Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wymiana modułu kierownicy (pod tempomat kierownicę multifunkcyjną)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Do b7 musisz szukać moduł z literką Q na końcu.

• Odpowiedzi 3.1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

A z literka N nie podejdzie ???

Opublikowano

N jest z b6.

Co chcesz dokładnie zamontować. Do tempomatu chyba ci styknie ale pod kierownicę multimedialną powinien być R lub Q

temat do poczytania

http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/all-b6-instalacja-kierownicy-multifunkcyjnej-r8-tt-b7-19792/

Jak szukasz modułu to pisz do Siemiana.

Opublikowano
N jest z b6.

Co chcesz dokładnie zamontować. Do tempomatu chyba ci styknie ale pod kierownicę multimedialną powinien być R lub Q

temat do poczytania

http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/all-b6-instalacja-kierownicy-multifunkcyjnej-r8-tt-b7-19792/

Jak szukasz modułu to pisz do Siemiana.

Montaz tempomatu i fisa. Tzn ze w b7 nie wystepuje wogole mid-line?? R i Q to high line. w tej chwili jest w aucie z koncowka S. Patrzac na pierszy post jak i na ross tech moduly z koncowka F(B6) i S(B7) low line, L(B6) i N(B7) mid line oraz M,P(B6) i Q,R(B7) high line. Czy moze ktos to potwierdzic ??

Opublikowano

Mozna by było zaktualizować troszkę numery MODUŁÓW :wink:

B6 :

[TABLE=class: cms_table]

F - FIS

D, G, J, L, N - FIS i tempomat

C, E, K, M i P - FIS , tempomat , MF (do potwierdzenia numery dotyczace grzanej kiery ) :wink:

B7 :

S-FIS

R,Q , FIS , tempomat ,MF

I mam ciekawostke jeszcze :naughty: Moduł z literką T (RS4 B7) FIS ,tempomat , MF , grzana kiera

[/TABLE]

Opublikowano

B6 :

F - FIS

C, E, K, M i P - FIS , tempomat , MF (do potwierdzenia numery dotyczace grzanej kiery ) :wink:

B7 :

S-FIS

R,Q , FIS , tempomat ,MF

I mam ciekawostke jeszcze :naughty: Moduł z literką T (RS4 B7) FIS ,tempomat , MF , grzana kiera

[/TABLE]

wg. rosstech jest troszke inaczej Cruise Control Retrofitting (8E) - Ross-Tech Wiki

I np. moduly z B6 nie beda smigaly w B7??? przeciez to ten sam samochod tylko buda nowsza ;)

Opublikowano

Da się za pomocą vaga sprawdzić jaki jest moduł?

Opublikowano
Da się za pomocą vaga sprawdzić jaki jest moduł?

jasne:wink: adres 16 i odczytujesz nr. sterownika:wink:

Opublikowano

To w takim razie przy montażu BT sprawdzimy :decayed:

Może od razu uda się tempomat ogarnąć :decayed:

Opublikowano

B6 :

F - FIS

[/TD]

[TD] C, E, K, M i P - FIS , tempomat , MF (do potwierdzenia numery dotyczace grzanej kiery ) :wink:

B7 :

S-FIS

R,Q , FIS , tempomat ,MF

[/TABLE]

wg. rosstech jest troszke inaczej Cruise Control Retrofitting (8E) - Ross-Tech Wiki

I np. moduly z B6 nie beda smigaly w B7??? przeciez to ten sam samochod tylko buda nowsza ;)

Ross Tech ma nieaktualną rozpiskę :wink:

Opublikowano

B6 :

F - FIS

B7 :

S-FIS

R,Q , FIS , tempomat ,MF

[/TABLE]

czy jest ktos kto mi to pytanie odpowie??

Opublikowano

Auta nie są takie same. Różnią sie wieloma detalami. Np. System obsługi kierownicy multi.

Szczere to moduł N kupisz za 150pln a za Q dasz 199 lub nawet mniej, Ja zawsze jak zakładam multi i tempomat to zmieniam na Q.

Grzesiek co do modulu T to on chyba nie podejdzie do zwyklej b7. Fis w RS7 B7 jest obsługiwany z kierownicy a nie manetki.

Wysyłane z mojego GT-P3110 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

U mnie siedzi ( A4 B6) taki RARYTAS czyli MODUŁ T i pochodzi z RS4 B7 .

Co dziwne obsługuje wszystko .......nawet grzaną kierę (bo taką mam nazimę ) :wink: a w B7 tego nie było :decayed:

Opublikowano

A grzaną kierę masz z A6?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Opublikowano

Kiere mam pasująca do A6 , A8 , Q7 2008-2011 :wink:

Dodatkowo przy SWAPIE idzie inna tasma niz w w B7

Opublikowano
Kiere mam pasująca do A6 , A8 , Q7 2008-2011 :wink:

Dodatkowo przy SWAPIE idzie inna tasma niz w w B7

A nie orientujesz się jak wygląda sprawa przy kierownicy ala B6. Myślałem o kierownicy czteroramiennej z A8 D2. Jak tam wygląda sprawa z taśmą. Moduł High jest ciężko zdobyć ale przynajmniej występuje. Ale czy jest taśma która to obsłuży?

Opublikowano

Nic takiego nie rozpracowywałem :decayed:

Opublikowano

Dzieki panowie za rozjasnienie tematu. Wrclaguna dobrze by bylo wrzucic twoja tabelke w pierwszy post dla potomnych ;)

Opublikowano

Ja mam do was takie pytanie. Czy miał może ktoś taki problem, że po wymianie modułu i zamontowaniu tempomatu po dokręceniu kierownicy, ta obcierała o obudowę? Musiałem podkładać coś pod stożek na kolumnie, żeby odsunąć kierownicę do przodu.

---------- Post dopisany at 15:12 ---------- Poprzedni post napisany at 15:03 ----------

I jeszcze jedno :-) Posiadam moduł z literką L. Z tej tabelki (wyżej kilka postów) nie będę mógł podłączyć multifunkcji? Trochę bym się wkurzył, bo ma zamiar kupić poduchę z MF.

Opublikowano

musiałeś calego pajaka nie dopchnac do konca, lub nie dokreciles imbusem na dole..

moduł z koncówką L na moje oko powinien zadzialac z mf z b6, no chyba ze mf z b7 to juz na bank trzeba z koncowka Q lub R,

zreszta niech sie wypowiedza ci co posiadaja mf z poducha z modelu b6

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...