Skocz do zawartości
IGNOROWANY

SPOCIKI KRAKOWSKIE - WTOREK godzina 20:00 Galeria Kazimierz!

Cuber

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 121.5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• PABLO

11313

• Cuber

10897

• KERCZI

8572

• Wąski

6617

Top użytkownicy w tym temacie

no w końcu będzie co kupić

najlepiej będzie można przyciąć właśnie na 2010-2015 w pojemnościach 1,5-3,0 a zwłaszcza tych bliżej 3,0 bo wiadomo , że to będą grube fury

Przykład : jadę po takie coś dzisiaj

od rachunku 40000 Eur (a w/g. Euro taxu pewnie i lepiej) zapłacę ponad 5000zł akcyzy a w/g. nowej stawki 1378zł. Ktoś powie , że różnica przy tej kwocie na waciki ale zawsze coś tyle , że to nie jest ta wisienka z tortu

Przykład II : jadę dzisiaj po takie coś

od rachunku 37000Eur zapłacę dzisiaj około 29000zł a w/g. nowej stawki 3592zł różnica to około 25.000zł

Przykład III : jadę po coś takiego

od rachunku 57000Eur zapłacę dzisiaj około 44000 a w/g. nowej stawki 3025zł czyli zostanie mi w kieszeni prawie 41.000zł !!!

i takie auta się będzie opłacało wozić właśnie takie grube kilkuletnie fury tyle , że jak znam życie to będą ciągnąć na potęgę z grubymi przebiegami bo wtedy ta różnica w cenie zakupu vel. sprzedaż będzie jeszcze większa ale oczywiście po przejechaniu granicy i przemyciu szybki licznika wodą z Lichenia z 500000km zrobi się 150000km

no widzę , że Transit mnie ubiegł w poście bo nie odświeżyłem strony ;-)

zaimpoliła mi ta Legia jak by nie grał Real to w końcu Real szkoda , że nie udało się im dowieźć tego 3:2 ale mało brakowało byłoby 3:4 więc mogą się cieszyć , że udało im się dowieźć ten remis

Edytowane przez FANTOMAS

Na tej ustawie jak zwykle zyskają najbogatsi a stracą najbiedniejsi... Jakby nie patrzeć, za na przykład Audi A6, 3.0 TDI/TFSI warte mniej więcej 100 tys zł trzeba zapłacić ponad 18 tys zł akcyzy. Po zmianach będzie to niecałe 3600 zł. A kogo na chwilę obecną stać na samochód za 100 tys??

Za to za Audi A4 B6, 1.9 TDI z 2004 roku wartego mniej więcej 15 tys zł płaci się 450 zł akcyzy a będzie 2,5 tysiąca!!! Przecież to jest niesprawiedliwe...

I o tym mówię... Dlatego nie pójdziesz po a4 z 2004r tylko kupisz np. Nowszego Peugeota...

I skończą się gadki typu "Panie MO być audi i MO być czorne "

Albo skończą się Passata w tdi w agonalnych Stanach przebiegami miliona kilometrow

:hi:

Czy ktoś się orientuje jak najlepiej/ najtaniej przesłać pieniądze na zagraniczny rachunek bankowy w obcej walucie poza UE?

Czy ktoś się orientuje jak najlepiej/ najtaniej przesłać pieniądze na zagraniczny rachunek bankowy w obcej walucie poza UE?

Miodek, ściąganie auta z ukrainy nie jest dobrym pomysłem

A tak serio nie masz możliwości zlecenia przelewu w PLN na konto odbiorcy. Kiedys w Mbanku taki przelew zrobiłem poza UE.

Kiedyś wysyłałem PP. Mają nawet znośne ceny.

Lista krajów do których poczta przekazuje: TU

WESTERN UNION

Edytowane przez KERCZI

To moze ja coś o projekcie pracy do 67 dla mundurowych .....

Chciałby ktoś z Was zeby waszego bezpieczeństwa bronił 67 letni policjant i miałby dogonić młodego bandytę ??? Chyba nie.

Od stycznia 2013 roku juz ludzie nie walą drzwiami i oknami bo dzis pracy w policji nie mozesz skończyć wcześniej niż po skończeniu 55 lat życia i 25 latach służby . Po kolejne po 15 latach pracy wezmę 40% pensji a to naprawdę na waciki wystarczy jedynie. Uważam ze ta praca jest bardzo stresująca i nie można porównywać pielęgniarki która wyciera tyłki do policjanta ktory codzień naraża życie pracuje w każde święta weekendy i noce . Nikt z Was nie moze sie wypowiadać na temat pracy w policji bo nikt w niej nie pracował i tylko ja wiem ile stresu kosztuje ta robota.

Uważam ze dzisiejsze warunki czyli 55 lat życia i 25 w policji to dobry kompromis. Nikt w tym stresie ( i nadmiarze gorzoły [emoji14])nie dożyje 67 lat .Kolejny argument .... każdy z Was jak mu brakuje moze podejmować dodatkowe formy zarobku, ja nie mam takiej możliwości . wiec niech mi ktoś nie pier..i ze wszyscy mamy byc równi ! Bo sprawiedliwości nigdy nie było i nie będzie !!!

