Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, mlodyQ napisał:

Cześć,

czy felga rotor (ori) podlega jakiejś specjalnej metodzie regeneracji? Słyszałem coś, że tego typu felga powinna być robiona metodą CNC, ale chyba tyczy się to tylko rantów? W każdym razie, po ostatnim sezonie na felgach pojawiły mi się takie ubytki:

rotorzdj.thumb.jpg.5f47fb86d38981535aa0992c36d6b8f0.jpg

Poleci ktoś jakąś osobę/firmę, która by to porządnie ogarnęła?

Dzięki :)

Tak, tylko ranty jeśli chodzi o CNC, reszta to szukaj w swojej okolicy firmy regenerujący felgi….

• Odpowiedzi 34,8 tys.
  • Wyświetleń 2,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
7 minut temu, NelsonPL napisał:

Nie polecam regeneracji felg... Jeśli są zniszczone, warto wymienić na nowe. :cygaro:

Co za brednie z d*py wzięte:facepalm: Patrząc po tym co piszesz w swoim temacie i tutaj to myśle ze powinieneś się leczyć psychiatryczne, sugerując wymianę na nowe świadczy tylko o jednym ze nie ma masz człowieku pojęcia co potrafią zrobić dobre firmy zajmujące się regeneracją z felgami….

Nie polecasz bo co? Masz złe doświadczenia ? Ile dałeś felg do regeneracji ?

kupiłeś już te swoje 17 czy dalej się zastanawiasz , jprd:facepalm:

Opublikowano
16 minut temu, NelsonPL napisał:

Nie polecam regeneracji felg... Jeśli są zniszczone, warto wymienić na nowe. :cygaro:

Oczywiście, najlepiej zakupić w ASO nowe oryginalne 16 wyglądające jak kołpaki. I wymieniać co sezon.

Opublikowano

Dzięki Frost za odpowiedź.

Pominąłem wypowiedź tamtego speca od ASO, w serwisie taki jeden rotor od A5 to 4-5k, więc komplet to zapewne połowa wartości jego ultra wozu :P

Opublikowano
1 minutę temu, mlodyQ napisał:

Pominąłem wypowiedź tamtego speca od ASO, w serwisie taki jeden rotor od A5 to 4-5k, więc komplet to zapewne połowa wartości jego ultra wozu :P

3600 u nas za sztukę w zeszłym roku było, jak dasz do cnc to trzeba pamiętać żeby powłokę na felgi wrzucać żeby się nie utlenianialo, ale w ori Rotor chyba nie szedł bym w to , wole zostawić jak jest , jeśli tylko lekko porysowane, co innego jak mocno rany dostały można ewentualnie robić wtedy, a środek z tych odprysków ci proszkiem ogarną…. 

Opublikowano
5 minut temu, mlodyQ napisał:

A bo człowiek się powstrzymuje od komentarza ale nie idzie, wiadomka burżuj wydał 800zl na gałe z montażem :grin: to i po nowe felgi do ASO pojedzie jprd:facepalm:

Opublikowano
Godzinę temu, NelsonPL napisał:

a zaciski regenerowałeś, czemu nie kupiłeś nowych??????? przecież to element odpowiedzialny za bezpieczeństwo

Opublikowano
Godzinę temu, FroS-t napisał:

Co za brednie z d*py wzięte:facepalm: Patrząc po tym co piszesz w swoim temacie i tutaj to myśle ze powinieneś się leczyć psychiatryczne, sugerując wymianę na nowe świadczy tylko o jednym ze nie ma masz człowieku pojęcia co potrafią zrobić dobre firmy zajmujące się regeneracją z felgami….

Nie polecasz bo co? Masz złe doświadczenia ? Ile dałeś felg do regeneracji ?

kupiłeś już te swoje 17 czy dalej się zastanawiasz , jprd:facepalm:

Tak się składa że dawno mam 17 tki i sa w idealnym stanie... :)

Opublikowano
28 minut temu, marcin_o23 napisał:

a zaciski regenerowałeś, czemu nie kupiłeś nowych??????? przecież to element odpowiedzialny za bezpieczeństwo

Malowałem...to zupełnie co innego...Były i są w doskonałym stanie.

Opublikowano
18 minut temu, NelsonPL napisał:

No, felgi też są w doskonałym stanie, nie pokrzywione, bez otarć, tylko do malowania przez odpryski

Gubisz się Panie Nelson :P

Opublikowano

Chciał dobrze doradzić , a wyszedł pocisk . . . :glupek2:

Opublikowano
12 godzin temu, NelsonPL napisał:

Normalnie komentarz ROKU.

Opublikowano
47 minut temu, pawel72689 napisał:

Normalnie komentarz ROKU.

Bogol a nie jak biedaki do regeneracji, wiadomka:grin:

Opublikowano
13 godzin temu, NelsonPL napisał:

Tak się składa że dawno mam 17 tki i sa w idealnym stanie... :)

Ty to jesteś i ta twoja audi idealni pod każdym względem masakra człowieku ty jesteś dobrze odklejony od reszty

Opublikowano
14 godzin temu, NelsonPL napisał:

nie warto tego robić, fabryczna oryginalna powłoka gwarantuje bezpieczeństwo i prestiż.

Opublikowano
1 godzinę temu, luk330 napisał:

nie warto tego robić, fabryczna oryginalna powłoka gwarantuje bezpieczeństwo i prestiż.

:grin:

Opublikowano
23 godziny temu, NelsonPL napisał:

Za to mózgu już nie masz w doskonałym stanie

Opublikowano
9 minut temu, ivan1977 napisał:

Za to mózgu już nie masz w doskonałym stanie

Pośmiać się można, ale bez przesady. 

Opublikowano

Panowie przy okazji felg, niestety dziś rano schodzę do swojej furmanki i wszystkie dekle poszły w piz*u. Już raz je ktoś kiedyś próbował ukraść ale jakiś rzeźnik i tylko poniszczył felgę. Tym razem felgi lekko ryśnięte a dekli brak. Felgi z A5, wiecie może ile one mają mm? Nie chcę ori bo dopóki nie zabiorę auta z pod bloku to będę kupował zamienniki. Poniżej foto jakie były. Gdybym był złodziejem, i zobaczył jak to auto brzydko teraz wygląda to bym założył spowrotem żeby mnie nie drażnił taki wygląd :grin:

20220105_110005.jpg

20220220_102245.jpg

Opublikowano

Chodliwy temat. Pewnie cały czas ta sama osoba, bo wie, że zaraz kupisz nowe :decayed: