Lukaszxxx Opublikowano 11 Marca 2016 Opublikowano 11 Marca 2016 http://allegro.pl/a4-b8-q5-airbag-kierowcy-3-ramienna-i5046474000.html#thumb/2 Podpowiecie co ma za zadanie żółty kabelek pod pomaranczowa kostka poduchy? nie wszystkie poduszki to maja... co to jest?
bartekkk Opublikowano 13 Marca 2016 Opublikowano 13 Marca 2016 Witam wszystkich. u siebie mam moduł z numerem 8E0953549S i nie wiem czy muszę go zmieniać jeżeli chce doposażyć auto o tempomat czy nie musze i wystarczy tylko manetke dolna osłona i zabawa z kodowaniem? Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam,.
brajan11 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Witam mam taki problem a nie mogę pisać w odpowiednich działach bo tematy są zamknięte ? a co do tematu mam wszystko do montażu kiery z multifunkcją + tempomat i mam problem z wiązką poduszki gdyż mam moduł i taśmą 12 pinową i kierownicą MF wraz z poduszką a wiązka która idzie od poduszki i która powinna łączyć się z taśmą kierownicy ma kostkę 6 pinową i nie wiem czy jest to zmieniona wiązka czy były też kierownice z MF pod taśmę 6 piny dorzucam fotki
Lukasz_mk2 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Panowie i Panie, czy posiada ktoś instrukcję, która jest zamieszczona w spojlerze w pierwszym poście w formacie pdf?? Chodzi mi o to, że zdjęcia już wygasły, a były by bardzo pomocne.
Terpis Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Według instrukcji wszystko pięknie działa. Przyjemna jest jazda na tempomacie. Polecam zainwestować trochę grosza bo na prawdę warto ! Panowie i Panie, czy posiada ktoś instrukcję, która jest zamieszczona w spojlerze w pierwszym poście w formacie pdf?? Chodzi mi o to, że zdjęcia już wygasły, a były by bardzo pomocne. postępuj zgodznie z instrukcją pisemna, a na pewno sobie poradzisz. Zajmie Ci to 30 min dłużej bez zdjęć ale dasz radę. Nic trudnego Witam wszystkich. u siebie mam moduł z numerem 8E0953549S i nie wiem czy muszę go zmieniać jeżeli chce doposażyć auto o tempomat czy nie musze i wystarczy tylko manetke dolna osłona i zabawa z kodowaniem? Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam,. Musisz wymienić ponieważ Twój moduł nie obsługuje tempomatu. Numery tylko i wyłącznie z pierwszego postu !
Lukasz_mk2 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 (edytowane) Panowie czy moduł kierownicy z końcówką Q obsłuży mi kierownicę multi z B6? Bo mam taki błąd: Pozdrawiam, Łukasz Edytowane 19 Kwietnia 2016 przez Lukasz_mk2
Voucher Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 (edytowane) Panowie, Powiedzcie mi, czy mając już założony oraz działający tempomat i chcąc dorzucić poduszkę z MF B6, muszę przechodzić całą procedurę kodowania włącznie z modułem czy wystarczy tylko zmienić parametry w 16-Steering Wheel? Edytowane 25 Kwietnia 2016 przez Voucher
depechetom Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Ja mam podobne pytanie jak kolega... a mianowicie.. jak juz poprzekładam wszystko co trzeba.. tzn. kierownicę i podepnę nową poduszkę z przyciskami multi.. to oczywiscie wywalone zostaną błędy i pewnie będzie dyskoteka na FISie.... chciałem zapytac czy można z tym jakiś czas jeździć... jestem obecnie w Niemczech i nie mam dostępu do żadnego VAGa... i kodowanie tegoż cuda bedę mógł zrobić dopiero za jakiś miesiąc... pytałem o taki zabieg w niemieckim ASO ... ale... roboczogodzina u nich kosztuje ok. 100 Euro - więc sami rozumiecie... co radzicie ? zamontować wszystko i cieszyć się nową SKÓRZANĄ już kierownicą czy kodowanie należy zrobić od razu po montażu ??? Pozdrawiam i proszę o poradę...
