andrzej104513 Opublikowano 4 Stycznia 2021 Opublikowano 4 Stycznia 2021 Już ogarnięte, popiołem drugi raz vcds i jakoś przyjęło. Podobnie miałem jak lusterka składane dokładałem, ta sama sytuacja
Muskel1 Opublikowano 4 Stycznia 2021 Opublikowano 4 Stycznia 2021 Po kodowaniach należy czasem odczekać aż się sterowniki "uśpią".
Cheeroki Opublikowano 5 Stycznia 2021 Opublikowano 5 Stycznia 2021 W dniu 3.01.2021 o 16:53, Muskel1 napisał: Firma przerabiająca może sobie dużo pisać. Tam sobie do nich napisz i będziesz miał czarno na białym. Przy okazji wyślij uzyskaną odpowiedź tej rzetelnej firmie. Transportowy Dozór Techniczny - Kontakt - Wydział Homologacji WWW.TDT.PL Adres Wydział Homologacji Puławska 125 02 707 Warszawa Mazowieckie Polska 22 4902902... Dzięki, pogadam z nimi ?? W dniu 3.01.2021 o 17:01, kaju napisał: Na soczewce? Pewności nie mam ale wg mnie B9 lampy full LED bez matrixa mają soczewkę. Trochę ostudziliście mój zapał który miałem po obejrzeniu takich materiałów jak poniżej, pierwotnie uważałem, że to świetny mod, więc kto pyta nie błądzi.
Muskel1 Opublikowano 5 Stycznia 2021 Opublikowano 5 Stycznia 2021 Prawie wszystkie współczesne pojazdy mają soczewki. Zdrzają się oczywiście też bez ale to w niższych wersjach.
kaju Opublikowano 5 Stycznia 2021 Opublikowano 5 Stycznia 2021 4 godziny temu, Cheeroki napisał: Trochę ostudziliście mój zapał który miałem po obejrzeniu takich materiałów jak poniżej ja też wiele się naoglądałem na temat BiLeda i zaryzykowałem do C5, ale co oko zobaczy na żywo, to żaden film czy zdjęcie tego nie odda, a ja miałem okazję to sprawdzić na dwóch autach i porównać. Soczewka B8FL + nowy żarnik vs. Koita 3A wynik 1:0, biorą pod uwagę wszystkie wymienione wcześniej warunki pogodowe, czyli sucho, mokro, szerokość świecenia. 1
KoJ@K Opublikowano 6 Stycznia 2021 Opublikowano 6 Stycznia 2021 Hmmm dziwne...ja mam zupełnie odwrotne odczucia i wrażenia na + bileda. Moim okiem biled świeci szerzej niż B8, mniej ginie na mokrym czarnym asfalcie, ma lepsze drogowe ... robiłem też kilka kpl liftowych lamp B8, gdzie chłopaki mieli je najpierw zalozone i po zmianie na biled różnica była na + . Druga sprawa to też "miejsce" i droga testowania projektorów/lamp, sam rzut na ściane nie do końca obrazuje to jak jest na drodze. Jak dla mnie, to biled w mieście kompletnie nie pokazuje swoich możliwości i nie są one wykorzystane, dopiero jazda w trasie, polne drogi z poboczem po obu stronach - tam sprawdza się świetnie, a w mieście jest najzwyczajniej " za ciasno" i nie widać tego potencjału, no i kolejna sprawa to poprawne ustawienie świateł (nie sama wysokość, też i szerokość), u mnie po ustawianiu na SKP był o widać na 13 metrów przed maską i byłem zawiedziony przeróbką Ale nie, że chce tu kogoś na siłe przekonywać i nastawiać na strone bileda - fajnie ze mozna sie wymienić odczuciami kilku osób.
KoJ@K Opublikowano 6 Stycznia 2021 Opublikowano 6 Stycznia 2021 (edytowane) Aaa i jeszcze dwie kwestie - sposób montażu projektora( czy dojechane do maskownicy, czy zapadnięte ze 2cm w głąb lamp tak jak to robią nie które fachmany, co w efekcie daje znaczne obcięcie boków), czy otwór w maskownicy powiększony do rozmiarów nowej soczewki, no i czy napewno mieliscie wlozone 3A a nie 1A ? Bo mialem w rękach lampy, do których rzekomo był wlozony Biled 3A, gdzie po rozebraniu okazało się 1A być w środku Edytowane 6 Stycznia 2021 przez KoJ@K
corradoowner Opublikowano 6 Stycznia 2021 Opublikowano 6 Stycznia 2021 Mam te same odczucia co KoJ@K. Przerobiłem kilkanaście kompletów lamp na bi led. Każdy z użytkowników zauważył znaczną poprawę w świeceniu lamp. Lepiej doświetlone pobocze, nie rozmywanie się światła na mokrym, duże lepsze długie czy lepsza linia odcięcia. Sam jeżdżę od 3 lat na bi ledzie i złego słowa nie powiem. Wcześniej jeździłem na xenonie w różnych autach i kombinacjach projektorów i szkieł soczewek. Miałem zupełnie nowe projektory jak i regenerowane. Testowałem gładkie szkła i różne palniki, od markowych po chińczyki. Nie twierdzę że bix świeci źle. Bix świeci dobrze w odpowiedniej konfiguracji projektora, szkła i dobrego palnika ale nawet przy takiej bi led świeci lepiej za niższą cenę. Żeby bi led świecił poprawnie musi być poprawnie zmaontowany o czym napisał wyżej KoJ@K. Do tego prawidłowa regulacja lamp i klosze po polerce. Nie zrozumcie źle KoJ@Ka, bi led w mieście nie świeci źle, wręcz przeciwnie, świeci bardzo poprawnie ale dopiero w trasie pokazuje co tak naprawdę potrafi.
