KERCZI Opublikowano 18 Grudnia 2013 Opublikowano 18 Grudnia 2013 buahbahahah Fantomas Ty to jednak jestes...trzeba bylo mu zajechac droge zatrzymac auto i obezwładnić bo pewnie wiozl URAN skoro jechal tak wolno
_Gabriel_ Opublikowano 18 Grudnia 2013 Opublikowano 18 Grudnia 2013 wlasnie tez czytam, ze nie trzeba podpisywac odmowy - ale to jest nielogiczne(z reszta nie tylko to) sprawa trafi do sadu i jaki niby ma byc dowod przeciwko Tobie? ale juz znalazlem odpowiedz - bedzie cos a'la uran tutaj masz przepis, ktory rzekomo zlamales USTAWA z dnia 20 czerwca 1997 r. Prawo o ruchu drogowym art. 45 2. Kierującemu pojazdem zabrania się: 1) korzystania podczas jazdy z telefonu wymagającego trzymania słuchawki lub mikrofonu w ręku; Słowa trzymać i korzystać nie są prawnie zdefiniowane. Sięgamy więc do ich definicji słownikowych. Z ich zaś wynika, że pomiędzy trzymać a korzystać rozdźwięk jest spory. Jak przekładam w samochodzie jadąc telefon, z jednej półki deski rozdzielczej do innej, to korzystam z telefonu? Z jakiej funkcji telefonu skorzystałem? - pierwszy strzał Zabronione jest korzystanie z telefonu, który wymaga aby słuchawkę bądź mikrofon trzymać w ręku podczas tego korzystania. Co to jest telefon? Telefon jest to urządzenie końcowe, służące do zakończenia łącza telefonicznego; słuchawka - przetwarzająca sygnały elektryczne na dźwięki (mikrofon i słuchawka tworzą zwykle zespół o wspólnej obudowie, zwanej mikrotelefonem, a potocznie także słuchawką) mikrofon - odwrotność słuchawki. przetwarza dźwięk na sygnał elektryczny. Co oznacza korzystać? Za słownikiem oznacza to: 1. używać czegoś, posługiwać się czymś; wykorzystywać, 2. siągać z czegoś zysk, korzyść; zyskiwać, wyzyskiwać Więc co jest zabronione ustawą jeśli telefon to zakończenie łącza telefonicznego, słuchawka i mikrofon to urządzenia przetwarzające w obie strony dźwięk na impuls elektryczny a używanie oznacza osiągać z czegoś zysk, wyzyskiwać, posługiwać się? Idąc w ślad za logicznym rozumowaniem, nie można używać funkcji tzw. komórki, która służy do przekazywania głosu na odległość jeżeli wiązałoby się to z trzymanie w/w "komórki" w dłoni. Wszelkie inne funkcje "komórki" mogą być wykorzystywane w czasie jazdy. Można grać, smsować, przeglądać internet, etc. a teraz dowod wniosek dowodowy o bilingi z tej godziny która wskazuje zarzut stwierdzając jednoczesnie, że w żaden inny sposób nie korzystałem z tego telefonu w danym czasie a jesli policja mi to zarzuca to niech powie a jaki sposób z niego korzystałem skoro nie rozmawiales i na jakiej podstawie tak twierdzi.
FANTOMAS Opublikowano 18 Grudnia 2013 Opublikowano 18 Grudnia 2013 buahbahahah Fantomas Ty to jednak jestes...trzeba bylo mu zajechac droge zatrzymac auto i obezwładnić bo pewnie wiozl URAN skoro jechal tak wolno Nie , pierwsze co to pomyślałem że kierowca pewnie zarobionych w punktacji ligii miszczów i stąd te jego kocie ruchy :-))
KERCZI Opublikowano 18 Grudnia 2013 Opublikowano 18 Grudnia 2013 raczej nie jest to takie rozowe jak sie nam wydaje...generalnie jest szansa ze dostane "wyrok" zaocznie... dramat - ciekawe czy faktycznie cos przyjdzie...a chyba przyjdzie... tak czy inaczej jutro ide na szkolonko zbijajace ilosc pkt
_Gabriel_ Opublikowano 18 Grudnia 2013 Opublikowano 18 Grudnia 2013 raczej nie jest to takie rozowe jak sie nam wydaje...generalnie jest szansa ze dostane "wyrok" zaocznie... dramat - ciekawe czy faktycznie cos przyjdzie...a chyba przyjdzie...tak czy inaczej jutro ide na szkolonko zbijajace ilosc pkt Panie Kolodziej, alez wyrok zaoczny...coz to takiego art. 42 ust. 2 "Każdy, przeciw komu prowadzone jest postępowanie karne, ma prawo do obrony we wszystkich stadiach postępowania. (...)". Wysłanie wniosku o ukaranie przez policję do sądu, który przybija wyrok bez udziału strony i komunikuje go jedynie tejże stronie jest niekonstytucyjne. Tym bardziej, że skoro mandatu nie przyjąłeś to sprawa budzi wątpliwości.
