Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana przełącznika wycieraczek i odblokowanie pełnego FIS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Chyba lepiej kupić używaną ori bo z zamiennikami różnie bywało. Patrz na forum czasem ktoś sprzedawał poniżej 100 zł nawet.

Opublikowano

Montaż manetki i odblokowanie pełnego FISa zakończone sukcesem :D Polecam każdemu kto się obawia... z taki poradnikiem to cięzko coś zrobić źle :)

Opublikowano

Również potwierdzam że montaż manetki i odblokowanie pełnego FISa z tym poradnikiem to drobnostka. :) Czy u Was dane z 1-go poziomu FISa kasują się po 2 godz. ? U mnie trzyma cały czas i trzeba ręcznie kasować, co może być nie tak?

Opublikowano

to się chyba kasuje po 3 albo 4 godzinach

Opublikowano

dis jeden kasuje sie po 2h niewlaczonego silnika.

Opublikowano

W instr. też znalazłem że po 2 godz. powinien się skasować. U mnie nawet po całej nocy cały czas trzyma dane. I nie wiem gdzie może być problem.

Opublikowano

Jak by ktos potrzebowal kompletu - czujnik z wtyczka, uszczelka i kabelkami to mam 3 komplety - 45zl

Opublikowano

Rpalka teraz piszesz :stupid2: Ja w aso prawie 100 zapłaciłem :facepalm:

Opublikowano

Kup na zapas :decayed:

Mialem za 35zeta to nikt nie chcial kupic wiec wystawilem za wiecej wiec moze pojdzie a jak nie to niech lezy - tesciowej pod materac podloze :grin:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam. kto w rzeszowie albo okolicach uruchomil by mi pelen fis? mam juz manetke zalozona tylko aktywacja i kodowanie :) audi b6

Opublikowano
witam. kto w rzeszowie albo okolicach uruchomil by mi pelen fis? mam juz manetke zalozona tylko aktywacja i kodowanie :) audi b6

wpadaj z cztero- pakiem to zakodujemy :wink:

Opublikowano

ok . dzieki

---------- Post dopisany 04-06-2012 at 14:01 ---------- Poprzedni post napisany 03-06-2012 at 10:42 ----------

wielkie podziekowania dla wrclaguna :) fis hula znakomicie:)

Opublikowano

Mam kiere multi funkcyjną manetke od pełnego fisa na wyświetlaczu wyświetla mi się tylko radio temperatura i zasięg. Po wciśnięciu na postoju serwisu to wyskakują mi wszystkie kontrolki od hamulcy świateł ... Pytanie czy musze też wszystko przerabiać i dokupować czujniki czy tylko komp wystarczy?

Dzięki za pomoc

Opublikowano

Przekodowanie powinno wystarczyć jeśli masz już zamontowaną manetkę.

Opublikowano

I jeśli masz czujnik poziomu płynu spryskiwaczy lub zmasowany pin w liczniku. Wtedy zmieniasz kodowanie w grupach 17 i 16.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.Po miesiącu czytania tego forum wszystko zajeło mi 45 min (fis i tempomat). Piękny opis i dobre rady.

Wielkie dzięki.

A może ktoś wie jak to zrobić

pozdrawiam

Opublikowano

Głupie pytanie mam:facepalm:

Ten czujnik od płynu ma 2 piny. Jeden podłączyć pod masę a drugi pod licznik?

Opublikowano
Głupie pytanie mam:facepalm:

Ten czujnik od płynu ma 2 piny. Jeden podłączyć pod masę a drugi pod licznik?

nio:wink:

Opublikowano
  • Autor

sprawdź przed skręceniem czy dobrze podłączyłeś + do + i - do - oczywiście piszę o czujniku bo będzie źle pokazywał.

Opublikowano

Dzisiaj zabrałem się wreszcie za założenie tego czujnika :D Zdjąłem koło i nadkole a tam patrze nie ma zaślepki tylko... Czujnik :decayed:

w1abjl.jpg

Wystarczyło tylko przeciągnąć przewody i podłączyć to pod licznik. Przewody przeciągnąłem przez obudowę ECU, którą połamałem od strony kabiny :facepalm:, bo myślałem, że jest na dwóch śrubach a reszta to zaczepy (śruby były przykryte warstwą szlamu/liści/jakiegoś syfu więc...). Nawet nie użyłem dużo siły i pękło :F

tj9EAl.jpg

TbZWYl.jpg

xuB9Xl.jpg

Ale czujnik działa. Zastanawia mnie tylko dlaczego on był już tam wcześniej zamontowany....

A jak ktoś chce to mam ten nowy czujnik do sprzedania za 20 zł + KW :decayed: