Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana przełącznika wycieraczek i odblokowanie pełnego FIS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie podejdzie, szukaj do B6 lub B7

Opublikowano
nie podejdzie, szukaj do B6 lub B7

To dlaczego tempomaty sprzedają do A4 A6 A8 i są kompatybilne z tymi wszystkimi wozami?

Opublikowano

Do B6 i 7 od A6 4F tak i do Q7

Sorry wprowadziłem cie w błąd bo zakręciłem się z tymi oznaczeniami do A6, ogólnie manetka A6 od 04r w górę podejdzie do B6 i b7.

Opublikowano

manetki sa te same

---------- Post dopisany at 09:00 ---------- Poprzedni post napisany at 08:59 ----------

w razie potrzeby posiadam manetki sedan i avant

Opublikowano

Panowie naprawdę wystarczy tylko zmiana manetki + kodowanie?

Co nie będzie działało oprócz:

- wskaźnik poziomu płynu spryskiwaczy,

- informacja o przepalonych żarówkach,

Co z ostrzeżeniem przed niskim stanem oleju i płynu chłodniczego? Ktoś to przerabiał?

Opublikowano
Panowie naprawdę wystarczy tylko zmiana manetki + kodowanie?

Co nie będzie działało oprócz:

- wskaźnik poziomu płynu spryskiwaczy,

- informacja o przepalonych żarówkach,

Co z ostrzeżeniem przed niskim stanem oleju i płynu chłodniczego? Ktoś to przerabiał?

Kolego czytanie nie boli

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

jaki mam kod i gdzie mam wpisać nowy jak probuje wejsc na kanał 19 do9 jest ok pozniej wyłacza się vag moje audi to A4 B6 2003 rok 130 km s line silnik AVF

Opublikowano

Witam,

panowie może to dziwne pytanie ale FIS powinienem wyrażać spalanie w l/100km? Dzisiaj w moim Audi był montowany tempomat i manetka FIS + odblokowanie i komputer wyraża spalanie w km/l. :)

Z tego co się zdążyłem zorientować to manetki pochodzą najprawdopodobniej z Seata. Poza jednostkami reszta działa normalnie.

Macie jakieś sugestie?

Opublikowano
Witam,

panowie może to dziwne pytanie ale FIS powinienem wyrażać spalanie w l/100km? Dzisiaj w moim Audi był montowany tempomat i manetka FIS + odblokowanie i komputer wyraża spalanie w km/l. :)

Z tego co się zdążyłem zorientować to manetki pochodzą najprawdopodobniej z Seata. Poza jednostkami reszta działa normalnie.

Macie jakieś sugestie?

Witam.

Z tego co wyczytałem podobna sytuacja występowała w A6 (C6), wystarczy zmienić w kodowaniu kraj z GB na np.Niemcy.

Opublikowano

Dzięki! Sprawdzę to i dam znać czy pomogło.

Opublikowano

Witam, Panowie dzisiaj wymieniłem manetkę w celu odblokowania pełnego fisa oraz przy okazji kierownicę z czteroramiennej na trójramienną, nie kodowałem jeszcze bo najbardziej obawiam się zabawy przy masowaniu pinu 1 w kostce licznika, ale nie o tym, po vagowaniu pojawił mi się takowy błąd:

Address 16 -------------------------------------------------------

Controller: 8E0 953 549 N

Component: Lenksáulenmodul 0611

Coding: 00022

Shop #: WSC 06325

1 Fault Found:

01044 - Control Module Incorrectly Coded

35-00 - -

Czy ten błąd ma coś wspólnego z manetką bądz kierownicą? Czy kodowanie zgodnie z opisem w wątku rozwiązuje problem?

Opublikowano
Witam,

Macie jakieś sugestie?

Witam.

Z tego co wyczytałem podobna sytuacja występowała w A6 (C6), wystarczy zmienić w kodowaniu kraj z GB na np.Niemcy.

sugerujesz, że ma angola? :wink:

Opublikowano

Kielbu , Masz zle zakodowany modul kierownicy przeciez to sie nie dziw ze bledy wywalilo. Masz Kodowanie: 00022 a to nie do fisa...

Opublikowano
Witam,

Macie jakieś sugestie?

Witam.

sugerujesz, że ma angola? :wink:

Tego nikt nie wie :wink:

A może po prostu przez przypadek podczas kodowania wpisał źle nr i masz babo placek :wink:

Opublikowano

Dzisiaj sprawdze ale chyba to sie zmienia w fisie z manetki... gdzies to widzialem...

---------- Post dopisany 09-06-2014 at 23:18 ---------- Poprzedni post napisany 07-06-2014 at 13:47 ----------

Dzisiaj sprawdzalem i faktycznie mozna zmienic w menu fisa ( z poziomu manetki ) spalanie z l/100km lub 100km/l. Nawet filmik zrobilem :)

Opublikowano

Hej,

możesz wrzucić więcej info jak to naprawić? Byłbym wdzięczny. :)

Opublikowano

wszystko masz na filmiku :

tylko tam sie spalanie nie zmienilo, ale gdybym ruszyl wskazywalo by tak:

nP5MAf9.jpg

Opublikowano

OK, kolejne głupie pytanie ale jak się dostać do tego menu?

Opublikowano

:facepalm: faktycznie glupie :decayed:

manetka fis ( manetka wycieraczek ) ... przycisk reset ( menu ) , a tymi przyciskami z boku manetki zmieniasz gora dol

NAJIz4h.jpg

pomarańczowy - góra

żółty - dół

zielony - reset, wejscie w menu

masz kolorowy wyswietlacz?

nie wiem do konca czy czerwony fis ma tą opcje ...

Opublikowano

Mam czerwony wyświetlacz (nie kolorowy).

Nie no u mnie reset przełącza jedynie między pomiarami 1 a 2. Chyba ze mam to przytrzymać czy coś - wtedy resetuje pomiary. Chyba, że mam inne manetki. ;)