Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdzieś mam kilka kodowań pod ledy przed liftowe.

• Odpowiedzi 34,8 tys.
  • Wyświetleń 2,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ledy przedliftowe to tak jak napisał Dev, najlepiej kodować VCP. Mają tam takie "One Click Functions", dwa kliki i zakodowane. Automatycznie. Może popytaj na forum, podjedź do kogoś jak znajdziesz blisko.

Opublikowano
9 godzin temu, Hohe napisał:

Ledy przedliftowe to tak jak napisał Dev, najlepiej kodować VCP. Mają tam takie "One Click Functions", dwa kliki i zakodowane. Automatycznie. Może popytaj na forum, podjedź do kogoś jak znajdziesz blisko.

Mam, vcp klon nie mieszkam w Polsce heh to nie podjade do nikogo

Opublikowano

Nie wiem jak działa klon, pewnie tak samo jak ori, poszukaj więc tych funkcji prowadzonych i po sprawie. 

Opublikowano
13 godzin temu, karolek_ust napisał:

To zostaje tylko vcds bo nim mogę wchodzić w kanały. Ale dalej sypie błędami. Światła świecę prawa cała pozycja a lewa jak na zdjęciach bez tego środka w klapie. I teraz pytanie czy coś z kablem w klapie vzy kodowaniem. I czy jako pozycja nie powinny sie te środki palic a tylko że stopem

16060385354994688224303303180658.thumb.jpg.9acc27c4c48c10cda3c332f97df99f71.jpg

Jak jeszcze nie ogarnięte, to zadzwoń do mnie 516235858

Opublikowano

Co do VCP - fajnie robi się B9tki czy te świeże Q5 jeśli chodzi o tylne lampy, bo VCDS już ich NIE zrobi, ale miałem jedno A5 8T, że ori VCP mi wysypał kodowania w komforcie, a VCDS zrobił je na strzała.

Opublikowano
Godzinę temu, kaju napisał:

Jak jeszcze nie ogarnięte, to zadzwoń do mnie 516235858

Kaju w pracy jestem odezwę się wieczorem jak nie zagra

Opublikowano
Godzinę temu, karolek_ust napisał:

Kaju w pracy jestem odezwę się wieczorem jak nie zagra

Luźna guma :hi:

Opublikowano
5 godzin temu, kaju napisał:

Luźna guma :hi:

Dzięki za pomoc. Lampy ogarnięte 

Opublikowano

Jak szybko wam sie nagrzewa wewnatrz A4 2.0 CR w polifcie ? Jak u siebie ustawie nawiew na auto a temperaturę na HI to po 20km zaczyna dmuchac ledwo ciepłym, o goracym mogę w ogóle zapomnieć. Silnik też potrzebuje co najmniej 20min aby osiągnął 90° stopni

Edytowane przez tommy24

Opublikowano

A elektryczna nagrzewnica Ci się nie włącza ?

Opublikowano
16 minut temu, tommy24 napisał:

Jak szybko wam sie nagrzewa wewnatrz A4 2.0 CR w polifcie ? Jak u siebie ustawie nawiew na auto a temperaturę na HI to po 20km zaczyna dmuchac ledwo ciepłym, o goracym mogę w ogóle zapomnieć. Silnik też potrzebuje co najmniej 20min aby osiągnął 90° stopni

Mam 10km do roboty i jak wysiadam z auta to na blacie 90st i cieplutko w środku ?

Opublikowano
1 godzinę temu, wikary napisał:

A elektryczna nagrzewnica Ci się nie włącza ?

Jak mogę to sprawdzić? W menu car nie widzę takiej opcji. 

Faktycznie jest taka opcja, niestety już jest ustawiona na auto. Muszę teraz sprawdzić czy działa, ale podejrzewam że nie ?

Edytowane przez tommy24

Opublikowano
37 minut temu, tommy24 napisał:

Jak mogę to sprawdzić? W menu car nie widzę takiej opcji. 

aaaaa.JPG

wchodzisz w car albo samochód jak masz język pl i ac tak jak zaznaczyłem i tam masz wybór.

Byłeś na akcji serwisowej wymiany tej elektrycznej nagrzewnicy ?

Edytowane przez czarek76

Opublikowano
4 minuty temu, czarek76 napisał:

aaaaa.JPG

wchodzisz w car albo samochód jak masz język pl i ac tak jak zaznaczyłem i tam masz wybór.

Byłeś na akcji serwisowej wymiany tej elektrycznej nagrzewnicy ?

Już znalazłem dzięki, było już ustawione na auto.

Tego polifta mam od pół roku.  Co się wcześniej działo ciężko powiedzieć.  A co było coś z nimi nie teges ?

Opublikowano
5 minut temu, tommy24 napisał:

Już znalazłem dzięki, było już ustawione na auto.

Tego polifta mam od pół roku.  Co się wcześniej działo ciężko powiedzieć.  A co było coś z nimi nie teges ?

Była akcja serwisowa na wymianę tych nagrzewnic elektrycznych, sprawdź na stronie audi wpisując swój VIN czy podlega tej akcji. Akcja nr 80C5 albo 80C6.

Jak wynika z komunikatu Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów, w wybranych egzemplarzach takich modeli Audi jak A4/A5  oraz Q5 (typ 8R) – wyprodukowanych w Niemczech między kwietniem 2011 a majem 2015 – na stykach połączenia elektrycznego dodatkowego elementu grzejnego może dojść wskutek korozji tarciowej do zwiększonej rezystancji przejścia styków.

Edytowane przez czarek76

Opublikowano
Godzinę temu, czarek76 napisał:

Była akcja serwisowa na wymianę tych nagrzewnic elektrycznych, sprawdź na stronie audi wpisując swój VIN czy podlega tej akcji. Akcja nr 80C5 albo 80C6.

Jak wynika z komunikatu Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów, w wybranych egzemplarzach takich modeli Audi jak A4/A5  oraz Q5 (typ 8R) – wyprodukowanych w Niemczech między kwietniem 2011 a majem 2015 – na stykach połączenia elektrycznego dodatkowego elementu grzejnego może dojść wskutek korozji tarciowej do zwiększonej rezystancji przejścia styków.

Stary bardzo ci dziękuję za podpowiedź. Myślę że mnie dobrze naprowadziłeś z tą el.nagrzewnicą. W aucie przez pierwsze 15min jest całkowicie zimno więc ona nie działa.  Jutro skontaktuje się z Audi i zobaczymy czy coś mi powiedzą. Akcja była w 2018, może już po ptakach jeśli poprzedni właściciel to olał. 

Jestem w stanie sprawdzić Vcds-em czy ona jest sprawna ? Ona włącza się zawsze czy dopiero poniżej 5° ?

Opublikowano

Siemanko!!!!

czy ktoś może rozpracowywał temat zasialania gniazda ami??? Mam wpięta kostkę do streamingu. Po zgaszeniu auta dioda dalej się swieci, nie chce aku wykończyć?

ok mam cierpliwość surykatki ? po ok 15 min w gniazdo się wygasza.

Edytowane przez Afik

Opublikowano

Panowie małe pytanko. Allroad`y występują również ze zwykłym zawieszeniem tak? 

Opublikowano
4 godziny temu, Wandej napisał:

Panowie małe pytanko. Allroad`y występują również ze zwykłym zawieszeniem tak? 

A4 Tak

A6 z tego co wiem tylko pneumatyka