Viking Opublikowano 24 Marca 2006 Opublikowano 24 Marca 2006 Co to może być że słysze puknięcie z prawej strony w zawieszeniu jak zmieniam biegi i gwałtownie puszczam sprzęgło........wahacze sprawdzone wszystkie są ok oprócz tych łączników stabilizatora na których jest niewielki luz.....czy mogą one być przyczynę tych puknięć???? Czy jest w tym inna przyczyna???
dark79 Opublikowano 24 Marca 2006 Opublikowano 24 Marca 2006 a może to przeguby dają o sobie znać, mały test, skręć kołami na maxa w jakąś strone i ruszaj do przodu i do tyłu, nie powinno być nic słychać na zewnątrz, a jak jest takie fajne stukanie to masz odpowiedż na pytanie, u mnie już niestety też się odezwały przyguby :mrgreen:
Viking Opublikowano 25 Marca 2006 Autor Opublikowano 25 Marca 2006 Sprawdzę przeguby....ale to chyba nie one......bo to na prostych kołach sobie lubi puknąć......ale jeszcze je sprawdze...... Dzięki.....Pozdro.....
LataY Opublikowano 25 Marca 2006 Opublikowano 25 Marca 2006 poduszki to raczej szaranie a nie stukot (?) u mnie jest juz zle z poduchami , przy gwaltownym dodaniu gazu czuc ze poduchy wytrzaskane ... przy okazji - na jakie koszta mam sie szykowac przy wymianie poduchy ?
Hugo Opublikowano 25 Marca 2006 Opublikowano 25 Marca 2006 przy okazji - na jakie koszta mam sie szykowac przy wymianie poduchy ? Te tańsze ok 50zł , Febi będą kosztowały już ze 120zł
LataY Opublikowano 25 Marca 2006 Opublikowano 25 Marca 2006 no to nasuwaja mi sie dwa pytania: 1. czy warto doplacic te 70 zl , roznica w trwalosci bedzie tego warta ? 2. jakie beda mniej wiecej koszta robocizny , duzo z tym dlubania ?
bratpit Opublikowano 28 Marca 2006 Opublikowano 28 Marca 2006 no to nasuwaja mi sie dwa pytania:1. czy warto doplacic te 70 zl , roznica w trwalosci bedzie tego warta ? zawsze warto dołożeyć pare złoty i kupić coś trwalszego , ja tak przynajmniej zawsze robie.
bolek Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Sprawdz jeszcze wahacze bo mi dawal popalic Prawy przedni górny i tez mi tak stukało,po wymianie cisza
Viking Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Właśnie....ja też go podejrzewam ale nie mam dowodów że to on!!! Nie ma na nim luzu... jakie są dobre metody aby sprawdzić luz na wahaczach oprócz szarpaków :?:
_siwy_ Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Opublikowano 5 Kwietnia 2006 A moze to pedał ci stuka jak gwałtownie puszczasz??
Viking Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2006 mmm o pedale nie pomyślałem ale sprawdze....ale raczej to gdzieś z zawieszenia dochodzi ten stuk....ale najdziwniejsze że nie zawsze go słychać :neutral:
Easy Rider Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Witam, tez mam ten problem, co ciekawe jak samochod jest obciążony - 4-5 osób to choćbym nie wiem jak się "starał" to nic nie będzie stukać, ale jak jadę sam to wystarczy gwałtowniej ruszyć i zaraz pojawia się jedno stuknięcie z prawej strony zawieszenie też miałem sprawdzane i nie ma żadnych luzów pozdrawiam Easy Rider
Rekomendowane odpowiedzi