Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, sowiq napisał:

8-pinowa.

Eee... to Ci nie pomogę , mam tylko 6 pinową 

• Odpowiedzi 34,8 tys.
  • Wyświetleń 2,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Godzinę temu, sowiq napisał:

8-pinowa.

mam gdzieś całe lusterko w szafie zabunkrowane ;)

Opublikowano

Panowie czy jest otwor centrujacy 66,45? B8 ma 66,6 i sie zastanawiam czy to jest to samo  :eusathink:

Opublikowano

Czy to samo, to nie wiem, ale nie sądzę żeby 1/10mm miała jakieś znaczenie. 

Opublikowano

Ma. Przekonałem się u siebie. Dystanse były z taką tolerancja I sumarycznie 0.4mm powodowało mocne bicie kierownicy.

Opublikowano
4 minuty temu, olinek2 napisał:

Ma. Przekonałem się u siebie. Dystanse były z taką tolerancja I sumarycznie 0.4mm powodowało mocne bicie kierownicy.

No i wlasnie to u mnie wystepuje. przy 100 w gore jest ostre bicie kierownicy. Czyli Dawmac mnie troche oszukal...

Opublikowano
3 minuty temu, olinek2 napisał:

Dlaczego sumarycznie, przecież to średnica. Po za tym felgi mają mniejszy otwór, więc będzie ciaśniej. 

Opublikowano

Felga ma 66.6 a czasem 65. Jacek miałem dystans zmieniający centrowanie, więc jak zrobili dwie takie tolerancje to wyszło 0.4mm. Aktualnie mam max 5 setek w sumie bo na centrum toczylem u kolegi i jest bez porównania do kupnych. Problem kierownicy trzepiacej znikł.

Opublikowano

Musial ktos z was wymieniac sruby na stozkowe przy wymianie felg? Oryginalnie sa kuliste. Sprzedawca mowi, ze to moze byc przyczyna bo taka roznica 66,45 a 66,6 to jest nic i to nie przez to jest bicie.

Opublikowano

ori sroby sa stozkowe.. ja przynajmniej mam takie wszystkie, lacznie z ori zlodziejkami nowymi, tez stozek..

Opublikowano
11 minut temu, st4yKool napisał:

ori sroby sa stozkowe.. ja przynajmniej mam takie wszystkie, lacznie z ori zlodziejkami nowymi, tez stozek..

Ja mam takie

srubajpg_aqqxaqq.jpg

Opublikowano

Ori w vagu od zawsze kula

11 minut temu, st4yKool napisał:

Opublikowano

Śruby muszą pasować do gniazd. Inaczej może być różnie, wibracje etc. 

Opublikowano

44 minuty temu, Kooga napisał:

Musial ktos z was wymieniac sruby na stozkowe przy wymianie felg? Oryginalnie sa kuliste. Sprzedawca mowi, ze to moze byc przyczyna bo taka roznica 66,45 a 66,6 to jest nic i to nie przez to jest bicie.

Moim zdaniem, to centralny otwór jest tylko po to, żeby było łatwiej założyć koło. A o to żeby było centralnie, nie było bicia, etc - odpowiadają śruby. Dlatego nie widzę stożkowych śrub w kulowych gniazdach i odwrotnie. Ale to tylko moje zdanie. 

Opublikowano
Ori w vagu od zawsze kula

Dziwne :) aso sprzedaje zlodziejki do b8 stozek tylko..

Sent from my SM-T815 using Tapatalk

Opublikowano
9 minut temu, Hohe napisał:

Moim zdaniem, to centralny otwór jest tylko po to, żeby było łatwiej założyć koło. A o to żeby było centralnie, nie było bicia, etc - odpowiadają śruby. Dlatego nie widzę stożkowych śrub w kulowych gniazdach i odwrotnie. Ale to tylko moje zdanie. 

Tez jestem tego zdania, ze ten otwor centrujacy to wlasnie tylko po to. Nie za bardzo wiem w czym szukac przyczyny bo sruby pasuja normalnie i felga tez wyglada, ze ma otwory kuliste :eusathink:

Opublikowano
Tez jestem tego zdania, ze ten otwor centrujacy to wlasnie tylko po to. Nie za bardzo wiem w czym szukac przyczyny bo sruby pasuja normalnie i felga tez wyglada, ze ma otwory kuliste :eusathink:

To zalozcie felgę z większym otworem centrujacym na piastę o mniejszej średnicy i wycentrujcie ja srubami. Kierownica polamie wam ręce przy 120km/h
Opublikowano

Jak uważacie że po to jest ten otwór i oiasya to załóżcie dystans zmniejszający średnicę piasty i zakręcie kolo [emoji6] gwarantuje że będzie bilo niemiłosiernie

Opublikowano
3 minuty temu, piotrekb_tt napisał:

To zalozcie felgę z większym otworem centrujacym na piastę o mniejszej średnicy i wycentrujcie ja srubami. Kierownica polamie wam ręce przy 120km/h

Bardzo mozliwe :grin:

Opublikowano

Serwus :hi:

Pany nie wala sie komuś w garażu przypadkiem nie działający oryginalny czujnik PDC? Jakby kto miał to prosze o kontakt odkupie. Sprawa dość pilna..