Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Turbosprężarka GTB1756VK do Audi A4 B6/B7 1.9 TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
To chyba będą 2 :) Pytanie kto pierwszy założy he

maxteRR do AVFa już załozył gtb22 tyle że w budzie B5:wink:

daniels rzuciłbyś na pw coś o tej turbince, cena, kto składał i kiedy planujesz ją wyjąć:whistling:

pierwsze 2260 w B5 pewnie miał adrian bo to już chyba z rok jak ja tam włożyłem:) tam jest trochę więcej miejsca niż w B6.....

---------- Post dopisany at 12:22 ---------- Poprzedni post napisany at 12:21 ----------

No mówiłem he
szkoda że Darek nie mówi...:banan:

orientuje się ktoś na ile styka HF50?

mylse że pod 300PS

---------- Post dopisany at 12:24 ---------- Poprzedni post napisany at 12:22 ----------

Szkoda ze nie poleciałeś ostatnio na spocie z Darkiem .
a miałem niby lecieć? bo nic o tym nie wiem :whistling: jak kupisz 330d to i tak nas objedziesz

po koksie moze....

Opublikowano
He idzie to na weekendzie naprawić :)
już bedziesz miał 330d? grubo panie,w sumie z benzyną 2.5 BMW leciałem :wink: z dieslem jeszcze nie..

Firad HF 50 ma wydatek paliwowy na 270-290KM,czyli wystarczająco :wink:

Opublikowano

Bez stresu . Tak szybko to tylko Artur działa w kwestii zmiany aut;)

Opublikowano
Bez stresu . Tak szybko to tylko Artur działa w kwestii zmiany aut;)
:decayed:
Opublikowano

Firad HF50 wydał mi takie dawki jakis czas temu po przebiegu 30tyś. 3x99mg i 104mg jedna

---------- Post dopisany at 13:09 ---------- Poprzedni post napisany at 13:08 ----------

maxteRR to sprężarkę kupił moją;)

Opublikowano
maxteRR to sprężarkę kupił moją;)

:) i wszystko jasne

Opublikowano

Witam wszystkich

Jestem posiadaczem A4 B6 1.9 TDI AVF 131KM i mam kilka pytań. Jakie polecacie turbo do tego silnika, oczywiście przy zmianie turbiny doszla by zmiana sprzęgła od BRD, IC no i strojenie? Ile można wyciągnąć po takich modyfikacjach?

Samochodem poruszam się na codzień więc wolałbym zeby pozostał jak do tej pory bezawaryjny ;-)

Proszę o wszelkie porady/sugestie podać na PW

Pozdrawiam

Opublikowano
Witam wszystkich

Jestem posiadaczem A4 B6 1.9 TDI AVF 131KM i mam kilka pytań. Jakie polecacie turbo do tego silnika, oczywiście przy zmianie turbiny doszla by zmiana sprzęgła od BRD, IC no i strojenie? Ile można wyciągnąć po takich modyfikacjach?

Samochodem poruszam się na codzień więc wolałbym zeby pozostał jak do tej pory bezawaryjny ;-)

Proszę o wszelkie porady/sugestie podać na PW

Pozdrawiam

masz cały watek rozpisany z możliwosciami i ośiągami, a ten watek dotyczy 2 konkretnych suszarek:whistling:

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Czytając ten wątek przeczytałem, że ktoś oferuje gotowe "kity" gtb1756vk pod AVF ale nie mogę teraz znaleźć kto... Podpowiedzcie do kogo uderzyć.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wkładał ktoś gtb1756 do b7 2.0 tdi? Puszka filtra powietrza nie wchodzi u mnie brakuje ok 1cm. Ma ktoś jakiś patent na to? :P

Opublikowano

Wkładał ktoś gtb1756 do b7 2.0 tdi? Puszka filtra powietrza nie wchodzi u mnie brakuje ok 1cm. Ma ktoś jakiś patent na to? :P

pokaż fotkę

Opublikowano

Pare dni temu u mnie również zagosciło gtb1756vk od krzyśka. Po małych problemach z n75, teraz elegancko wstaje :kox:

