wrclaguna Opublikowano 20 Lipca 2012 Opublikowano 20 Lipca 2012 WAZNE !!! Panowie kto posiada MODUŁ z literką R ?
Lukaszxxx Opublikowano 21 Lipca 2012 Opublikowano 21 Lipca 2012 Pytaj Siemana, kiedys mu sprzedałem..
wrclaguna Opublikowano 21 Lipca 2012 Opublikowano 21 Lipca 2012 Pytaj Siemana, kiedys mu sprzedałem.. OK mam do niego tel. Chodzi mi o sprawdzenie rozpiski pinów w złaczu C
gregor_gg Opublikowano 23 Lipca 2012 Opublikowano 23 Lipca 2012 Mam do Was takie pytanie. Napiszcie jak wygląda przyuczenie nowego numeru VIN do modułu.
wrclaguna Opublikowano 23 Lipca 2012 Opublikowano 23 Lipca 2012 adaptacja 10 ---> Kanał 081 ---> wpisz 00111 jako nową wartość.
chrisnetpl Opublikowano 27 Lipca 2012 Opublikowano 27 Lipca 2012 Witam, instalowałem sobie FIS + tempomat i wymiana modułu. Nie działa jedynie tempomat i wywala mi błąd nr: 00895. Jest na to jakieś lekarstwo?
Artur82 Opublikowano 27 Lipca 2012 Opublikowano 27 Lipca 2012 Panowie a tak z innej beczki czy po wymianie łożyska w kole czujnik kąta skrętu należy ponownie zaadaptować?? PS.dodam, że podaczs wymiany (wysztsko rozłożone na części pierwsze) przekręciłem kluczykiem i wpadło parę blędów
Młody_drog Opublikowano 27 Lipca 2012 Opublikowano 27 Lipca 2012 Panowie a tak z innej beczki czy po wymianie łożyska w kole czujnik kąta skrętu należy ponownie zaadaptować??PS.dodam, że podaczs wymiany (wysztsko rozłożone na części pierwsze) przekręciłem kluczykiem i wpadło parę blędów Podepnij vaga, jak wszystkie błędy się usunęły i nie wracają to nic nie trzeba adaptować
wrclaguna Opublikowano 28 Lipca 2012 Opublikowano 28 Lipca 2012 Witam,instalowałem sobie FIS + tempomat i wymiana modułu. Nie działa jedynie tempomat i wywala mi błąd nr: 00895. Jest na to jakieś lekarstwo? Bład mówi o albo wada tempomatu lub gdzies nie łaczy w gnieżdzie Modułu kierowniczego .
chrisnetpl Opublikowano 28 Lipca 2012 Opublikowano 28 Lipca 2012 sprawdziłem w vagu poprawność reakcji sprzęgła. jest także reakcja na zwiększanie i zmniejszanie prędkości na tempomacie. jedyne co nie działa to ustalenie prędkości. na początku tego tematu kolega opisywał podobny problem ale nie znalazłem rozwiązania tego :-/ problem rozwiązany. założyłem inny tempomat i działa...
mr.mark1 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Przymierzam się do montażu kierownicy 4ramiennej multi z przyciskami od tiptronica z b6 Obecnie mam 4ramienną multi bez tipa. Powiedzcie mi czy będę musiał coś dokupić/zmienić oprócz kierownicy. Przeczytałem ten wątek to w sumie nic na ten temat nie ma, większość rezała od podstaw a ja już wszystko mam ino brakuje mi przycisków tiptronica właśnie...
domin79 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Przymierzam się do montażu kierownicy 4ramiennej multi z przyciskami od tiptronica z b6Obecnie mam 4ramienną multi bez tipa. Powiedzcie mi czy będę musiał coś dokupić/zmienić oprócz kierownicy. Przeczytałem ten wątek to w sumie nic na ten temat nie ma, większość rezała od podstaw a ja już wszystko mam ino brakuje mi przycisków tiptronica właśnie... zakładaj , zakoduj tipa i bedzie banglało:wink:
mr.mark1 Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Przymierzam się do montażu kierownicy 4ramiennej multi z przyciskami od tiptronica z b6Obecnie mam 4ramienną multi bez tipa. Powiedzcie mi czy będę musiał coś dokupić/zmienić oprócz kierownicy. Przeczytałem ten wątek to w sumie nic na ten temat nie ma, większość rezała od podstaw a ja już wszystko mam ino brakuje mi przycisków tiptronica właśnie... zakładaj , zakoduj tipa i bedzie banglało:wink: Rozumiem, że wszystkie wtyczki podejdą w tym module trapezowym co jest w kierownicy? Przyszła mi dziś kierownica z przyciskami tiptronica. Zrobiłem małe porównanie modułów trapezowych w kierownicy. No i są inne. Moduł w kierownicy bez przycisków tipa (obecnej): Moduł w kierownicy z przyciskami tipa: Jak widać moduły się różnią. Wtyczka z mojej poduszki na pewno nie pasuje nigdzie w nowej kierownicy. Więc, jakiś przewód trzeba wymienić czy może moduły ze sobą zamienić. W tym obecnym (zdj. 1 są miejsca na wtyczki z przycisków tipa takie same jak w module zdj 2). Więc sprawa by się rozwiązała ale nie wiem czy tak można zrobić?? Ktoś coś podpowie??
jarek_ns Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zostaw swój moduł i powinno działać. Ten co dostałeś jest chyba z A6 C5
mr.mark1 Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zostaw swój moduł i powinno działać. Ten co dostałeś jest chyba z A6 C5 W takim razie przełożę mój moduł i zobaczymy. Jeszcze tylko muszę załatwić klucz do odkręcenia kierownicy. Dzięki. Aha, a kodować coś trzeba?
jarek_ns Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Tak w module kierownicy musisz zmienić kodowanie. Na początku masz opis. Sent from my iPhone using Tapatalk
mr.mark1 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Wczoraj wszystko zmontowane, działa jak należy. Dzięki za pomoc.
Yaqb Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Moze glupie pytanie ale kto pyta nie bladzi, ale czy tak samo jest w B7 ???
Yaqb Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Opublikowano 30 Sierpnia 2012 W b7 jest tak samo. Podziekowal, chcialem sie na 100% upewnic
Rekomendowane odpowiedzi