domjenick Opublikowano 17 Lipca 2011 Opublikowano 17 Lipca 2011 mnie wczoraj kontrole zrobili jak z hatfield wracalem oponki, ubezpieczenie itp, bo polskie auto ehh a ubezpieczenie masz polskie,czy angielskie?
Buszek Opublikowano 17 Lipca 2011 Opublikowano 17 Lipca 2011 wszystko polskie ale tlumaczone jest wiec nic sie nie przyczepili zobaczyly ze prawko angielskie to nawet nie gadali
domjenick Opublikowano 17 Lipca 2011 Opublikowano 17 Lipca 2011 pytam,bo chciałbym wiedzieć,jak to jest na prawdę,kiedy zatrzymaja auto na polskich blachach i polskim ubezpieczeniu,po ponad pół roku w UK
Buszek Opublikowano 17 Lipca 2011 Opublikowano 17 Lipca 2011 zatrzymali mnie pierwszy raz, mysle ze jak nic nie przepierdzielisz sobie to nie powinni sie czepiac bo tak jak angliki jezdza po europie tak i my tutaj, poza tym jak pracowalem w ogrodnictwie to pelno klientow z niemiec czy innego kraju mialo na niemieckich blachach itp i jakos jezdza dalej
domjenick Opublikowano 17 Lipca 2011 Opublikowano 17 Lipca 2011 tak,tylko chodzi mi o to,że prawnie-po pół roku auto powinno mieć angielski MOT,TAX i Ubezpieczenie i jeśli udowodnią,że poruszasz się tym autem cały czas po UK a dalej masz polskie dokumenty-może byc problem,ale to teoria,a jak jest wpraktyce
ALBINEK Opublikowano 17 Lipca 2011 Autor Opublikowano 17 Lipca 2011 Kiedyś był nalot w Bradford na auta z zagranicznymi numerami.Sam widziałem jak zabrali na lawete nowa Octawie Słowakom. Znałem go więc wiem jak to się skończyło.Musiał kupić road tax i ang. ubezpieczenie.
domjenick Opublikowano 17 Lipca 2011 Opublikowano 17 Lipca 2011 Kiedyś był nalot w Bradford na auta z zagranicznymi numerami.Sam widziałem jak zabrali na lawete nowa Octawie Słowakom. Znałem go więc wiem jak to się skończyło.Musiał kupić road tax i ang. ubezpieczenie. ...i właśnie o taką odpowiedz mi chodziło a jakaś kara oprócz tego była?
ALBINEK Opublikowano 17 Lipca 2011 Autor Opublikowano 17 Lipca 2011 Już nie pamiętam, płacił na pewno za lawete i parking.
SilentMan Opublikowano 21 Lipca 2011 Opublikowano 21 Lipca 2011 Panowie dziś błysnął mi fotoradar na ograniczeniu do 70 jechałem około 90 w Belgii mam polskie blachy co mi grozi ??? Mi błysnął już parę razy w ciągu kilku lat, na terenie Belgii raz, i na terenie Niemiec parę razy na autostradach. Nigdy żaden mandat nie przyszedł, do kontroli też nikt mnie nie zatrzymywał ;D podniesie mi wysokość ubezpieczenia .Chyba tego nie zrobi Z tym bym uważał. Ubezpieczalnie mają dostęp do bazy danych z punktami, i jak przyjdzie co do czego, odszkodowanie będzie musiało zostać pokryte z Twojej prywatnej kieszeni, ponieważ w tym momencie Twoja polisa jest nieważna. Zwłaszcza jak odszkodowanie będzie wysokie - ubezpieczalnie robią wszystko by znaleźć punkt zaczepienia do wymigania się od wypłaty odszkodowania.
domjenick Opublikowano 21 Lipca 2011 Opublikowano 21 Lipca 2011 na terenie Niemiec parę razy na autostradach. Nigdy żaden mandat nie przyszedł, do kontroli też nikt mnie nie zatrzymywał ;D no zebyś się nie zdziwił któregoś dnia :gwizdanie:http://forumprawne.org/niemcy/76502-fotoradar-z-niemiec-przyszedl-poleconym-odbierac.html http://forum.pclab.pl/topic/387441-Niemieckie-fotoradary/ :gwizdanie:
SilentMan Opublikowano 22 Lipca 2011 Opublikowano 22 Lipca 2011 Póki co od pierwszej fotki minęły już ponad 2 lata. Wielu moich znajomych z UK też zostało zfoconych na terenie Niemiec... no i nic. Póki co cisza Aczkolwiek, ani ja ani żaden z tych znajomych nie przekroczyliśmy dopuszczalnej o więcej niż 30 KM/h ... mnie trzasnęło na ograniczeniu 120 miałem coś koło 150
tig16 Opublikowano 22 Lipca 2011 Opublikowano 22 Lipca 2011 w Niemczech to i mnie zfocili ;D minelo tez ze 2 lata i nic poki co jestem otymista i licze ze belgii tez oleja sprawe :gwizdanie:
andr3i Opublikowano 18 Stycznia 2012 Opublikowano 18 Stycznia 2012 Czas odswiezyc temat 9 luty kolejna sprawa o prawko zobaczymy co z tego bedzie dalej
andr3i Opublikowano 18 Stycznia 2012 Opublikowano 18 Stycznia 2012 Chcialbym Za to minimum 12 miesiecy ban A punkty (3) kasuja sie 9 marca niewiele zostalo
Młody_drog Opublikowano 18 Stycznia 2012 Opublikowano 18 Stycznia 2012 O skurczybyk, pojechali za tobą czy stali na moście??
ALBINEK Opublikowano 18 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2012 Mogą dać bana . Wymyśl dobrą historyjkę dlaczego się tak spieszyłeś .
andr3i Opublikowano 19 Stycznia 2012 Opublikowano 19 Stycznia 2012 byli na motorach schowani w krzakach jedyny plus tego to ze tylko ja bylem na drodze i bylo juz dosc pozno wiec ryzyko dla innych male, zobaczymy co sedzia powie ciegnie sie to juz 18 miesiecy prawie
Rekomendowane odpowiedzi