10601274_680498998686607_768858131_n_zps

10595749_680499005353273_1053737778_n_zp

DSC0644a_zps1b403204.jpg

Gdyby ktoś sie decydował na montaz takiego turbo w 1,9 VP AFN/AVG itd to trzeba kupić:

Filtr -> turbo

- kolanko silikonowe 135st fi 57

- kolanko redukcyjne 45st 76/57, tutaj moze być nawet i jakieś 30st, będzie trzeba je sporo podciąć, można spróbować w sumie też z prostą redukcją, kwestia spasowania

- łącznik aluminiowy 57mm 1mcm w zupełnosci wystarczy

- do turbo polecam dokupić element plastikowy fabryczny z wyjsciem na odme, bardzo ułatwia sprawe.

Podłączenie odmy

- 20cm rurki aluminiowej fi25(zewnętrzna), tniemy ori wąż od odmy na prostym odcinku, dajemy przedłużke alu i podłaczamy do turbiny, do tego wyzej wspomnianego elementu dolotu.

Turbo -> Intercooler

Jesli wyjscie turbiny do IC jest przespawane i przekręcone w odpowiednią strone, wystarczy kupić:

- kolanko 90st fi51

- 20cm prostego silikonu, badź rurke alu fi51

Tutaj kwestia jaką macie średnice orurowania IC, na turbo wchodzi fi51.

Turbo ->wydech

- trzeba zrobić flansze pod mocowanie nowej turbiny i przyspawać do ori wydechu

:hi:

Opublikowano

silnik BPW, narazie mam włożony stożek

http://y7m3voih.jpg

http://xhbkky99.jpg

Opublikowano

Pare dni temu u mnie również zagosciło gtb1756vk od krzyśka. Po małych problemach z n75, teraz elegancko wstaje :kox:

10601274_680498998686607_768858131_n_zps

10595749_680499005353273_1053737778_n_zp

DSC0644a_zps1b403204.jpg

Gdyby ktoś sie decydował na montaz takiego turbo w 1,9 VP AFN/AVG itd to trzeba kupić:

Filtr -> turbo

- kolanko silikonowe 135st fi 57

- kolanko redukcyjne 45st 76/57, tutaj moze być nawet i jakieś 30st, będzie trzeba je sporo podciąć, można spróbować w sumie też z prostą redukcją, kwestia spasowania

- łącznik aluminiowy 57mm 1mcm w zupełnosci wystarczy

- do turbo polecam dokupić element plastikowy fabryczny z wyjsciem na odme, bardzo ułatwia sprawe.

Podłączenie odmy

- 20cm rurki aluminiowej fi25(zewnętrzna), tniemy ori wąż od odmy na prostym odcinku, dajemy przedłużke alu i podłaczamy do turbiny, do tego wyzej wspomnianego elementu dolotu.

Turbo -> Intercooler

Jesli wyjscie turbiny do IC jest przespawane i przekręcone w odpowiednią strone, wystarczy kupić:

- kolanko 90st fi51

- 20cm prostego silikonu, badź rurke alu fi51

Tutaj kwestia jaką macie średnice orurowania IC, na turbo wchodzi fi51.

Turbo ->wydech

- trzeba zrobić flansze pod mocowanie nowej turbiny i przyspawać do ori wydechu

:hi:

Ladnie siedzi ...

Opublikowano

U mnie ładniej :decayed:

Opublikowano

nooo to się pochwal...

Opublikowano

To był żart, żeby Kowiego podrażnić :P mam swój minimalny udział w efekcie końcowym.

W A3 ciężko zrobić zdjęcia bo silnik jest umieszczony poprzecznie, turbina "pod samochodem" i za silnikiem. Od góry zdjęcia nie zrobisz.

Jak w A4 zagości GTB22 to wtedy się pochwalę.

Opublikowano

Śledzę temat bo będę zakładał w Octavii BMM GTB1756VK ale najpierw muszę dwumas i sprzęgło zmienić. Coś polecacie?

wysłane z Commodore 64

Opublikowano

U Ciebie tez bardzo ladnie :decayed: