taki efekt:kox: Ja u siebie na pewno będę z tym walczyć ale nie wiem kiedy się uda to ogarnąć bo jeszcze dużo rzeczy mam do zrobienia:wink:
mrogal Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Slepy wszystko się da, wystarczy dostać się do piasty i podłożyć podkładki:wink:http://img801.imageshack.us/img801/3073/negatyw.jpg Patent stosowany w autach z belką z tyłu podobno 2 podkładki starczą by uzyskać już fajne pochylenie:decayed: Znajomy w fordzie na 2 podkładkach osiągnął taki efekt:kox: http://img532.imageshack.us/img532/2883/ty2.jpg Ja u siebie na pewno będę z tym walczyć ale nie wiem kiedy się uda to ogarnąć bo jeszcze dużo rzeczy mam do zrobienia:wink: mozesz to jakos bardziej rozwinac co gdzie i jak?
szafa Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Mrogal nie wiem jak to dokładnie wytłumaczyć, ale dajesz podkładki miedzy czop piasty a belkę na dolne śruby, ilość podkładek jest zależna od kąta który chcesz uzyskać
szafa Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 na śruby które łączą czop piasty z belką, na dolne śruby by powstał lekki neg:wink:
Armi Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 A jak się w trakcie jazdy sprawuje? Wpływ na właściwości jezdne...
A-rek Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 z punktu fizyki właściwości jezdne w zakrętach powinny się poprawić
szafa Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Wiadomo w koleinach trochę gorzej, ale zakręty to tak jak Arek pisze:wink:
swir88 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Ja zrobilem katy i na zakretach jak by bardziej tyl uciekal..... jak by nie patrzec to wtedy opona mniejsza powierzchnia styka sie z asfaltem ....
Kowi87 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 i opony po 2 miechach, miałem tak w Quattro jak sie zbierznosc rozjechała, fajnie wyglada ale trzeba mieć hajs na opony
swir88 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Ja mam 2,5 stopnia zrobione katy, troche drze opony ale nie jest zle
szafa Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Kowi jak masz zbierzność rozjechaną to będzie cieło opony, ale jak ustawisz dobrze to negatyw nie będzie tak mocno opon męczyć
swir88 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 szafa jak badzie złą zbierznosc z tyłu to na sliskim nie ujedziesz przynajmniej w quattro .....
slepy Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Slepy wszystko się da, wystarczy dostać się do piasty i podłożyć podkładki:wink:http://img801.imageshack.us/img801/3073/negatyw.jpg Patent stosowany w autach z belką z tyłu podobno 2 podkładki starczą by uzyskać już fajne pochylenie:decayed: Znajomy w fordzie na 2 podkładkach osiągnął taki efekt:kox: http://img532.imageshack.us/img532/2883/ty2.jpg Ja u siebie na pewno będę z tym walczyć ale nie wiem kiedy się uda to ogarnąć bo jeszcze dużo rzeczy mam do zrobienia:wink: musze to obadać na żywo, bo nie ogarniam tego dziś, ale w tym fordzie za***iście to wygląda, ja chce minimalnie je pochylić ---------- Post dopisany 24-04-2012 at 19:15 ---------- Poprzedni post napisany 23-04-2012 at 22:20 ---------- hit czy kit:whistling:
Rekomendowane odpowiedzi