Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Nowe 3.0TDI Twin Turbo 313KM 650NM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tyka. APR robi softem 3.0tfsi. Tylko trzeba wyjąć kompa, wysłać do stanów i przez 2-3 tygodnie auto jest uziemione. I nie daj Boże trafić na jakąś akcję serwisową i niech wgrają przypadkiem jakiś nowy soft fabryczny :kwasny: Jest jedno S4 tak zrobione w PL. Do tego wymienić rolkę kompresora też od APR + wydech np. AWE i jest cirka 430ps. Tylko niestety modzenie w 3.0tfsi to jest już gruba kasa niewspółmierna do przyrostu. Koszty tych modyfikacji w granicach 30-35 kzł :wallbash: co moim zdaniem przy możliwościach tuningowych 3.0tdi i w dalszej kolejności kosztów eksploatacji, się kompletnie nie opłaca. No chyba, że komuś zależy na PB bo nie lubi gnojowozów.

Wrecz przeciwnie , bardzo mi dobrze na pb

A mnie dobija kultura pracy silników R4 PB. Wycie silnika i jazda na wysokich obrotach to już kompletnie nie dla mnie odkąd przesiadłem się do V6 tdi.

Opublikowano
Tyka. APR robi softem 3.0tfsi. Tylko trzeba wyjąć kompa, wysłać do stanów i przez 2-3 tygodnie auto jest uziemione. I nie daj Boże trafić na jakąś akcję serwisową i niech wgrają przypadkiem jakiś nowy soft fabryczny :kwasny: Jest jedno S4 tak zrobione w PL. Do tego wymienić rolkę kompresora też od APR + wydech np. AWE i jest cirka 430ps. Tylko niestety modzenie w 3.0tfsi to jest już gruba kasa niewspółmierna do przyrostu. Koszty tych modyfikacji w granicach 30-35 kzł :wallbash: co moim zdaniem przy możliwościach tuningowych 3.0tdi i w dalszej kolejności kosztów eksploatacji, się kompletnie nie opłaca. No chyba, że komuś zależy na PB bo nie lubi gnojowozów.
Wrecz przeciwnie , bardzo mi dobrze na pb

.

no wlasnie , a to taka sobie opcja jak na razie.Compsporty cos dlubia podobno zobaczym co z tego wyjdzie.

A mnie dobija kultura pracy silników R4 PB. Wycie silnika i jazda na wysokich obrotach to już kompletnie nie dla mnie odkąd przesiadłem się do V6 tdi

eee tam , przy predkosciach podroznych wogle nie wiesz ze masz motor , a jak sie odkreci to widomo ze nie jest to V8 i nigdy nie bedzie ale dzwiekma przyjemy.V6 w TDI to co innego i fajnie mruczy ale tez klekocze na zimno jak kazdy TDI.Ja jestem meeega zadowolony i nawet jak bym mogl doplacic do 3.0 TDI to wybral bym dokladnie tak samo.

Opublikowano

Spox, każdy ma swoje priorytety i upodobania :wink:

Opublikowano

dokladnie , za to mam inny problem , mi dalej juz rok po zakupie dalej micha sie cieszy jak dzicku jak jade tym autem , niestety zona wszedzie chce latac bo jej sie nie chce jezdzic :facepalm::wink:

Opublikowano

Podbijam.

Dynosoft zrobił program w nowej A7 z tym silnikiem (CGQB).

Wynik wyszedł zacny:

399,4 KM @ 4295 RPM

800,6 Nm @ 2579 RPM

Ograniczeniem standardowo są IC

Nie ma jeszcze u nich na stronie ale wrzucili wykres na racingforum (dział TDI)

Opublikowano

Miazga :slina:

Opublikowano

Czyli tak jak pisałem ze sportowym wydechem i wydajnym coolerem 420-430ps jest do ogarnięcia :whistling:

Opublikowano

niezle , oj fajna by byla taka A6 z tym kopciuchem

Opublikowano

CGQB to w/g katalogu silnik TFSI

Opublikowano
CGQB to w/g katalogu silnik TFSI

Coś źle patrzysz, na bank tdi biturbo :wink:

Opublikowano

Tak to katalog inter carsu tak podaje.

Opublikowano

Musisz patrzeć w etce a nie IC :wink:

Opublikowano

tylko 16 tys zl za nowy silnik 3.0 tdi Bit?? :shock3:

Opublikowano

właśnie też się spodziewałem więcej :whistling:

Opublikowano
Tak to katalog inter carsu tak podaje.

3_O.jpg

Opublikowano

właśnie też się spodziewałem więcej :whistling:

Znajdź do tego sterownik jeszcze :wink:

Jakby ktoś chciał rezać to raczej bezsensowna sprawa- silnik, wiązka, sterownik, przebudowa tunelu i ch... wie co jeszcze :facepalm:

Opublikowano

Kupuje i laduje do b6 ! Ale bedzie faza :D

Opublikowano

do b6 wejdzie taki silnik. Moze nie bylby problem kupic ten silnik i b6 z uszkodzonym motorem tylko kto by mi to wsadzil? Bo jest troche dlubania przy tym. I dac jakis konkret ic do tego wydech 2.5 dalby rade?

Opublikowano

trzeba zapytać Nosba, ten wariat na pewno sie podejmie :decayed:

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...