Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam do kupienia zestaw zacisków 320mm przód z jakiejś A6, które niby pasują do B8, nie mogłem znaleźć po numerach czy podejdą. Z tego co się dowiedziałem są jednotłoczkowe, a gdzieś widziałem, 320mm dwutłoczkowe(?) więc czy warto. Jeśli tak to czy nie będzie kłopotu z założeniem felg 16" 7.5j et47(te ori) żeby mieć na zime ;p

Druga sprawa czy te tarcze ze zdjęcia(tylko tyle mam na ten moment) są warte wzięcia? Przebieg niby ~15kkm, czy lepiej nówki.

No i jak z cenami za komplet tych zacisków i tarcz, bo najtańsze(zaciski) widziałem za 300zł, a ceny sięgały nawet 600zł

IMG_20210118_125105.jpg

IMG_20210118_125050.jpg

IMG_20210118_125230.jpg

Edytowane przez davis693

• Odpowiedzi 34,8 tys.
  • Wyświetleń 2,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Nie z jakiejś Audi tylko z A6 C7 po liście są te zaciski. Będą pasować Ale czy 16 felga tam wejdzie to nie wiem. Tarcza nowa ma 30 mm grubości a te jaką mają grubość..? Żeby wszystko było ok to trzeba przetoczyc. 

Opublikowano
4 godziny temu, davis693 napisał:

Witam,

mam do kupienia zestaw zacisków 320mm przód z jakiejś A6, które niby pasują do B8, nie mogłem znaleźć po numerach czy podejdą. Z tego co się dowiedziałem są jednotłoczkowe, a gdzieś widziałem, 320mm dwutłoczkowe(?) więc czy warto. Jeśli tak to czy nie będzie kłopotu z założeniem felg 16" 7.5j et47(te ori) żeby mieć na zime ;p

Druga sprawa czy te tarcze ze zdjęcia(tylko tyle mam na ten moment) są warte wzięcia? Przebieg niby ~15kkm, czy lepiej nówki.

No i jak z cenami za komplet tych zacisków i tarcz, bo najtańsze(zaciski) widziałem za 300zł, a ceny sięgały nawet 600zł

IMG_20210118_125105.jpg

IMG_20210118_125050.jpg

IMG_20210118_125230.jpg

Musisz mierzyć zaciski do felg na aucie

Opublikowano
4 godziny temu, davis693 napisał:

Witam,

IMG_20210118_125105.jpg

IMG_20210118_125050.jpg

IMG_20210118_125230.jpg

Lepiej daj nowe tarcze. Widziałeś 4-tłoczkowe zaciski Brembo pod tarcze 320mm. Możesz też takie kupić ale zapomnij wtedy o feldze 16`

Opublikowano

Dzięki za podpowiedzi, te tarcze ze zdjęć to na tył i tak by szły bo moje śmietnik. Co do nówek to klocki ATE + tarcze zimmerman? Mógłbym prosić o nr dla tych 320mm

No i ile mniej więcej kosztują takie zaciski.

Edytowane przez davis693

Opublikowano
W dniu 16.01.2021 o 21:52, Dev napisał:

nie, musze sprawdzic u siebie bo nigdy nie miałem okazji

snieg jest, opony letnie też to nie bedzie kłopotu 

W czym ? w eSce :decayed: ? 

W dniu 16.01.2021 o 21:57, pelonek1 napisał:

Wiem, że u mnie w C6 2011 rok tak to działa, wtedy jest zapalona kontrolka od ESP i dodatkowo informacja na fisie ESP switched off.

W allroadach  i modelach Q2\3\5 jest tylko pierwszy stopień plus dopisek offroad :facepalm:

W dniu 16.01.2021 o 22:02, Muskel1 napisał:

W normalnej A4 też ale w allroad nie da się. 

W A4 allroad da się aktywować tylko ESP offroad.

W VW polo 6C bluemotion też niby się nie da a kodowanie pod  ECS Sport i ECS off jest. W polo już zrobiłem :decayed: Muszę poszperać po zagranicznych forach... 

Opublikowano

Już kilku próbowało kodowaniami ale nie dali rady.

Opublikowano

Widziałeś może te kodowania ? To może wsio leży w sterowniku... Będę miał dłuższą chwilę to przyglądanie się jakie mają numery 

Opublikowano
6 godzin temu, davis693 napisał:

te tarcze ze zdjęć to na tył i tak by szły bo moje śmietnik. 

