Opublikowano 10 Stycznia 201412 l To chyba będą 2 Pytanie kto pierwszy założy he maxteRR do AVFa już załozył gtb22 tyle że w budzie B5:wink: daniels rzuciłbyś na pw coś o tej turbince, cena, kto składał i kiedy planujesz ją wyjąć pierwsze 2260 w B5 pewnie miał adrian bo to już chyba z rok jak ja tam włożyłem:) tam jest trochę więcej miejsca niż w B6..... ---------- Post dopisany at 12:22 ---------- Poprzedni post napisany at 12:21 ---------- No mówiłem heszkoda że Darek nie mówi...orientuje się ktoś na ile styka HF50? mylse że pod 300PS ---------- Post dopisany at 12:24 ---------- Poprzedni post napisany at 12:22 ---------- Szkoda ze nie poleciałeś ostatnio na spocie z Darkiem .a miałem niby lecieć? bo nic o tym nie wiem jak kupisz 330d to i tak nas objedziesz po koksie moze....
Opublikowano 10 Stycznia 201412 l He idzie to na weekendzie naprawić już bedziesz miał 330d? grubo panie,w sumie z benzyną 2.5 BMW leciałem z dieslem jeszcze nie..Firad HF 50 ma wydatek paliwowy na 270-290KM,czyli wystarczająco
Opublikowano 10 Stycznia 201412 l Bez stresu . Tak szybko to tylko Artur działa w kwestii zmiany aut;)
Opublikowano 10 Stycznia 201412 l Bez stresu . Tak szybko to tylko Artur działa w kwestii zmiany aut;)
Opublikowano 10 Stycznia 201412 l Firad HF50 wydał mi takie dawki jakis czas temu po przebiegu 30tyś. 3x99mg i 104mg jedna ---------- Post dopisany at 13:09 ---------- Poprzedni post napisany at 13:08 ---------- maxteRR to sprężarkę kupił moją
Opublikowano 11 Stycznia 201412 l Witam wszystkich Jestem posiadaczem A4 B6 1.9 TDI AVF 131KM i mam kilka pytań. Jakie polecacie turbo do tego silnika, oczywiście przy zmianie turbiny doszla by zmiana sprzęgła od BRD, IC no i strojenie? Ile można wyciągnąć po takich modyfikacjach? Samochodem poruszam się na codzień więc wolałbym zeby pozostał jak do tej pory bezawaryjny ;-) Proszę o wszelkie porady/sugestie podać na PW Pozdrawiam
Opublikowano 11 Stycznia 201412 l Witam wszystkich Jestem posiadaczem A4 B6 1.9 TDI AVF 131KM i mam kilka pytań. Jakie polecacie turbo do tego silnika, oczywiście przy zmianie turbiny doszla by zmiana sprzęgła od BRD, IC no i strojenie? Ile można wyciągnąć po takich modyfikacjach? Samochodem poruszam się na codzień więc wolałbym zeby pozostał jak do tej pory bezawaryjny ;-) Proszę o wszelkie porady/sugestie podać na PW Pozdrawiam masz cały watek rozpisany z możliwosciami i ośiągami, a ten watek dotyczy 2 konkretnych suszarek:whistling:
Opublikowano 28 Czerwca 201412 l Czytając ten wątek przeczytałem, że ktoś oferuje gotowe "kity" gtb1756vk pod AVF ale nie mogę teraz znaleźć kto... Podpowiedzcie do kogo uderzyć.
Opublikowano 28 Czerwca 201412 l http://a4-klub.pl/wykresy-modyfikacjach-projekty-modyfikowanych-aut-119/modyfikacje-a4-b6-s-line-1-9-avf-juby_p-252033/ uderz do tego gościa
Opublikowano 13 Sierpnia 201411 l Wkładał ktoś gtb1756 do b7 2.0 tdi? Puszka filtra powietrza nie wchodzi u mnie brakuje ok 1cm. Ma ktoś jakiś patent na to?
