Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ps. nic nie będzie tarło - i już na pewno nie z przodu - przód mi nawet nie tarł jak miałem 20 9' ET29

Miejmy taką nadzieję , ja Ci powiem ,że już powoli zaczynam coraz mniej wierzyć tym wyliczeniom ET ,szer. felgi, gdyż matematycznie wychodzi że powinno być OK a praktyka niekiedy pokazuje coś innego :wink:

No nic , jak felgi dotrą czekamy na przymiarkę , czterech karków do środka i test :decayed:

---------- Post dopisany at 14:01 ---------- Poprzedni post napisany at 13:58 ----------

Tylko że Ty to masz na A6 a nie A4 o ile jeszcze z tyłu może cudem nie przytrze to przód wydaje mi się że będzie tarł ;/ ale zobaczymy :) jak wejdą to :banan:

Ale powiem Ci szczerze ,że felgi są praktycznie równo z błotnikami, ale nic kompletnie nie przyciera. Natomiast miałem problem z przednimi zaciskami , haczyła jedna śrubka ,ale taka mało istotna :wink:

• Odpowiedzi 34,8 tys.
  • Wyświetleń 2,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Hmm dziwne powiem Ci u mnie Et 32 i 8.5J z przodu jest praktycznie na równo z błotnikiem tył praktycznie też a tutaj 0,5cala różnicy czyli 1,2cm hmmm

Różnica w stosunku do kółek Orzełka jest taka że jego tylko 5mm mocniej wystają, a nie 1,2cm..

dlaczego 5mm? jak 1cal = 2,5cm więc pół cala to 1,2cm czyli 12mm anie 5mm.

Jest inne ET felgi, wtedy nie wystaje 12mm tylko 5mm na zewnątrz, a 7mm do wew.

Opublikowano

Pany, kupuje na lato opony i potrzebuje porady :decayed:

Felga to 20'' 9 calowa. Jakiego walca do niej dobrać by opona zachodziła na felgę tworząc jakby ochronny rant?

// hammer ; ( jutro : (

Opublikowano

265/30/20

---------- Post dopisany at 17:45 ---------- Poprzedni post napisany at 17:44 ----------

Ps. nic nie będzie tarło - i już na pewno nie z przodu - przód mi nawet nie tarł jak miałem 20 9' ET29

Miejmy taką nadzieję , ja Ci powiem ,że już powoli zaczynam coraz mniej wierzyć tym wyliczeniom ET ,szer. felgi, gdyż matematycznie wychodzi że powinno być OK a praktyka niekiedy pokazuje coś innego :wink:

No nic , jak felgi dotrą czekamy na przymiarkę , czterech karków do środka i test :decayed:

---------- Post dopisany at 14:01 ---------- Poprzedni post napisany at 13:58 ----------

Tylko że Ty to masz na A6 a nie A4 o ile jeszcze z tyłu może cudem nie przytrze to przód wydaje mi się że będzie tarł ;/ ale zobaczymy :) jak wejdą to :banan:

Ale powiem Ci szczerze ,że felgi są praktycznie równo z błotnikami, ale nic kompletnie nie przyciera. Natomiast miałem problem z przednimi zaciskami , haczyła jedna śrubka ,ale taka mało istotna :wink:

dokładnie - a przekonałem się o tym osobiście na obecnych 20

Opublikowano

Panowie czy zestaw hamulcowy z s4 lub s5 (tarcze 345 i 330) będzie pasował pod oryginalne felgi 17 calowe? Mogą być jakiś problemy czy powinno być ok?

Wysłane z mojego Xperia Ray przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

bedzie pasowal, tylko ET wypadalo by w okolicach 35

Opublikowano

Przy standardowym et 45 nie spasuja? Trochę lipa bo jeszcze dwa komplety felg dodatkowo to trochę za duzy wydatek.

Opublikowano

panowie a rozwiercał ktoś otwór centrujący w felgach ? szukam zakładu który by to dobrze zrobił z otworu 57,1 na 66,6:wink:

Opublikowano
panowie a rozwiercał ktoś otwór centrujący w felgach ? szukam zakładu który by to dobrze zrobił z otworu 57,1 na 66,6:wink:

rozwiercałem w swoich zimówkach, mechanika precyzyjna Ci to zrobi bez problemu

Opublikowano

Czyli na standardowe et 45 można wsadzić większe tarcze niż seryjne, czy raczej nie kombinować i założyć standardowe.

Opublikowano
Przy standardowym et 45 nie spasuja? Trochę lipa bo jeszcze dwa komplety felg dodatkowo to trochę za duzy wydatek.

dystans 10 mm i nie potrzeba dwóch kompletów felg :decayed:

Opublikowano

U mnie na zimę weszły ori 17" z ET 45 przy zaciskach S4, w jednym kole tylko odważnik trochę haczył, ale zamiana kół stronami załatwiła sprawę:wink:

Opublikowano

Miron, to chyba takie parametry felg będą u Ciebie, tylko opona węższa, zgadza się ? Tu ładnie widać to gięcie szprych. Ile tam było od rantu do kapselka ...

5x112 AUDI ROTOR 19'' ORYGINAŁ A5 RS5 S5 A6 LATO (4043005605) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Oj chyba będzie pięknie.

Opublikowano

To są dokładnie te kółka - było 52mm

---------- Post dopisany at 12:04 ---------- Poprzedni post napisany at 11:54 ----------

tyle że nowe w kartonach i bez opon (ale oponki już jadą)

Opublikowano

No jak na to wlezą opony 235 to powinno ładnie się ustawić w nadkolach. Tak szczerze to nie mogę się doczekać jak to będzie wyglądało. Chyba lepiej żeby nie było za ładnie bo jeszcze zachoruję na taki felunek :kwasny:

Opublikowano

ja zachorowanie mam już za sobą - dobrze że kolesia z tymi felgami mam 10km ode mnie bo mogę co 2 dni podjechać i sobie popatrzeć :grin:

Opublikowano

ja już tez zamówiłem 235/40/19 Bridgestone RE050A na ten felunek ale ET43 i 8,5J jak wiecie :wink: czekam tylko na lacie i montuje w sobotę.

Opublikowano

to czekamy na fotki

Opublikowano
ja już tez zamówiłem 235/40/19 Bridgestone RE050A na ten felunek ale ET43 i 8,5J jak wiecie :wink: czekam tylko na lacie i montuje w sobotę.

ty czekasz na lacie , ja na dystanse , ulala !!!