Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Co ile wymiana filtrów ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Posiadam A4 z silnikiem 1.9tdi (131km) i robię rocznie 15000km a więc równo co rok w sierpniu wypada mi wymiana oleju i filtrów przy każdej wymianie oleju wymieniam również filtr paliwa, powietrza, i filtr kabinowy i teraz mam pytanie czy trochę nie przesadzam co ile wymieniacie filtr paliwa, powietrza i kabinowy? może nie potrzebnie generuje sobie koszty? :mysli:

Opublikowano

Olej, filtr oleju, kabinowy i powietrza wymieniam co 10tys km. Paliwa wymieniac co druga wymiane.

Opublikowano

Ja wymieniam wszystko od razu i kupuje komplet,chyba nic zlego sie nie dzieje jak wymieniam co roku filtr paliwa nie ?Co 15kkm jest zalecane,jak chcesz mozesz i co 10-12kkm a moim zdaniem koszty nie sa duze jezeli od razu kupuje sie komplet np bosha,mana,filtrona.Ja pierwszy rok po zakupie auta wymienilem wszystkie filtry na ori i to byl blad chyba bo za wszystko lacznie z olejem+wymiana wyszlo ladnie ponad 4 stowki ;/ . Teraz tylko Bosh ;p i nie jest drogo.

Opublikowano

ja wymieniam co 12 tys km a paliwa identycznie jak kolega Bieniek co druga wymiane

Opublikowano

A ja na filtrze paliwowym ma zrobione 50tys. :) dodam że leje dodatek do paliwa Castrola

inne wymienia wraz z oleje czyli co 15 tys

Opublikowano

ja wymieniam co 12 tyś cały komplet :cool1: na pewno to nie zaszkodzi :good:

Opublikowano

co 15 tys olej i filtry, filt paliwa co 30

Opublikowano

Co 10 tyś. Filtr paliwa zawsze po zimie.

Pozdro

ZC

Opublikowano

dla czego zmieniasz filtr paliwa co 10 tys ? troszke za krotki okres mi sie wydaje

Opublikowano

dla czego zmieniasz filtr paliwa co 10 tys ? troszke za krotki okres mi sie wydaje

Czytaj ze zrozumieniem :naughty:

Opublikowano

serwisówka audi pisze że filtr oleju razem z olejem, powietrza co 30 tys, kabinowy co 2 lata, paliwa co 60 tyś lub 2 lata.

pzdr.

Opublikowano

Tak kolego tylko ze ASO nie uwzględniło jakości naszego paliwa więc najlepiej co roku przed zimą i co 10 tyś filtry + olej :tongue4:

Opublikowano

Ja wymieniam wszystkie filtry co 15 tyś, czyli tak mniej wiecej co około pół roku.

Opublikowano

u mnie filtr oleju i powietrza i kabinowy co 12 tys, paliwa raz do roku

Opublikowano

ja wymieniam komplet - oleju, powietrza, paliwa co 10kkm , a kabinowy z węglem minimum raz w roku,

filtry nie są drogie (kneht, man, bosh) więc uważam że warto

raz widziałem bebechy filtra paliwa z AVF/AWX z przebiegiem ok 18kkm - niezłe bagno w nim było, właściciel tankował tylko na SHELL diesel extra i czasami VPower. Lepiej wymieniać filtr częściej niż potem grzebać coś przy PD, lub marudzić że korekcje są do d... itp.

Opublikowano

olej + filtr 15tys

powietrze + kabina na bieżąco bo można łatwo sprawdzić

paliwa max co 24m-ce bądź 20 tys

Opublikowano

olej + paliwo + powietrze po przejechanych 10 tys

Opublikowano

Olej i filtr co 10 tys.

Paliwa raz w roku przed zimą a kabinowy na wiosnę i przed zimą.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

ja wymieniam komplet - oleju, powietrza, paliwa co 10kkm , a kabinowy z węglem minimum raz w roku,

filtry nie są drogie (kneht, man, bosh) więc uważam że warto

raz widziałem bebechy filtra paliwa z AVF/AWX z przebiegiem ok 18kkm - niezłe bagno w nim było, właściciel tankował tylko na SHELL diesel extra i czasami VPower. Lepiej wymieniać filtr częściej niż potem grzebać coś przy PD, lub marudzić że korekcje są do d*py itp.

Witam

Odgrzeje trochę kotleta :) wymieniłem filtr paliwa po 20 tys km (z racji że zbliża się zima) - powiem szczerze potwierdzam co wyżej napisane - czarny bardzo, trochę się zdziwiłem bo zawsze tankuje na dobrych stacjach - statoil 90% więc w naszych warunkach wymiana filtra paliwa minimum raz na rok i co 20-25 tys jak najbardziej wskazana.

Pozdrawiam

Opublikowano

Ja wymieniam wszystko co 15kkm i jestem :> :>