Opublikowano 14 Sierpnia 201411 l Wkładał ktoś gtb1756 do b7 2.0 tdi? Puszka filtra powietrza nie wchodzi u mnie brakuje ok 1cm. Ma ktoś jakiś patent na to? pokaż fotkę
Opublikowano 17 Sierpnia 201411 l Pare dni temu u mnie również zagosciło gtb1756vk od krzyśka. Po małych problemach z n75, teraz elegancko wstaje Gdyby ktoś sie decydował na montaz takiego turbo w 1,9 VP AFN/AVG itd to trzeba kupić: Filtr -> turbo - kolanko silikonowe 135st fi 57 - kolanko redukcyjne 45st 76/57, tutaj moze być nawet i jakieś 30st, będzie trzeba je sporo podciąć, można spróbować w sumie też z prostą redukcją, kwestia spasowania - łącznik aluminiowy 57mm 1mcm w zupełnosci wystarczy - do turbo polecam dokupić element plastikowy fabryczny z wyjsciem na odme, bardzo ułatwia sprawe. Podłączenie odmy - 20cm rurki aluminiowej fi25(zewnętrzna), tniemy ori wąż od odmy na prostym odcinku, dajemy przedłużke alu i podłaczamy do turbiny, do tego wyzej wspomnianego elementu dolotu. Turbo -> Intercooler Jesli wyjscie turbiny do IC jest przespawane i przekręcone w odpowiednią strone, wystarczy kupić: - kolanko 90st fi51 - 20cm prostego silikonu, badź rurke alu fi51 Tutaj kwestia jaką macie średnice orurowania IC, na turbo wchodzi fi51. Turbo ->wydech - trzeba zrobić flansze pod mocowanie nowej turbiny i przyspawać do ori wydechu
Opublikowano 18 Sierpnia 201411 l Pare dni temu u mnie również zagosciło gtb1756vk od krzyśka. Po małych problemach z n75, teraz elegancko wstaje Gdyby ktoś sie decydował na montaz takiego turbo w 1,9 VP AFN/AVG itd to trzeba kupić: Filtr -> turbo - kolanko silikonowe 135st fi 57 - kolanko redukcyjne 45st 76/57, tutaj moze być nawet i jakieś 30st, będzie trzeba je sporo podciąć, można spróbować w sumie też z prostą redukcją, kwestia spasowania - łącznik aluminiowy 57mm 1mcm w zupełnosci wystarczy - do turbo polecam dokupić element plastikowy fabryczny z wyjsciem na odme, bardzo ułatwia sprawe. Podłączenie odmy - 20cm rurki aluminiowej fi25(zewnętrzna), tniemy ori wąż od odmy na prostym odcinku, dajemy przedłużke alu i podłaczamy do turbiny, do tego wyzej wspomnianego elementu dolotu. Turbo -> Intercooler Jesli wyjscie turbiny do IC jest przespawane i przekręcone w odpowiednią strone, wystarczy kupić: - kolanko 90st fi51 - 20cm prostego silikonu, badź rurke alu fi51 Tutaj kwestia jaką macie średnice orurowania IC, na turbo wchodzi fi51. Turbo ->wydech - trzeba zrobić flansze pod mocowanie nowej turbiny i przyspawać do ori wydechu Ladnie siedzi ...
Opublikowano 19 Sierpnia 201411 l To był żart, żeby Kowiego podrażnić mam swój minimalny udział w efekcie końcowym. W A3 ciężko zrobić zdjęcia bo silnik jest umieszczony poprzecznie, turbina "pod samochodem" i za silnikiem. Od góry zdjęcia nie zrobisz. Jak w A4 zagości GTB22 to wtedy się pochwalę.
Opublikowano 19 Sierpnia 201411 l Śledzę temat bo będę zakładał w Octavii BMM GTB1756VK ale najpierw muszę dwumas i sprzęgło zmienić. Coś polecacie? wysłane z Commodore 64