Opublikowano 14 Maja 201214 l Autor Chyba lepiej kupić używaną ori bo z zamiennikami różnie bywało. Patrz na forum czasem ktoś sprzedawał poniżej 100 zł nawet.
Opublikowano 15 Maja 201214 l Montaż manetki i odblokowanie pełnego FISa zakończone sukcesem Polecam każdemu kto się obawia... z taki poradnikiem to cięzko coś zrobić źle
Opublikowano 19 Maja 201214 l Również potwierdzam że montaż manetki i odblokowanie pełnego FISa z tym poradnikiem to drobnostka. Czy u Was dane z 1-go poziomu FISa kasują się po 2 godz. ? U mnie trzyma cały czas i trzeba ręcznie kasować, co może być nie tak?
Opublikowano 20 Maja 201214 l W instr. też znalazłem że po 2 godz. powinien się skasować. U mnie nawet po całej nocy cały czas trzyma dane. I nie wiem gdzie może być problem.
Opublikowano 23 Maja 201214 l Jak by ktos potrzebowal kompletu - czujnik z wtyczka, uszczelka i kabelkami to mam 3 komplety - 45zl
Opublikowano 23 Maja 201214 l Kup na zapas Mialem za 35zeta to nikt nie chcial kupic wiec wystawilem za wiecej wiec moze pojdzie a jak nie to niech lezy - tesciowej pod materac podloze
Opublikowano 2 Czerwca 201214 l witam. kto w rzeszowie albo okolicach uruchomil by mi pelen fis? mam juz manetke zalozona tylko aktywacja i kodowanie audi b6
Opublikowano 2 Czerwca 201214 l witam. kto w rzeszowie albo okolicach uruchomil by mi pelen fis? mam juz manetke zalozona tylko aktywacja i kodowanie audi b6 wpadaj z cztero- pakiem to zakodujemy
Opublikowano 4 Czerwca 201214 l ok . dzieki ---------- Post dopisany 04-06-2012 at 14:01 ---------- Poprzedni post napisany 03-06-2012 at 10:42 ---------- wielkie podziekowania dla wrclaguna fis hula znakomicie:)
Opublikowano 7 Czerwca 201214 l Mam kiere multi funkcyjną manetke od pełnego fisa na wyświetlaczu wyświetla mi się tylko radio temperatura i zasięg. Po wciśnięciu na postoju serwisu to wyskakują mi wszystkie kontrolki od hamulcy świateł ... Pytanie czy musze też wszystko przerabiać i dokupować czujniki czy tylko komp wystarczy? Dzięki za pomoc
Opublikowano 12 Czerwca 201214 l Przekodowanie powinno wystarczyć jeśli masz już zamontowaną manetkę.
Opublikowano 12 Czerwca 201214 l I jeśli masz czujnik poziomu płynu spryskiwaczy lub zmasowany pin w liczniku. Wtedy zmieniasz kodowanie w grupach 17 i 16. Sent from my iPhone using Tapatalk
Opublikowano 1 Lipca 201214 l Witam.Po miesiącu czytania tego forum wszystko zajeło mi 45 min (fis i tempomat). Piękny opis i dobre rady. Wielkie dzięki. A może ktoś wie jak to zrobić pozdrawiam
Opublikowano 6 Lipca 201214 l Głupie pytanie mam:facepalm: Ten czujnik od płynu ma 2 piny. Jeden podłączyć pod masę a drugi pod licznik?
Opublikowano 6 Lipca 201214 l Głupie pytanie mam:facepalm:Ten czujnik od płynu ma 2 piny. Jeden podłączyć pod masę a drugi pod licznik? nio:wink:
Opublikowano 6 Lipca 201214 l Autor sprawdź przed skręceniem czy dobrze podłączyłeś + do + i - do - oczywiście piszę o czujniku bo będzie źle pokazywał.
Opublikowano 7 Lipca 201214 l Dzisiaj zabrałem się wreszcie za założenie tego czujnika Zdjąłem koło i nadkole a tam patrze nie ma zaślepki tylko... Czujnik Wystarczyło tylko przeciągnąć przewody i podłączyć to pod licznik. Przewody przeciągnąłem przez obudowę ECU, którą połamałem od strony kabiny , bo myślałem, że jest na dwóch śrubach a reszta to zaczepy (śruby były przykryte warstwą szlamu/liści/jakiegoś syfu więc...). Nawet nie użyłem dużo siły i pękło :F Ale czujnik działa. Zastanawia mnie tylko dlaczego on był już tam wcześniej zamontowany.... A jak ktoś chce to mam ten nowy czujnik do sprzedania za 20 zł + KW