Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 34,8 tys.
  • Wyświetleń 2,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Dnia 7/26/2017 o 10:13, Gibons napisał:

Panowie nie ma ktoś jakieś opony jednej na zbyciu ? może być mocno zuzyta byle by cisnienie trzymala. 245.35.19. Moze ktos zmienial na nowe i zostala mu stara. Jak coś to priv odkupie

jakbyś chciał 235/35R19 wal:wink:

Opublikowano
Dnia 7/28/2017 o 19:39, turzol napisał:

Jest tu ktoś z okolic Grudziądza kto pomógłby mi w oględzinach B8?

Jozek ma 75km zagadaj:wink:

Opublikowano
Ja bym chętnie wymienił polift na przedlift wkłady [emoji4] bo kupiłem lustra z wkładami od polifta, więc mam mniejszy zakres ruchu bo są szersze. Oczywiście fotochrom [emoji4]
BTW lusterka USA to najgorsze przekleństwo świata [emoji14] kto pakuje takie szkło w XXI wieku...

Nie ma problemu. Mam kpl przedliftowych fotochromow[emoji1]
Opublikowano

To chcesz się wymienić :)? Grzanie działa?

Opublikowano
To chcesz się wymienić [emoji4]? Grzanie działa?

Kurde nie wiem. Kupiłem całe lustra z S5 i nie sprawdzalem3f44d7bb74507d6794644de8b13f378b.jpg
Opublikowano

Ktoś chętny na wydech od 3.0tdi ?

Opublikowano

Taki wydech cos warty? kupa złomu.. :)

Opublikowano
2 minuty temu, st4yKool napisał:

Taki wydech cos warty? kupa złomu.. :)

Dużo osób zmienia z 2.0TDI->3.0TDI zeby byla dwururka z tylu

Opublikowano
1 minutę temu, Gibons napisał:

Dużo osób zmienia z 2.0TDI->3.0TDI zeby byla dwururka z tylu

hehe on tak.. nie kazdy ma 3.0 :P  a Tobie jak sie smiga nowa furka? duza roznica z 2.0? konczysz na tym co masz czy planujesz dalej w moc?

Opublikowano
Teraz, st4yKool napisał:

hehe on tak.. nie kazdy ma 3.0 :P  a Tobie jak sie smiga nowa furka? duza roznica z 2.0? konczysz na tym co masz czy planujesz dalej w moc?

Na razie sobie chwalę ;) półki co moc jest ok to auto rodzinne nie wyścigówka :) za dużo kasy trzeba włożyć a i tak 20PS max przybedzie. Na razie inne mody w planie

Opublikowano
10 minut temu, Gibons napisał:

Na razie sobie chwalę ;) półki co moc jest ok to auto rodzinne nie wyścigówka :) za dużo kasy trzeba włożyć a i tak 20PS max przybedzie. Na razie inne mody w planie

Z ta kasa bym nie przesadzal.. masz wszystko oprocz turba.. za 3k... :P a przybedzie max moc okolo 40PS, ale przebieg momentu zupelnie inny..  duzo szybsze jest auto :P no ale jak mowisz ze chcesz tylko dzieci wozic to spoko :D

Opublikowano
7 minut temu, st4yKool napisał:

Z ta kasa bym nie przesadzal.. masz wszystko oprocz turba.. za 3k... :P a przybedzie max moc okolo 40PS, ale przebieg momentu zupelnie inny..  duzo szybsze jest auto :P no ale jak mowisz ze chcesz tylko dzieci wozic to spoko :D

Zobaczymy jak to będzie. Półki co moc jest ok

Opublikowano

Panowie, montował ktoś do 2.0 TDI sportowy wkład filtra powietrza K&N? Daje to cos? Mam tylko CAGA po chipie, reszta seria

Wysłane z mojego GRACE przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Pany wiadomo, że dużo b8 ma przypadłości z wibracjami. Często gęsto winne są wahacze, ale spotkał się ktoś z was z sytuacjami, że piasta nie trzyma wymiaru?

Wrzucę dwa filmy, na których dystansem o centrowaniu 66.5 z dystomu przedstawię o co mi chodzi. Analogicznie skoro na przestrzeni dystans/kołnierz centrujący piasty jest minimalny luz to i na feldze się on pojawi. Niestety w a4b8/a5/q5/a6c7 felga centruje się jedynie na wypuście szerokości zapałki zamiast na całym kołnierzu.

Edytowane przez bodas

Opublikowano
20 godzin temu, bodas napisał:

Pany wiadomo, że dużo b8 ma przypadłości z wibracjami. Często gęsto winne są wahacze, ale spotkał się ktoś z was z sytuacjami, że piasta nie trzyma wymiaru?

Wrzucę dwa filmy, na których dystansem o centrowaniu 66.5 z dystomu przedstawię o co mi chodzi. Analogicznie skoro na przestrzeni dystans/kołnierz centrujący piasty jest minimalny luz to i na feldze się on pojawi. Niestety w a4b8/a5/q5/a6c7 felga centruje się jedynie na wypuście szerokości zapałki zamiast na całym kołnierzu.

Wypisz wymaluj moj problem :)

U mnie miedzy felga a piasta jest lekki luz ktory powoduje drgania kiery w czasie jazdy niestety

Edytowane przez Kooga

Opublikowano
5 godzin temu, Kooga napisał:

Wypisz wymaluj moj problem :)

U mnie miedzy felga a piastem jest lekki luz ktory powoduje drgania kiery w czasie jazdy niestety

Rozwiązaniem byłoby zrobienie ciaśniejszych dystansów lub wymiana 4 piast 

Opublikowano

Koledzy, co moze dawać efekt szumienia/hucznia (nie wiem jakiego idealni slowa użyć aby zobrazowac) we wnętrzu auta podczas jazdy na idealnie gladkiej drodze? Slyszalne jest to z tylu auta. Pacjent to b8 polift i ma prawie 230k. Czy to tylko same opony?

Opublikowano

Łożysko/a?

Opublikowano

99% łozysko