Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przeciez mechanik ktory sie zna bedzie wiedzial najlepiej i Ci powie za ile dni auto do odbioru :D hehehehe :P

• Odpowiedzi 34,8 tys.
  • Wyświetleń 2,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Przeciez mechanik ktory sie zna bedzie wiedzial najlepiej i Ci powie za ile dni auto do odbioru :D hehehehe :P

To jest znajomy z pracy i po pracy tez bedzie dlubane :D

Opublikowano

Z tego co wiem, to różnią się obudowami niestety. Inny kąt.

Raczej tylko wkładem, ale nie przerabialem tego w A4 wiec nie dam łapy za to :)
Opublikowano

Musi być inny kąt. Chyba, że kolega jeździ zawsze z pasażerem, to zawsze może spytać, co tam widać. ?

Edytowane przez Hohe

Opublikowano

Orientuje się ktoś czy w ogóle i ewentualnie kto mógłby zregenerować ranty w felgach typu rotor? Posiadam ori 19, w których jakiś niepełnospryciarz miał ryskę na rancie, więc ten fragment przepolerował do gołego alu, co przy oryginalnym rancie (matowy) wygląda szpetnie. Mam takie coś wyczynione w 3 lub 4 miejscach.

Opublikowano

Orientuje się ktoś czy w ogóle i ewentualnie kto mógłby zregenerować ranty w felgach typu rotor? Posiadam ori 19, w których jakiś niepełnospryciarz miał ryskę na rancie, więc ten fragment przepolerował do gołego alu, co przy oryginalnym rancie (matowy) wygląda szpetnie. Mam takie coś wyczynione w 3 lub 4 miejscach.

Pszendza :)

Przywraca oilerowabje typu diamond cut i nie tylko ;-)

Wysłane z Note 3

Opublikowano

Pszendza :)

Kto to? :)

Edit : Koleś nazywa się "Przedza", przynajmniej tak wuja google mówi. Miałeś z nim jakąś styczność? Ew nr tel po przedzwonię i podjadę, bo niby gdzieś tam koło Ciebie działa.

Przywraca oilerowabje

Nie wiem co on tam przywraca, ale mam wrażenie, że o to mi chodziło :grin:

Edytowane przez JawoR36

Opublikowano

A robi olierowabje na felach co wcześniej olierowabja nie miały?

Opublikowano

:D

a tak powaznie to sledze temat bo tez kupilem mocno poobcierane rotory i walczylem z tematem w krakowie. nikt tutaj nie byl w stanie tego ogarnac sensownie bez lakierowania calych felg w kolor lub polerowania rantow na polysk

Edytowane przez Yoghurt

Opublikowano

Ja też mam otarte rotory i będę to robi ale w listopadzie jak wrócę i koleś powiedział że bez problemu można to zrobić więc jak coś zdam relacje ale pewnie ktoś do tego czasu już to zrobi

Opublikowano

u kogo bedziesz robil?

Opublikowano

Koledzy, poszukuję teraz jakichś kół na zimę i nie mam pojęcia co kupić. Może ktoś podzieli się wrażeniami, chodzi mi o rozmiar felg, czy na 18tkach jest ciężko? Może lepiej jakieś 16,17 zakupić? Chodzi mi o przyczepność i ogólny komfort jazdy na 18tkach w zimie.

Opublikowano

Koledzy, poszukuję teraz jakichś kół na zimę i nie mam pojęcia co kupić. Może ktoś podzieli się wrażeniami, chodzi mi o rozmiar felg, czy na 18tkach jest ciężko? Może lepiej jakieś 16,17 zakupić? Chodzi mi o przyczepność i ogólny komfort jazdy na 18tkach w zimie.

W zeszlym sezonie jezdzilem na 19 w zimie :kwasny: Odradzam. Poki nie ma sniegu to jest dobrze.

Opublikowano

Też się zastanawiałem, skończyło się na 16.

Opublikowano

Kurde no chyba też tak się skończy u mnie. Albo chociaż 17... Możesz powiedzieć jakie 16tki kupiłeś? Jaki wzór i rozmiar opon, et i szerokosc felgi? :)

Opublikowano

Kurde no chyba też tak się skończy u mnie. Albo chociaż 17... Możesz powiedzieć jakie 16tki kupiłeś? Jaki wzór i rozmiar opon, et i szerokosc felgi? :)

Felg się u mnie nie kupuje :decayed: Opony niestety muszę kupić, bo angole zimówki muszą na zamówienie ściągać, bo nikt na tym nie jeździ :grin: U mnie leży ok 6-8 kompletów z A4 B8/A6 C7 (http://allegro.pl/felgi-audi-a4-b8-a6-c7-16-cali-5x112-4g0601025-ori-i6392065567.html) wsio na sprzedaż, wybiorę sobie jeden dla siebie + kupię Micheliny Alpin 5 225/60/16 (jak ori wychodziło) lub 205/55/16 jak Michelin proponuje.

Opublikowano

Ok to ja też pewnie te Micheliny zakupię :) Na razie szukam jakichś felg bo zauważyłem że dość dużo jest tych wzorów i nawet nieźle się prezentuja :)

Opublikowano

mieszcza sie wam hamulce w te 16'?

Opublikowano

Panowie a czym się różni np 225/6016 od np 225/40/18 lub tak jak dla was 225/45/18 ?? bo nie rozumiem że np na 18 jeździ się gorzej , gówno prawda , jeździłem całe życie właśnie na 16 i 2 lata temu kupiłem 18 z oponą 235/40/18 opona pirelli sottozero2 i jeździło się świetnie , ze względu na hamulce (musiałem bardziej wypchnąć koło co skutkowało obcieraniem o błotnik ) w tym roku zmieniłem opony na 225/40/18 i myślę że też będzie się jeździło świetnie . B8 na 16 wygląda komicznie , wiem że o wygląd tu nie chodzi ale naprawdę nie ma różnicy w jeździe na śniegu między taką oponą 225 czy to w 16 czy w 18 .

Opublikowano

czy na 18tkach jest ciężko? Może lepiej jakieś 16,17 zakupić? Chodzi mi o przyczepność i ogólny komfort jazdy na 18tkach w zimie.

jeżdzę już 3 sezony na 18tkach i naprawdę nie ma co się bać a przynajmniej wyglada normalnie :decayed: a nie jak na balonach.

jest jeden plus za zimowymi felami, jak zmieniam na nie to cieszę się że przez zimę miękko przynajmniej pojeżdzę a nie jak wozem drabiniastym na letnich 19stkach :grin: