Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wymiana modułu kierownicy (pod tempomat kierownicę multifunkcyjną)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

blockout tu masz kodowanie BT w tym temacie: http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/b6-b7-instalacja-fabrycznego-modulu-bluetooth-21473/

i w liczniku do wyświetlania na FIS:

Spróbuj w liczniku zastosować to kodowanie.

Kanal 62 (Verbauliste Datenbus-Display)

STG 17 (Instrument cluster) -> Adaptation -> Function 10 -> Channel 62

+01 - Radio (Mehrausstattung)

+02 - Telefon (Mehrausstattung)

+04 - Navigation (Mehrausstattung)

+08 - Telematik (Mehrausstattung)

+16 - Kombiinstrument (nur codiert falls ein 2. Gerät verbaut wurde)

• Odpowiedzi 3.1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Masz za słaby kabel i VAG-a.Nie połączysz się nimi z blutkiem.Nawet nie sprawdzisz z jaką literką masz tego blutka.

Sa jakies błedy ? sprawdz zimne luty w kierze , moze cos nie łaczy .

Kodowałes cos w liczniku ? radio ?

niema bledow, nie kodowalem nic w liczniku i radiu ale sciszanie i search dzialaja,

nie dziala podglasnianie i nic sie nie dzieje po nacisnieciu R/T

Jak w radiu nie kodowałeś, to dziwne że cokolwiek działa z przycisków i że nie ma błędów. Ja jak założyłem i zakodowałem moduł -to żaden przycisk nie działał, lecz jak zakodowałem radio to od razu przyciski zadziałały (po wył. i wł. stacyjki), tylko że u mnie podświetlenie było zaraz po założeniu i u Ciebie raczej też powinno tak być, może zaglądnij pod poduchę jeszcze czy coś się nie poluzowało z kabelków.

Aaa i licznik też musisz zakodować, no i o ile się orientuje to BT też.

to napiszcie proszę co trzeba zakodować po zmianie ze zwykłej kierownicy na MF 4-ramienna B6,

zmieniałem kiere i taśme, moduł został mój bo mam końcówkę N,

kodowałem 16-steering wheel na 04042,

zrobiłem kalibrację czujnika skrętu, co jeszcze ?

jak na razie udało mi się namierzyć takie coś

zimne_luty.jpg

No jeśli są zimne luty: http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/all-b6-wymiana-modulu-kierownicy-tempomat-kierownice-multifunkcyjna-15393/index68.html#post3032237

Kodowania nie pamiętam na pamięć ale jak odszukam to zamieszczę, chyba że ktoś ma pod ręką i napisze.

jak myślicie dlaczego nie mogę się połączyć z modułem telefonu 77, wyskakuje "too many comunication errors"

vag-com 311 kabel viaken kkl

---------- Post dopisany 20-11-2012 at 23:35 ---------- Poprzedni post napisany 19-11-2012 at 23:21 ----------

jakie powinienem mieć kodowanie radia concert II pod multifunkcje ?

oryginalny kod mam 01011,

mam navi kolorowe miedzy zegarami, niemam zmieniarki,

mam fabryczny uchwyt na telefon i bluetooth

i chciałbym żeby można było z kierownicy włączyć komunikaty głosowe(to co po wciśnięciu ikony słuchawki na uchwycie do telefonu)

Opublikowano
blockout tu masz kodowanie BT w tym temacie: http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/b6-b7-instalacja-fabrycznego-modulu-bluetooth-21473/

i w liczniku do wyświetlania na FIS:

Spróbuj w liczniku zastosować to kodowanie.

Kanal 62 (Verbauliste Datenbus-Display)

STG 17 (Instrument cluster) -> Adaptation -> Function 10 -> Channel 62

+01 - Radio (Mehrausstattung)

+02 - Telefon (Mehrausstattung)

+04 - Navigation (Mehrausstattung)

+08 - Telematik (Mehrausstattung)

+16 - Kombiinstrument (nur codiert falls ein 2. Gerät verbaut wurde)

mi wyswietlaja sie numery telefonow na fisie jak dzwonie,

wrclaguna ja mam koncerta na plyty czyli mam szukac kodowania w generation II. ? ? tak? ?

Opublikowano

Sprawdz co masz w podpowiedzi przy kodowaniu .