ddark Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 (edytowane) Panowie potrzebuję małej pomocy.Kierownica zamontowana do B6 z A1 + multifunkcje ale mam taki problem z kablami przy kostce. \ Ma ktoś schemat albo może mi powiedzieć, które kable w odpowiednie piny dać żeby działały multifunkcje i podświetlenie??? Kable od poduszki są poprawnie podłączone ale reszta........ Link do Zdjęcia Znalazłem coś takiego ale czy to będzie dobre podłączenie???? Nie mam brązowego kabla ale mam szary Układ: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 1 - Brązowy (masa) 2 - Niebieski (Airbag) 3 - Czarny (Airbag) 4 - Zielony (poduszka powietrzna), 5 - puste 6 - puste 7 - puste 8 - Biały (Kontrola MFSW) 9 - Fioletowy (Kontrola MFSW) 10 - puste 11 - puste 12 - puste Edytowane 25 Kwietnia 2016 przez ddark
wrclaguna Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 MF nie zadziała ci z przelacznikami z A1
nitroo Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Panowie, Powiedzcie mi, czy mając już założony oraz działający tempomat i chcąc dorzucić poduszkę z MF B6, muszę przechodzić całą procedurę kodowania włącznie z modułem czy wystarczy tylko zmienić parametry w 16-Steering Wheel? Nie musisz. Kodujesz tylko MF na kanale 16 i w radiu 75. Ja mam podobne pytanie jak kolega... a mianowicie.. jak juz poprzekładam wszystko co trzeba.. tzn. kierownicę i podepnę nową poduszkę z przyciskami multi.. to oczywiscie wywalone zostaną błędy i pewnie będzie dyskoteka na FISie.... chciałem zapytac czy można z tym jakiś czas jeździć... jestem obecnie w Niemczech i nie mam dostępu do żadnego VAGa... i kodowanie tegoż cuda bedę mógł zrobić dopiero za jakiś miesiąc... pytałem o taki zabieg w niemieckim ASO ... ale... roboczogodzina u nich kosztuje ok. 100 Euro - więc sami rozumiecie... co radzicie ? zamontować wszystko i cieszyć się nową SKÓRZANĄ już kierownicą czy kodowanie należy zrobić od razu po montażu ??? Pozdrawiam i proszę o poradę... Nie można. Nie będziesz miał skalibrowanego czujnika kąta skrętu, więc pojawią się problemy z ABS i ESP.
ddark Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 MF nie zadziała ci z przelacznikami z A1 Czyli muszę wymienić przełączniki? Przed przemianą kabli podświetlenie mi działało ale reszta nie a jak podłączyłem kable tak jak w opisie to już nie świeci
Voucher Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Voucher, dnia 25 Kwie 2016 - 17:42, napisał:Panowie,Powiedzcie mi, czy mając już założony oraz działający tempomat i chcąc dorzucić poduszkę z MF B6, muszę przechodzić całą procedurę kodowania włącznie z modułem czy wystarczy tylko zmienić parametry w 16-Steering Wheel?Nie musisz. Kodujesz tylko MF na kanale 16 i w radiu 75. A co dokładnie trzeba zmienić w kanale 75?
nitroo Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Radio to 56, sorry. Ustawiasz kodowanie na multifunkcję: http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Audi_Radio_Generation_II_Plus
andrzej104513 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Panowie ostatnio zakupiłem kpl kiere z poducha ,manetkami,taśmami modulem.Kierownica jest z muliti 3 ramienna z b7. Obecnie mam moduł N w audi b6.tam był z Q.Czy przekładać moduł czy zostawić N?Jak przymierzalem to kostka żółta która wpina się w taśmę jest inna umnie ,co z tym zrobić?kolejna rzecz to w nowym zestawie jest dodatkowy element zatrzaskiwany z modułem ,przypomina czujnik skrętu ,w moim aucie nie mam tego.
Voucher Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 (edytowane) Radio to 56, sorry. Ustawiasz kodowanie na multifunkcję: http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Audi_Radio_Generation_II_Plus A jakie powinno być kodowanie dla Symphony II? 01104? http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Audi_Radio_Generation_II#Coding Edytowane 25 Kwietnia 2016 przez Voucher
nitroo Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Panowie ostatnio zakupiłem kpl kiere z poducha ,manetkami,taśmami modulem.Kierownica jest z muliti 3 ramienna z b7. Obecnie mam moduł N w audi b6.tam był z Q.Czy przekładać moduł czy zostawić N?Jak przymierzalem to kostka żółta która wpina się w taśmę jest inna umnie ,co z tym zrobić?kolejna rzecz to w nowym zestawie jest dodatkowy element zatrzaskiwany z modułem ,przypomina czujnik skrętu ,w moim aucie nie mam tego. Musisz mieć moduł Q. Inaczej nie obsłuży. Musisz kupić inny przewód do poduszki. Biggman powinien mieć. Czujnik kąta skrętu jest w module. Radio to 56, sorry. Ustawiasz kodowanie na multifunkcję: http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Audi_Radio_Generation_II_Plus A jakie powinno być kodowanie dla Symphony II? 01104? http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Audi_Radio_Generation_II#Coding Masz BT? Zmieniarkę? Diversity? Jak nie, to ja bym dał 01004
Voucher Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Panowie ostatnio zakupiłem kpl kiere z poducha ,manetkami,taśmami modulem.Kierownica jest z muliti 3 ramienna z b7. Obecnie mam moduł N w audi b6.tam był z Q.Czy przekładać moduł czy zostawić N?Jak przymierzalem to kostka żółta która wpina się w taśmę jest inna umnie ,co z tym zrobić?kolejna rzecz to w nowym zestawie jest dodatkowy element zatrzaskiwany z modułem ,przypomina czujnik skrętu ,w moim aucie nie mam tego. Musisz mieć moduł Q. Inaczej nie obsłuży. Musisz kupić inny przewód do poduszki. Biggman powinien mieć. Czujnik kąta skrętu jest w module. Radio to 56, sorry. Ustawiasz kodowanie na multifunkcję: http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Audi_Radio_Generation_II_Plus A jakie powinno być kodowanie dla Symphony II? 01104? http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Audi_Radio_Generation_II#Coding Masz BT? Zmieniarkę? Diversity? Jak nie, to ja bym dał 01004 Tylko zmieniarka w radiu, bo to 2 DIN.
Rekomendowane odpowiedzi