Zeiss Opublikowano 18 Grudnia 2013 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Fantomas w którym to miejscu dokladnie jest te lusterka podgrzewane bo na allegro szukalem to są w malopolsce ale to okolice wieliczki nic w tamte rejony. Ty cos tam.mowiles ze to firma z ogrzewaniem czy jak to tam? Edit: i z tego co sie dowiedzialem to uniwersalne i nie robia na domiar. Sent from my RM-821_eu_poland_360 using Tapatalk
_Gabriel_ Opublikowano 18 Grudnia 2013 Opublikowano 18 Grudnia 2013 https://scontent-a-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/1497476_760459937302287_392813726_n.jpg z takim wyrokiem, to do sosnowca
gruszka Opublikowano 18 Grudnia 2013 Opublikowano 18 Grudnia 2013 https://scontent-a-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/1497476_760459937302287_392813726_n.jpgz takim wyrokiem, to do sosnowca Taka gafa :/ c**ja sie pisze przez "Ch"
_Gabriel_ Opublikowano 18 Grudnia 2013 Opublikowano 18 Grudnia 2013 tez mi sie wydaje, ze pisal to dyslektyk a nie ogrodnik
fantowski Opublikowano 18 Grudnia 2013 Opublikowano 18 Grudnia 2013 https://scontent-a-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/1497476_760459937302287_392813726_n.jpgz takim wyrokiem, to do sosnowca Taka gafa :/ c**ja sie pisze przez "Ch" no chyba że ktoś ma krótkiego to pisze przez h:grin:
FANTOMAS Opublikowano 18 Grudnia 2013 Opublikowano 18 Grudnia 2013 tez mi sie wydaje, ze pisal to dyslektyk a nie ogrodnik Thuja ---------- Post dopisany at 11:38 ---------- Poprzedni post napisany at 11:35 ---------- Fantomas w którym to miejscu dokladnie jest te lusterka podgrzewane bo na allegro szukalem to są w malopolsce ale to okolice wieliczki nic w tamte rejony. Ty cos tam.mowiles ze to firma z ogrzewaniem czy jak to tam?Edit: i z tego co sie dowiedzialem to uniwersalne i nie robia na domiar. Sent from my RM-821_eu_poland_360 using Tapatalk To był 2008 rok sorry tyle mogę pomóc co wczoraj powiedziałem nie znam nazwy firmy i adresu byłem tam co ci opisywałem ale dokładnie już nie pamiętam
KERCZI Opublikowano 18 Grudnia 2013 Opublikowano 18 Grudnia 2013 na ul. Mała Góra są lusterka i wkłady
Redjasper Opublikowano 18 Grudnia 2013 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Dokładnie tak jak pisze Kerci - na Małej Górze Panie robią lustereczka jakie chcesz i sprzedają też wkłady podgrzewane. Jeśli na stanie lustereczka nie mają to ci w 10 min. zrobią na wzór.
KERCZI Opublikowano 18 Grudnia 2013 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Kosmos.... Porsche Carrera na koparko - ładowarkę (3807309074) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. ---------- Post dopisany at 11:56 ---------- Poprzedni post napisany at 11:48 ---------- Sekretarka z dyrektorem pieprzą się w biurze. Nagle warkocz sekretarki dostał się do niszczarki. - Warkocz! Warkocz! - krzyczy sekretarka. A dyrektor na to: - Wrrr... wrrr... wrrr...
Zeiss Opublikowano 18 Grudnia 2013 Opublikowano 18 Grudnia 2013 o no to super, właśnie mi coś takiego było potrzebne
PABLO Opublikowano 18 Grudnia 2013 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Nowi nie postawili KFC-a chyba ze Pablo zjadłęś wszystko No nowi koledzy się nie popisali
KERCZI Opublikowano 18 Grudnia 2013 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Prawie jak na spotach u Wysłane z mojego urQuattro
PABLO Opublikowano 18 Grudnia 2013 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Dokładnie tak jak pisze Kerci - na Małej Górze Panie robią lustereczka jakie chcesz i sprzedają też wkłady podgrzewane. Jeśli na stanie lustereczka nie mają to ci w 10 min. zrobią na wzór. Potwierdzam, podjechałem E39 i na miejscu wymienili mi wkład lusterka, 5 minut czekania
Rekomendowane odpowiedzi