Opublikowano 7 Listopada 201312 l Ktoś pisał wcześniej o kosztach łożysk, czy to kompletne z piastą, czy samo łożysko do przełożenia w pieście ? Ja pisałem. 550 zł za przełożenie łożyska z piastą (łącznie z kosztem części). Podejrzewam, że przy wymianie samego łożyska koszty robocizny byłyby droższe niż kasa zaoszczędzona na piaście Jeśli masz możliwości i chęci, to ja (z perspektywy doświadczenia) na Twoim miejscu porwałbym się na samodzielną wymianę. Łożyska FAG z piastą chodzą poniżej 300 zł na Allegro. Nie no oczywiście z piastą koniecznie, jeśli będę wymieniał oczywiście. Póki co muszę jakoś zdiagnozować co hałasuje, opony czy łozyska. Pewnie się z tym przemorduję do wiosny.
Opublikowano 8 Listopada 201312 l Panowie miał ktoś problem w 3.0tdi CAPA z wyciekami paliwa z pompy wysokiego ciśnienia? Cały silnik mam zapocony od ropy po stronie pompy, nawet pod miską olejową.
Opublikowano 8 Listopada 201312 l panowie czy to prawda że w A4 B8 2.0TDI w manualu sprzęgło jest sporo twardsze niż w A4 B7,czy handlarz wciskał mi kit?
Opublikowano 8 Listopada 201312 l Kupilem kiere od tt (multi jak poprzednio)z poducha 8J0880201n ale wtyczka od airbaga delikatnie sie rozni tzn ma boczne zabki wyzej czy wystarczy je spilowac i bedzie gralo czy "pinologia" wszedzie jest ta sama??
Opublikowano 8 Listopada 201312 l http://a4-klub.pl/b5-battalion-176/video-audi-a4-oem-movie-2013-ostrow-wielkopolski-303968/#post3883303
Opublikowano 8 Listopada 201312 l przynajmniej się dowiedziałem że w tym roku był "letni zlot ogólnopolski"
Opublikowano 8 Listopada 201312 l Ja sam byłem B8, ale nie żałuje chociaż nie wróć żałuję, że nie pojechałem w piątek:facepalm:
Opublikowano 8 Listopada 201312 l Panowie jako, że prawie nikomu nie ufam w tych sprawach a serwis pewnie drogi, zamierzam wziasc sie za wymiane kpl. sprzegła, moze ktos z Was to robił w 8k? jakies uwagi czy cos??
Opublikowano 8 Listopada 201312 l Pany używał ktoś plastidipa ? czy 400ml jedna puszka w sprayu starczy na pomalowanie dokładki tylnego zderzaka ?
Opublikowano 9 Listopada 201312 l Kupilem kiere od tt (multi jak poprzednio)z poducha 8J0880201n ale wtyczka od airbaga delikatnie sie rozni tzn ma boczne zabki wyzej czy wystarczy je spilowac i bedzie gralo czy "pinologia" wszedzie jest ta sama??http://img.tapatalk.com/d/13/11/08/e3ave8e8.jpg Tak trzeba plastik dociąc
Opublikowano 9 Listopada 201312 l Koledzy ile mogę śpiewać za zestaw hamulców - kpl - stan dobry z 3.0tdi ? w poniedziałek zakładam S4 i nie wiem za ile mam wystawić obecny jakieś sugestie - ktoś kupował - sprzedawał ?
Opublikowano 9 Listopada 201312 l Miron, ja próbowałem swój z A5 3.0 TDI sprzedać i zainteresowanie zerowe... Leży pozawijany w garażu...
Opublikowano 9 Listopada 201312 l To rzućcie jakąś orientacyjną cenę za Wasze zestawy hamulcowe a ja się z tym prześpię Wiadomo w grę wchodzą zaciski, jarzma i ewentualnie tarcze i klocki:decayed:
Opublikowano 9 Listopada 201312 l Prosze http://a4-klub.pl/audi-a4-b8-154/ic-wydech-hamulce-wtryski-rzeczy-3-0-tdi-304071/#post3884873
Opublikowano 9 Listopada 201312 l może ktoś chętny?? http://a4-klub.pl/zamienie-oddam-104/siatke-bagaznika-b8-304121/
Opublikowano 9 Listopada 201312 l jak by ktoś widział w dobrej cenie grill S4 chrom to jestem chętny - w dobrej cenie (dla szwagra)
Opublikowano 9 Listopada 201312 l Wracając do sprawy nie grzejącego lewego lusterka:decayed: Dziś sprawdziłem łopatologicznie po przez wyciągniecie wkładu czy jest grzany?? Okazuje się ze nawet jest i do tego nawet podłączony. Vag nie pokazuje błędów w sterowniku drzwi. Podpowiedzi nie mam dotyczące grzania ale kodowania są identyczne w obu sterownikach przednich. Przy probie wykonania testu grzania w vag-u w sterowniku od strony pasażera (działa normalnie) pokazuje ON i 100% a w sterowniku kierowcy not installed. To samo przy odczycie bloku nr 5 Heating w lewym lusterku pokazuje not installed a w prawym temperaturę i inne wartości. Jakiś pomysł co dalej ??
Opublikowano 10 Listopada 201312 l panowie czy to prawda że w A4 B8 2.0TDI w manualu sprzęgło jest sporo twardsze niż w A4 B7,czy handlarz wciskał mi kit? ja po przesiadce z b6 do b8 stwierdzam ze jest wch...j twardsze , napoczatku ja czulem znaczna roznice
Opublikowano 10 Listopada 201312 l Panowie jako, że prawie nikomu nie ufam w tych sprawach a serwis pewnie drogi, zamierzam wziasc sie za wymiane kpl. sprzegła, moze ktos z Was to robił w 8k? jakies uwagi czy cos?? O kurna, Łukasz, jesteś wielki może podstawię Ci swój