radzio49aa Opublikowano 15 Stycznia 2016 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Dodaj ze do prawej trzymając licznik tyłem Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
kaes Opublikowano 15 Stycznia 2016 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Masę podpinałem do niebieskiej kostki z prawej [tj. tej, która jest bliżej przełącznika świateł], szukałem czy jest możliwe, aby w moim roczniku był inny pinout, ale nic takiego nie znalazłem.
biggman Opublikowano 15 Stycznia 2016 Opublikowano 15 Stycznia 2016 (edytowane) Coś źle robisz, tak na logikę, jak wpięcie pinu może powodować safe. Licznik nie sprawdza czy pin ma 1cm długości, czy z kabelkiem 5cm. Podjedź do kogoś w okolicy kto już robił FISa i Ci pomoże. Możesz też sprawdzić czy w liczniku piny są prosto, czy któryś się nie skrzywił. Edytowane 15 Stycznia 2016 przez biggman
namaseo Opublikowano 15 Stycznia 2016 Opublikowano 15 Stycznia 2016 (edytowane) Mam pytanko - jest szansa, że ktoś sprawdzony (odpłatnie, ale bez szaleństw) się tym zabiegiem trudzi w Warszawie/okolicach? Edytowane 16 Stycznia 2016 przez namaseo
wrclaguna Opublikowano 16 Stycznia 2016 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Mam pytanko - jest szansa, że ktoś sprawdzony (odpłatnie, ale bez szaleństw) się tym zabiegiem trudzi w Warszawie/okolicach? Kolego ..... o takie rzeczy pytaj na SPOTACH WARSZAWSKICH a nie tu
dawid.bary Opublikowano 18 Stycznia 2016 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Kiepsko że zdjęcia się skasowały :/
wrclaguna Opublikowano 18 Stycznia 2016 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Kiepsko że zdjęcia się skasowały :/ napisałem do autora watka .... w sumie wisiały kilka dobrych lat
koleś1 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Opublikowano 19 Stycznia 2016 (edytowane) dawd.bary, przyjedź do mnie to Ci zrobię profi montaż. Edytowane 19 Stycznia 2016 przez koleś1
miro_x Opublikowano 27 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2016 Panowie fotki wrócą muszę przerzucić z fotosika bo blokuje zbyt duże wykorzystanie transferu.
boguc Opublikowano 31 Stycznia 2016 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Kiepsko że zdjęcia się skasowały :/ podpinam sie....chcialbym sobie to ogarnac w weekend a zdjecia by troche pomogly znalazlem taki film i na przykladzie a8 mysle ze tez mozna ogarnac a4 https://www.youtube.com/watch?v=kyC06ZRhHHw
melon31 Opublikowano 3 Lutego 2016 Opublikowano 3 Lutego 2016 Pany dziś miałem chwile czasu żeby wkońcu zająć się manetką i doszedłem do punktu rozebrania dolnej kolumny chyba torx 8 lecz nie mam takiego długiego klucza po skręcenie wszystkiego do pierwotnego stanu po podłączeniu PODUCHY zaczyna klakson piszczeć bez przerwy jakieś pomysły gdzie może być zwarcie ? albo który bezpiecznik jest od klaksona pozdro.
koleś1 Opublikowano 3 Lutego 2016 Opublikowano 3 Lutego 2016 po skręcenie wszystkiego do pierwotnego stanu po podłączeniu PODUCHY zaczyna klakson piszczeć bez przerwy jakieś pomysły gdzie może być zwarcie ? Jak zdjąłeś tylko poduche to tam bym szukał usterki. Może przyciąłeś kabelek pod poduszką? Zobacz PW.
Gwizdo Opublikowano 7 Lutego 2016 Opublikowano 7 Lutego 2016 Witam mam problem poniewaz udało mi się odblokowac fis-a ale niemoge otworzyc 16 wyskakuje too many communication errors to continue . Pytanie do was czy ktoś ma pomysł co z tym zrobić z gòry dziękuje
pawel212333 Opublikowano 12 Lutego 2016 Opublikowano 12 Lutego 2016 Mam do was pytanie razem z kolegą podpisaliśmy fisa i tempomat do mojej laluni i nie działa mi przyciski i tempomat co to może być kodowanie zrobione a nie dziala
Herdas Opublikowano 12 Lutego 2016 Opublikowano 12 Lutego 2016 Koledzy. U kolegi zmieniałem moduł w B6 aby dołożyć tempomat i odblokować fis. Wcześniej nie mial nawet fis i zwykła manetka. ZMONTOWALEM wszytko i kodowania porobiłem adaptacje jednak fis reaguje tylko na reset- wyłącza wyświetlacz wiecej nic nie reaguje. Tempomat tez nie reaguje mimo aktywacji w engine. Gdzie. Moze tkwic problem? Auto audi a4 b6 asn tarcze 1LT abs zakodowane 09395 oraz 04495 Adaptacja instrumental 19 kanal 31111 jak pamiętam. No i kanal 16 01042. Brak reakcji na przyciski. Jakies sugestie
wrclaguna Opublikowano 12 Lutego 2016 Opublikowano 12 Lutego 2016 Co post to same problemy Sprawdz czujnik stopu Herdas
Herdas Opublikowano 12 Lutego 2016 Opublikowano 12 Lutego 2016 Co post to same problemy Sprawdz czujnik stopu Herdas To.sugestia akropo tempomatu. A co z fis? Czy te ukladyr są powiązane jakoś?
wrclaguna Opublikowano 12 Lutego 2016 Opublikowano 12 Lutego 2016 Kodowania wszedzie oka jakies błedy ?
Herdas Opublikowano 12 Lutego 2016 Opublikowano 12 Lutego 2016 Kodowania wszedzie ok a jakies błedy ? w silniku tlyko czujnik temp. wody. reszta czyste.. wczesniej miał moduł F bez manetki obsługującej FIS Tasma końcówka C. Dołożylem moduł N wraz z manetką FIS i TEMPO. Taśma końcówka C. po kodowaniach jak pisałem w wczesniejszym poscie tempomat nie reaguje w loginie wpisywałęm 11463 Vag zatwierdził i nie rusza co do FIS zrobilem adaptacje i działa tylko przycisk RESET przełaczniki FISa góra dół nie reaguje..... nie pojawia się tez komunikat braku płynu do spryskiwaczy (nie wiem czy ma czujnik nie sprawdziłem) w instrumentalu, steering wheelu .ABS engine ma tylko bład temp wody o którym mówiłem... może być to wina taśmy? obie manetki byłby uszkodzone? u mnie w B7 jak zmieniałem moduł i dokładałem tempomat wszysto zaczeło działać u innego kolegi to samo kodowanie porobione i działało.
koleś1 Opublikowano 13 Lutego 2016 Opublikowano 13 Lutego 2016 Czujniki to dobry trop. W blokach pomiarowych silnika widać reakcje na naciskanie pedałów sprzęgła i stop? Uwalony czujnik na pedale sprzęgła nie daje żadnego błędu. Tylko tempomat nie będzie działał. Co do FIS to manetka może być uszkodzona. Już tu komuś na forum wysyłałem w takiej sytuacji. Masz jakąś na podmiankę aby to wykluczyć? No i wydaje mi się, że coś za dużo jedynek w kanale 19. Może tam pokombinuj z adaptacją? Taśma nie jest uszkodzona bo ona z manetkami nie ma nic wspólnego. Manetki wpinasz w moduł. Moduł na pewno masz N? Bo nakleję z numerem łatwo przekleić na inny.
Rekomendowane odpowiedzi