Transit polej ! Bo sie wk***i..m

To moze ja coś o projekcie pracy do 67 dla mundurowych .....

Chciałby ktoś z Was zeby waszego bezpieczeństwa bronił 67 letni policjant i miałby dogonić młodego bandytę ??? Chyba nie.

Od stycznia 2013 roku juz ludzie nie walą drzwiami i oknami bo dzis pracy w policji nie mozesz skończyć wcześniej niż po skończeniu 55 lat życia i 25 latach służby . Po kolejne po 15 latach pracy wezmę 40% pensji a to naprawdę na waciki wystarczy jedynie. Uważam ze ta praca jest bardzo stresująca i nie można porównywać pielęgniarki która wyciera tyłki do policjanta ktory codzień naraża życie pracuje w każde święta weekendy i noce . Nikt z Was nie moze sie wypowiadać na temat pracy w policji bo nikt w niej nie pracował i tylko ja wiem ile stresu kosztuje ta robota.

Uważam ze dzisiejsze warunki czyli 55 lat życia i 25 w policji to dobry kompromis. Nikt w tym stresie ( i nadmiarze gorzoły [emoji14])nie dożyje 67 lat .Kolejny argument .... każdy z Was jak mu brakuje moze podejmować dodatkowe formy zarobku, ja nie mam takiej możliwości . wiec niech mi ktoś nie pier..i ze wszyscy mamy byc równi ! Bo sprawiedliwości nigdy nie było i nie będzie !!!

Transit polej ! Bo sie wk***i..m

A powiedz mi czy kierowca ciężarówki w wieku 67lat jest tak sprawny jak 50letni kierowca i chciałbyś żeby komuś coś się stało bo zdrowie już nie takie i myślisz że jego praca jest nie stresująca ? A np/policjant jest tak zestresowany biedny że się trzęsie cały czas Sam dokładnie wiesz że 60% lub więcej np.policjantów nie przeszło by badań sprawnościowych ,taka prawda

A co to za argument że ty nie możesz podjąć dodatkowej pracy -możesz tylko ci się nie chce lub nie potrzebujesz

Z twojej wypowiedzi wynika że też lubisz dzielić ludzi na lepszych i gorszych

BO TOBIE SIĘ NALEŻY A DRUGIEMU NIE

A wypij zdrowie za ludzi którzy muszą pracować do 65/67 bo im będzie go dużo potrzebne

Edytowane przez skotmen

Boseron... Nie wysilaj się z tłumaczeniem bo część ludzi jest w stanie zrozumieć naszą pracę a część ludzi ze spaczonymi umysłami, których w dzieciństwie straszyli milicją i okładali pałami, nigdy tego nie zrozumieją... Na szczęście nie oni nadawali te przywileje i nie oni będą je odbierać.

Moderatora zaś proszę aby zakończył temat mundurówki.

Boseron... Nie wysilaj się z tłumaczeniem bo część ludzi jest w stanie zrozumieć naszą pracę a część ludzi ze spaczonymi umysłami, których w dzieciństwie straszyli milicją i okładali pałami, nigdy tego nie zrozumieją... Na szczęście nie oni nadawali te przywileje i nie oni będą je odbierać.

Moderatora zaś proszę aby zakończył temat mundurówki.

Jak nie masz już argumentów to nie wypisuj głupot o kogoś dzieciństwie

A co ma do tego Mod.

Ja wyraziłem swoje zdanie chyba wolno mi

(...) a część ludzi ze spaczonymi umysłami (...) nigdy tego nie zrozumieją

rozumiem, ze autorytarnie stwierdziles ze Ci ktorzy smia miec odmienne zdanie od Twojego maja spaczone umysly. Gratuluje samopoczucia.

Boseron powiedz obiektywnie ilu policjantów na 100u naraża życie podczas służby?

Ilu górników na 100u zjeżdża na szychtę 1km pod ziemię i naraża życie?

A idąc tymi kategoriami, pracownica sklepu monopolowego 24h ma pracę zdecydowanie bardziej ryzykowną, bo podejrzewam że napaści na pracowników takich sklepów jest statystycznie więcej niż napaści czynnych na policjanta...

Edytowane przez lennox

Chłopaki szkoda nerwów, policjantom nie przetłumaczycie :) Oni wychodzą z założenia że "moja racja jest mojsza niż twojsza bo moja racja jest najmojsza" i tyle. Żadne ale to żadne racjonalne argumenty do nich nie docierają.

Boseron a kto jak kto ale Ty to najmniej powinieneś opowiadać o narazaniu życia bo za dużo znamy szczegolwo z Twojego życia żebyś obrażal Boga. Mam kuzyna wojskowego i też narzeka, tylko do tej pory miał 55dni urlopu w tym roku i za rok idzie na emeryturę...Jak mało kto nadstawial kark i życie za nas dlatego teraz zna wszystkie portale na pamięć typu YouTube, itp

Edytowane przez KERCZI

Miodek dzieki za ofertę ale jednak sie nie przyda :) na szczescie u mnei to była pierdoła elektryczna i zawór warte 1200 zł

ale całe szczescie ze nie mechatronika