Opublikowano

Czy jest możliwe dołożenie manetki tempo bez zdejmowania kiery i tego pierścienia ? Manetke się czymś przykręca ?

Opublikowano
Czy jest możliwe dołożenie manetki tempo bez zdejmowania kiery i tego pierścienia ? Manetke się czymś przykręca ?

Nie da rady tak na skróty :wink:

Opublikowano
mam pytanie czy można dosta w aso nakładki na przyciski w kierownicy multi 4-ramiennej w B6 i ewentualnie numer części ?

Nie :wink: cale przełaczniki 370 PLN na jedna stronę

Opublikowano

Mam pytanie zamontowałem juz manetke pełnego FISu i teraz czas na tempo. Od czego muszę zaczynać 1-kupno manetki tempo,2-wiązka do tempo(tak?) ? i co dalej? Czy wystarczy manetka wiązka i kodowanie?? Musze zmienić TAŚMĘ KIEROWNICY?/

Opublikowano

Ale jeśli montuje tylko TEMPOMAT to wystarczy manetka tempo i wiazka do niego czy cos jeszcze???

Opublikowano

jaki masz moduł kierownicy? sprawdzałeś vagiem jaką ma literkę?

Opublikowano

YYY nieee to trzeba Vagiem? A jaka literka powinna być co obsłuży mi tempo?

Opublikowano

podłącz vag i sprawdź

3. Sprawdzanie jaki mamy moduł

Sprawdzenie może odbyć się na kilka sposobów, oczywiście jeśli mamy kierownicę wielofunkcyjną, a nie posiadamy tempomatu, jest oczywiste że dołożenie manetki i aktywacja jest banalnie prosta i nie musimy kupować odpowiedniego sterownika na kolumnę (w następnym artykule będzie mowa o tym).

Najprostszą metodą jest podłączenie się vag-comem do grupy 16-Steering Wheel i odczytanie numeru sterownika :

Address 16: Steering wheel

Part No: 8E0 953 549 N

Component: Lenksáulenmodul 0308

Coding: 02012

Shop #: WSC 63351

Opublikowano

modul kierownicy do zmiany , kodowanie i tyle

Opublikowano

Dobra mam spisane i jeslli o to biega to chyba ten nr 8E0 953 549 F i co podejdzie tempo do tego nr czy musze moduł zmieniac???

Opublikowano

musisz zmienić

wersja F jest niekompatybilna z tempomatem oraz multifunkcyjną kierownicą

Opublikowano

f*ck:( drogi taki moduł teraz musze szukac modułu tak by tempo pasowało pełen fiss bedzie?

---------- Post dopisany at 19:50 ---------- Poprzedni post napisany at 19:48 ----------

W takim razie musze tez tasme kiedy zmeniac czy wystarczy wiązka-tempo i moduł????

Opublikowano

FIS pójdzie nawet na F

do tempomatu musisz zmienić moduł i kupić manetkę oraz dolną osłonę kolumny kierownicy lub ją dociąć

do tempomatu nie musisz zmieniać taśmy AIR-BAG , ja zmienia się do kierownicy MU-FU

tutaj masz zestaw do Sedana i avanta

A4 B6 B7 MANETKI FIS TEMPOMAT MODUL 8E0953549Q (2813742838) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

tylko taśma jest 6 pinowa, czyli nie obsłuży MU-FU ale możesz sobie założyć kiere od B7 i podłączysz do niej AIRa bo do tasmy z B6 nie podłączysz podusi z B7

Opublikowano
FIS pójdzie nawet na F

do tempomatu musisz zmienić moduł i kupić manetkę oraz dolną osłonę kolumny kierownicy lub ją dociąć

do tempomatu nie musisz zmieniać taśmy AIR-BAG , ja zmienia się do kierownicy MU-FU

tutaj masz zestaw do Sedana i avanta

A4 B6 B7 MANETKI FIS TEMPOMAT MODUL 8E0953549Q (2813742838) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

tylko taśma jest 6 pinowa, czyli nie obsłuży MU-FU ale możesz sobie założyć kiere od B7 i podłączysz do niej AIRa bo do tasmy z B6 nie podłączysz podusi z B7

Fisa juz mam potrzebuje tylko tempo moduł i wiązkę bez tasmy tak jak mówisz,

Opublikowano

jeżeli kierownicy multi nie chcesz to kupujesz tylko moduł i manetkę

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...