Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pany mam pytanko. Chodzi o wymiane tylnych lamp w A5 polift full led w amerykańcu (auto wyprodukowane w EU ale na runek amerykanski). Lampy full led zmienione z USA na Eurpopa udałomi się zakodować VCDS ale po wyłączeniu i odpaleniu ponownym samochodu nie zapamiętuje kodowania i wraca ponownie na kodowanie z USA

• Odpowiedzi 34.5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• wrclaguna

2274

• Hohe

1836

• Gibons

1520

• mumen

995

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam,

Ja z apelem do wszystkich, którzy dorezali el klapę i nie zmienili siłowników. Zróbcie to!

Różnica w działaniu jest kolosalna. U siebie po dołożeniu el klapy zakupiłem siłowniki Magnetti-marelli i było ok. Jakiś miesiąc temu szlag je trafił, klapa zaczęła kangurkować przy zamykaniu, więc z braku laku wrzuciłem te ori. Tragedia. Klapa otwiera się za szybko, przy starcie zamykania silniki lewie dyszą, coś strzela a na koniec tak wali, że dociąg wydaje się zbędnym gadżetem. Teraz zakupiłem siłowniki marki Stabilus i to jest po prostu bajka. Klapa chodzi jak masełko, zwalnia przed domknięciem. Malina. Zaapeluję więc jeszcze raz - ludzie, zmieniajcie siłowniki!

Opublikowano

Pany jaką kartę SD muszę kupić aby działała poprawnie do radia Concert w B8?

Wcześniej miałem starą SD HC SanDisck 4GB o szybkości 2 i było ok. ale niestety karta uległa uszkodzeniu.

Z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano

orientujecie się może jaki  nr ma dyfuzor do zderzaka tylnego s-line przedlift, na jeden wydech z dziurą pod hak?  znalazłem tylko info o 8K0 807 521 C 1RR ale jest bez dziury

Opublikowano
10 godzin temu, M4RK0 napisał:

orientujecie się może jaki  nr ma dyfuzor do zderzaka tylnego s-line przedlift, na jeden wydech z dziurą pod hak?  znalazłem tylko info o 8K0 807 521 C 1RR ale jest bez dziury

dziure mozesz wyciac jest zaznaczone gdzie na dokladce bez otworu

Opublikowano

Ma ktos foto czarnego avanta na takiej feldze? e5fe7809462132bbce5dd8bc0de44414.jpg

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

201707181_qpwwane.jpg

Opublikowano

201707181_qpwwane.jpg.bddc7e3bb37157e602318f868df178ac.jpg
Cos nie działa foto... :/

Opublikowano
11 minut temu, Kasjan napisał:

Cos nie działa foto... :/

201707181_qpwwane.jpg

Opublikowano

Gruuuuubo ?

1825D2A6-A96E-4F7F-B270-008A8140047F.jpeg

• Pomoc techniczna 2
Opublikowano
Gruuuuubo [emoji15]
1825D2A6-A96E-4F7F-B270-008A8140047F.thumb.jpeg.fe648cc407207f12d3537b174a93a39f.jpeg
No to tam pierscieni to praktycznie juz nie ma [emoji23]

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Pytanie raczej z tych do wróżki, ale spróbuję. Stuka mi. Gdzieś. 

Kiedy ruszę autem i lekko zahamuję to jest puk, wrzucę wsteczny, minimalna prędkość, hamulec - puk. I tak w kółko, raz puk do przodu, raz puk do tyłu. 

Dodam, że:

1. Dźwięk dobiega jakby z tyłu auta. 

2. Parę dni temu jakiś lamus wyjechał mi w d*p...

3. Byłem dzisiaj u mechanika, ale jakoś u niego nie chciało stukać, więc nic nie sprawdził. Pytał czy stuka też na mokro, akurat padało, więc moze dlatego nie stukało. Jak wróciłem do domu to już pukało koncertowo. 

Ktoś, coś?

Opublikowano

Zainteresowany ktos zderzakiem C+ ?

Opublikowano

W liczniku bajt 3 bit 7: licznik błędów obrotów koła aktywny. Do czego to służy? 

IMG_20180502_191253.jpg

Opublikowano
Godzinę temu, inhosik napisał:

W liczniku bajt 3 bit 7: licznik błędów obrotów koła aktywny. Do czego to służy? 

IMG_20180502_191253.jpg

Tpms

Opublikowano

Czy do wymiany sprzęgła alternatora trzeba zdjąć zderzak oraz pas przedni? Jeśli tak, to może ktoś podrzuci jakiś link (albo ELSE) jak zdjąć pas przedni? (jak zdjąć zderzak to wiem)

Opublikowano
45 minut temu, duzy616 napisał:

Czy do wymiany sprzęgła alternatora trzeba zdjąć zderzak oraz pas przedni? Jeśli tak, to może ktoś podrzuci jakiś link (albo ELSE) jak zdjąć pas przedni? (jak zdjąć zderzak to wiem)

Od dołu raczej się dostaniesz. Jezeli nie to pas w tryb serwisowy

Opublikowano

Nie wiem czy dobrze gdzieś usłyszałem czy jest możliwość rozbudowania Concerta o gniazdo USB?

Opublikowano
9 godzin temu, Gibons napisał:

Od dołu raczej się dostaniesz. Jezeli nie to pas w tryb serwisowy

A może ktoś dać opis co i jak odkręcić w tryb serwisowy?

Opublikowano
2 minuty temu, duzy616 napisał:

A może ktoś dać opis co i jak odkręcić w tryb serwisowy?

Zdejmujesz zderzak (co potrafisz bo pisałeś) odkręcasz pas przedni od góry bodajże 4śrubki. Odkręcasz śruby od wzmocnienia te duże. Pas odchylasz do siebie i to jest tryb serwisowy.