luk330 Opublikowano 7 Stycznia 2021 Opublikowano 7 Stycznia 2021 19 godzin temu, KoJ@K napisał: Aaa i jeszcze dwie kwestie - sposób montażu projektora( czy dojechane do maskownicy, czy zapadnięte ze 2cm w głąb lamp tak jak to robią nie które fachmany, co w efekcie daje znaczne obcięcie boków), czy otwór w maskownicy powiększony do rozmiarów nowej soczewki, no i czy napewno mieliscie wlozone 3A a nie 1A ? Bo mialem w rękach lampy, do których rzekomo był wlozony Biled 3A, gdzie po rozebraniu okazało się 1A być w środku Do przedliftowych lamp z AFS da radę tego bileda zapakować żeby skręty nadal działały poprawnie?
KoJ@K Opublikowano 7 Stycznia 2021 Opublikowano 7 Stycznia 2021 Nie robiłem tego w skrętnych, bo jeśli by sie ostatecznie zmieścił to pracy bylo by baaaardzo dużo. Po wstępnych przymiarkach odpusciłem temat, gdyż tak jak mówie trzeba by nad tym sporo posiedzieć.
luk330 Opublikowano 7 Stycznia 2021 Opublikowano 7 Stycznia 2021 1 godzinę temu, KoJ@K napisał: Nie robiłem tego w skrętnych, bo jeśli by sie ostatecznie zmieścił to pracy bylo by baaaardzo dużo. Po wstępnych przymiarkach odpusciłem temat, gdyż tak jak mówie trzeba by nad tym sporo posiedzieć. dzieki za info.
barca8585 Opublikowano 7 Stycznia 2021 Opublikowano 7 Stycznia 2021 Witam jest ktoś na forum co załatwi taniej ori dywaniki gumowe na zime bo w necie 320 zł
NelsonPL Opublikowano 7 Stycznia 2021 Opublikowano 7 Stycznia 2021 (edytowane) Mam pytanko. Zamykam auto pilotem, zamykają się wszystkie drzwi. Przy otwieraniu otwiera wszystkie oprócz kierowcy. Czy coś mogłem przez przypadek przestawić w MMI? Drzwi kluczykiem otwierają sie normalnie. Macie jakiś pomysł na to? Edytowane 7 Stycznia 2021 przez NelsonPL
WydRos Opublikowano 7 Stycznia 2021 Opublikowano 7 Stycznia 2021 26 minut temu, NelsonPL napisał: Mam pytanko. Zamykam auto pilotem, zamykają się wszystkie drzwi. Przy otwieraniu otwiera wszystkie oprócz kierowcy. Czy coś mogłem przez przypadek przestawić w MMI? Drzwi kluczykiem otwierają sie normalnie. Macie jakiś pomysł na to? Zamek kierowcy do wyjęcia i przeczyszczenia, dokładnie rozebrać razem z silniczkami i dobrze wyczyścić będzie śmigać bo koszt używki albo zamiennika to ponad 200 lekko
NelsonPL Opublikowano 7 Stycznia 2021 Opublikowano 7 Stycznia 2021 A nie jest to przypadkiem źle ustawione w MMI? w opcji Centralny zamek?
WydRos Opublikowano 7 Stycznia 2021 Opublikowano 7 Stycznia 2021 4 minuty temu, NelsonPL napisał: A nie jest to przypadkiem źle ustawione w MMI? w opcji Centralny zamek? Nie ma takiej opcji żeby nie otwierały się drzwi kierowcy:) No jak sobie to wyobrażasz ?
NelsonPL Opublikowano 7 Stycznia 2021 Opublikowano 7 Stycznia 2021 Jutro będę w ASO bo montuje dodatki to zgłoszę... W centralnym zamku w MMI jest coś takiego: Blokowanie pojedynczych drzwi Auto - Blokada Blokowanie klapy bagażnika Mam wszystko oznaczone...
Kooga Opublikowano 8 Stycznia 2021 Opublikowano 8 Stycznia 2021 Czesc, dziala to tez na 3G+? Lub jest inny sposob na odblokowanie wideo w czasie jazdy? VIM login-code generator for MMI 3G TRICK77.COM
chudineze Opublikowano 8 Stycznia 2021 Opublikowano 8 Stycznia 2021 10 godzin temu, WydRos napisał: będzie śmigać bo koszt używki albo zamiennika to ponad 200 lekko Nie tak drogo bo płaciłem 117zł i dopóki nie sprzedałem wszystko chodziło OK czyli jakieś 9m-cy. Tu kupowałem: ZAMEK DRZWI PRZEDNICH LEWY Audi A4 A5 B8 Q3 Q5 Q7 Lublin - Allegro.pl ALLEGRO.PL Kup teraz z Lublin - ZAMEK DRZWI PRZEDNICH LEWY Audi A4 A5 B8 Q3 Q5 Q7, na Allegro.pl, za 113,99 zł w kategorii {Układ elektryczny, zapłon} - {Centralne zamki}. Opinie i recenzje czy warto kupić ofertę id:...
Rekomendowane odpowiedzi