Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wymiana modułu kierownicy (pod tempomat kierownicę multifunkcyjną)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

...poprawna instrukcja jest na stronie 3-ciej :wink4: zawsze z niej korzystałem :cool1:

• Odpowiedzi 3.1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Przeważnie klubowicze czytają pierwszą stronkę, więc będą mieli problem z zakodowaniem...

Wrzućcie z trzeciej na pierwszą i będzie git.

:hi:

Opublikowano

Przeważnie klubowicze czytają pierwszą stronkę, więc będą mieli problem z zakodowaniem...

Wrzućcie z trzeciej na pierwszą i będzie git.

Racja przenieście trzecią stronę na pierwszą, bo nikt nie czyta 88 stron. Sam męczyłem się cały dzień z kodowaniem :wallbash:
Opublikowano

Może być trochę trudne:

pre_pl

Ostatnio aktywny:

28 Luty 2011, 13:38

Opublikowano

chudineze poprawił :notworthy:

pierwszy post teraz jest jak najpardziej prawidłowy

a korzystając z okazji to i ja pochwalę się ostatnią - drugą próbą uruchomienia tempo w moim Paździochu :>

1a41249560da930f.jpg

Opublikowano

Witam wszystkich

Chciał bym dowiedzieć się kilka szczegółów

Jeżeli w A4 B6 mam oryginalnie kierownicę 3 ramienna to jest duża szansa na to że mam moduł Midline

Jeżeli tak jest to czy moje manetki z B6 muszę wymieniać na jakieś inne z B7, czy po prostu mogę dokupić tempomat i manetkę pod komputer i będzie to grało z kierą B7 multifunkcyjną i poduszka do niej??

Pogubiłem się w tym co mam już wymienić. Jedni piszą że muszę wszystko od B7 założyć inni że to co mam styknie i wystarczy tylko dołożyć manetki i kiere.

Za wszelka pomoc dziękuję

Opublikowano

Witam!

Kolego "JotAeN" z tego co Ja rozumiem i wyczytalem z tego watku dot. wymiany mdulu pod tempomat to na poczatek musisz sprawdzic z jaka literka posiadasz modul pod kierownice i wtedy bedziesz wiedzial czy owy modul wspiera tempomat lub nie (ostatnio kumplowi dokladalem tempomat i tez mial kiere 3 ramienna sportowa a modul nie wspieral tempomatu)

Co do zmiany manetek , kiery etc etc to jezeli dokladasz tylko tempomat do swojej B6 pod stara kiere to po za zmiana modulu i dolozeniem manetki do tempomatu nic wiecej nie zmieniasz no chyba , ze chcesz odblokowac pelen FIS to jeszcze zmieniasz manetke wycieraczek na taka z przyciskiem "reset".

Jezeli zmieniasz modul pod tempomat i jest to modul od modelu B7 i chcesz np. zmienic kiere na taka z multifunkcja , ktora rowniez pochodzi z B7 to tasma pod kierownice tez musi byc z modelu B7 + pare przerobek w okablowaniu do poduszki chyba :mysli:

Mam nadzieje ze to Ci pomoze , jezeli gdzies zrobilem blad lub cos zle wytlumaczylem to z gory przepraszam :hi:

Pozdrawaim.

Opublikowano

Jednym zdaniem podsumowując jeżeli mój moduł z B6 nadawać się będzie pod tempo a ja chcę założyć kiere od B7 to i tak muszę go wymienić na moduł z B7 :mysli:

A to nie są takie same moduły??

Opublikowano

Jednym zdaniem podsumowując jeżeli mój moduł z B6 nadawać się będzie pod tempo a ja chcę założyć kiere od B7 to i tak muszę go wymienić na moduł z B7 :mysli:

Tak.

A to nie są takie same moduły??

Nie. Potrzebujesz modułu z końcówką Q.

Opublikowano

Koledzy teraz 2 pytanka z mojej strony podobne do powyzszego a mianowicie w mojej niuni posiadam modul z literka T i owy modul pochodzi z RS4 , teraz jezeli bede chcial zmienic kiere na taka z multi od B7 to wychodzi na to , ze modul pozostawiam ten sam a jedynie zmieniam tasme od B7 ?

I druga sprawa a mianowicie czy tylko kiera od A4 B7 pasuje czy tez pod tasme i modul od B7 moge zalozyc kiere z poducha od A3 lub A6 (mowie o tych kierownicach z multi stosowanych od 2005r)

Opublikowano

antonio u mnie też odpalił tempomat :good: po wczasach wpisałem kod i ruszył bez problemu :mysli:

Opublikowano

(...)

I druga sprawa a mianowicie czy tylko kiera od A4 B7 pasuje czy tez pod tasme i modul od B7 moge zalozyc kiere z poducha od A3 lub A6 (mowie o tych kierownicach z multi stosowanych od 2005r)

Temat o wymianie kierownicy masz tutaj: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=30102.0

Opublikowano

(...)

Temat o wymianie kierownicy masz tutaj: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=30102.0

tak, jeżeli będziesz miał moduł i taśmę od B7 to bezproblemu zagra poducha np. z A3 (możliwy jest tylko minimalnie inny kształt kostki od AIRBAGA którą wpinasz w taśmę)

Opublikowano

wszystko ok tak jak w opisie kupiłem manetke tempomatu + sterownik z koncówka N założyłem wszystko zaprogramowałem kompem i od pierwszego razu działa podziekowania dla autorów,

jesli sie komus przyda mam moduł z koncówka F na sprzedaz

Opublikowano

jesli sie komus przyda mam moduł z koncówka F na sprzedaz

Jak większość ludzi po tym modzie :wink4:

Opublikowano

Witam a czy jak wymienię moduł na ten z B7 z literką Q, manetki pod tempomat i kompa oraz zwijak airbaga a nie będę jeszcze zmieniać kierownicy na MF z B7 to czy moja z B6 będzie prawidłowo działać (razem z poduszką) czy muszę zostawić może zwijak i okablowanie to co mam :mysli:

Opublikowano

jeżeli narazie założysz tylko moduł z manetkami a kierownica zostanie ta która jest teraz to nic zwijaka nie ruszasz

jak będziesz chciał kierownicę multifunkcyjną z B7 to wtedy musisz kupić zwijak z B7

Opublikowano

witam, jezeli mam kierownice z multifunkcja to rozumiem ze mam mozliwosc montazu tempomatu bez wiekszych komplikacji? dostepu do kompa nie mam a kierownicy tez mi sie nie chce rozkrecac bo i tak nie mam odpowiednich narzedzi wiec nie mam jak sprawdzic numeru, wystarczy ze kupie sama manetke tempomatu za ok 150zl, zaloze, zakoduje i po sprawie? :P

I czy jest ktos we Wroclawiu lub okolicach co moglby pomoc w montazu tego elementu?

Opublikowano

tak jak piszesz ale manetkę kupisz za połowę tego co piszesz.

moduł możesz sprawdzić odkręcając obudowę...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...