Czytałeś temat O hamulcach? Po twoim wpisie sam sobie odpowiem  :facepalm:. Na tyl idą tarcze 300 mm albo 330 mm. Ale jeśli dasz przód 320 mm to tyl pozostaje już taki jak z fabryki wyszedł- specjalnie dla Ciebie napiszę 300 mm masz średnicę tarcz na tyle.

Opublikowano
2 godziny temu, pawel72689 napisał:

Czytałeś temat O hamulcach? Po twoim wpisie sam sobie odpowiem  :facepalm:. Na tyl idą tarcze 300 mm albo 330 mm. Ale jeśli dasz przód 320 mm to tyl pozostaje już taki jak z fabryki wyszedł- specjalnie dla Ciebie napiszę 300 mm masz średnicę tarcz na tyle.

Widzę, że serio masz problem z czytaniem ze zrozumieniem bo już 2 taki post, gdzie piszesz coś o czym wspomniałem w moim wpisie. TAK WIEM, że 300mm to tył i u mnie tak pozostanie, pytałem czy używki ze zdjęcia są warte kupna. 

Opublikowano

W audi Q5 8r jaki wyjąć bezpiecznik aby wyłączyć trakcje? Przyciskiem całkowicie nie da sie wyłączyć. Podobno bezpiecznikiem trzeba

Opublikowano

Panowie, czy ktoś wyciągał wkładkę zamka w drzwiach kierowcy? Dużo trzeba rozbierać? Może jest jakaś instrukcja serwisowa? U siebie mam jeden kluczyk i na dodatek okazało się, że wkładka stoi na dębowo. Jak zdechnie aku to nie wiem jak się dostanę do auta. Czy ktoś może wie ile kosztuje nowa wkładka w ASO?

Szukam tematu na forum jak się do tego dobrać, ale wyskakują w zasadzie tylko z b6 i b7.

Opublikowano
5 minut temu, luk330 napisał:

Panowie, czy ktoś wyciągał wkładkę zamka w drzwiach kierowcy?

Otwierasz drzwi, masz mała zaślepkę w drzwiach czarna z boku wkładki, tam jest torx, odkrecasz potem go wciskasz i wtedy cała wkładkę wyjmujesz wraz z plastikową obudową

Opublikowano
12 minut temu, inhosik napisał:

Otwierasz drzwi, masz mała zaślepkę w drzwiach czarna z boku wkładki, tam jest torx, odkrecasz potem go wciskasz i wtedy cała wkładkę wyjmujesz wraz z plastikową obudową

Z tym, że klamka w czasie wciskania musi być odciągnięta. 

Opublikowano
Teraz, Hohe napisał:

Z tym, że klamka w czasie wciskania musi być odciągnięta. 

Jeszcze dodam, że moim zdaniem, lepiej wciskać śrubokrętem obok tego torxa. Zdążyło mi się dwa razy, że wyleciało jego gwintowane gniazdo z plastiku. Dużo gimnastyki potem jest. 

Opublikowano
W dniu 18.01.2021 o 16:36, davis693 napisał:

Witam,

IMG_20210118_125105.jpg

IMG_20210118_125050.jpg

IMG_20210118_125230.jpg

Ten zacisk z tarcza 320 bez problemu podchodzi pod felgę 16... potwierdzone sprawdzone? sam tak mam na zimę

Opublikowano
2 godziny temu, inhosik napisał:

Dzieki za info. Ta plastikowa obudowe to masz na mysli to jakby przedluzenie klamki z otworem na wkladke?

Opublikowano
13 godzin temu, inhosik napisał:

W audi Q5 8r jaki wyjąć bezpiecznik aby wyłączyć trakcje? Przyciskiem całkowicie nie da sie wyłączyć. Podobno bezpiecznikiem trzeba

Q5 jak allroad. Trakcje wyłączasz  a zostaje esp 

Opublikowano

orientuje się ktoś żeby wymienić przełącznik otwierania i zamykania drzwi pasażera trzeba zdejmować boczek i od tyłu czy można tako od przodu normalnie 

3931f5f4-329e-4742-8986-fe6417eae576.jpg

Opublikowano
4 minuty temu, barca8585 napisał:

orientuje się ktoś żeby wymienić przełącznik otwierania i zamykania drzwi pasażera trzeba zdejmować boczek i od tyłu czy można tako od przodu normalnie 

3931f5f4-329e-4742-8986-fe6417eae576.jpg

Jak masz go i tak do wyrzucenia to podwaz czymś żeby nie porysować nic i wyjdzie spokojnie