Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Nowe sprzęgło z dwumasem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a jak wygląda sprawa śrub ? wystarczą te co są w komplecie z BRD, czy muszą być od AVF ?

Opublikowano

Panowie a jakie lepij brać sachs czy LUK??? oczywiście do AWXa

Opublikowano

Do silnika 1.9 tdi avf luk czy sachs pytam o sprzęgło 2.0tdi BRD?

Opublikowano

kupiłem sachs i jest malinka :decayed:

Opublikowano

Nie chce zakładać nowego tematu a ten jest podobny wiec, chciałbym u siebie (a4 bke 115km) zrobić program z wymianą turbo podobno na turbo od awx wyjdzie ok 170km i pytanie jakie sprzęgło żeby to wytrzymało? Czy seria starczy?

Opublikowano

Jak jest w dobrym stanie to te 360 nm przeniesie ....

Opublikowano

szukam czegoś mocniejszego niż seria do 2.5 tdi i tak czytam. czy te sprzęgło z BRD podeszło by do mnie? seryjny nowy luk ślizga się jak głupi. masakra jakaś , stare ślizgało się jak się zagrzało na 6 a te nowe nawet na 4 się ślizga. wywaliłem 2 raz skrzynię i nie wiem co montować. radźcie :(

Opublikowano

BRD spokojnie znosi 480Nm :wink: w B6

Opublikowano

więcej jak 420 to nie będę potrzebował byle dobrze trzymało . Chyba wezmę zestaw sachsa bo do luka nie mam sil. zeszklona świecąca tarcza po demontażu.

Opublikowano
szukam czegoś mocniejszego niż seria do 2.5 tdi i tak czytam. czy te sprzęgło z BRD podeszło by do mnie? seryjny nowy luk ślizga się jak głupi. masakra jakaś , stare ślizgało się jak się zagrzało na 6 a te nowe nawet na 4 się ślizga. wywaliłem 2 raz skrzynię i nie wiem co montować. radźcie :(

Daj tarczę do obicia kevlarem. Ja tak zregenerowałem swoją tarczę i docisk z AVF w SC Sprzęgła na ul. Skoczylasa w Warszawie i jestem super zadowolony. Co prawda mam tylko niespełna 390Nm ale czuć, że jest jeszcze spory zapas

Opublikowano

Daj tarczę do obicia kevlarem. Ja tak zregenerowałem swoją tarczę i docisk z AVF w SC Sprzęgła na ul. Skoczylasa w Warszawie i jestem super zadowolony. Co prawda mam tylko niespełna 390Nm ale czuć, że jest jeszcze spory zapas

a co zrobiłeś z dociskiem ze piszesz zregenerowałeś, był planowany rozumiem? 386Nm dla niego z kevlarem to wakacje

Opublikowano
juby_p a Ty jakie masz sprzęgiełko ?

BRD + Kevlar niema nawet najmniejszych poślizgów, Tak jak Daniels pisał seryjne BRD przenosi w FWD 480Nm, auto już trochę śmiga i uślizgów niema.

Opublikowano

czyli jak kupie BRD to powinno wytrzymać, bo z 2.5 więcej jak 420 nie wypluje tyle że ciężka jałówka z niej no i 235 oponki. może zatem nie ma sensu wysyłać tarczy do obijania kevlarem bo docisk i tak zostanie pewnie nie ruszony a tak biorąc BRD mam docisk ,,miejmy nadzieję" mocniejszy niż obecnie posiadany.

Opublikowano
czyli jak kupie BRD to powinno wytrzymać, bo z 2.5 więcej jak 420 nie wypluje tyle że ciężka jałówka z niej no i 235 oponki. może zatem nie ma sensu wysyłać tarczy do obijania kevlarem bo docisk i tak zostanie pewnie nie ruszony a tak biorąc BRD mam docisk ,,miejmy nadzieję" mocniejszy niż obecnie posiadany.

jak pasuje to bierz. to ile waży twoja jałówka?

Opublikowano

BRD + Kevlar niema nawet najmniejszych poślizgów, Tak jak Daniels pisał seryjne BRD przenosi w FWD 480Nm, auto już trochę śmiga i uślizgów niema.

Juby_p myślę że 500Nm da radę :naughty:
Opublikowano

Juby_p myślę że 500Nm da radę :naughty:

Rozumiem ze chcesz przetestować:)

---------- Post dopisany at 23:06 ---------- Poprzedni post napisany at 23:05 ----------

waga 1615kg

coś mało moje 1700kg, było ważone

Opublikowano

juby ty obijałeś tarczę z brd kevlarem??? docisk został ori rozumiem